
Se întoarce o legendă azi, 14 aprilie! Tărâm fermecat, învăluit de mister.
Destinație de neratat, în minivacanța de Paște
Cetatea Poenari din județul Argeș se redeschide oficial pentru turiști!
Această reîntoarcere a cetății, programată pentru luni, 14 aprilie 2025, marchează finalizarea lucrărilor de restaurare și consolidare.
Cetatea, asociată cu Vlad Țepeș, promite să ofere o experiență captivantă în mijlocul naturii spectaculoase din Valea Superioară a Argeșului.
Program de vizitare Cetatea Poenari
Cetatea Poenari va putea fi vizitată zilnic, între orele 10:00 – 18:00.
Ultima intrare va fi permisă la ora 17:00, pentru a asigura timp suficient vizitatorilor să exploreze cetatea înainte de închiderea acestora.
Taxa de intrare
Tariful pentru vizitarea Cetății Poenari este 30 lei pentru adulți și 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari.
Vino să sărbătorești această redeschidere și să descoperi tot ce are de oferit această zonă minunată!
Așadar, Argeșul promite o experiență de neuitat în mini-vacanța de Paște. Turiștii sunt așteptați să descopere frumusețile regiunii, cum ar fi Cetatea Poenari, Transfăgărășanul și Barajul Vidraru.
Începând de luni, 14 aprilie, Cetatea Poenari se redeschide pentru turiști, după încheierea lucrărilor.
A fost un amplu proiect de restaurare și consolidare, finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Argeș.
Situată în Valea Superioară a Argeșului, într-un cadru natural absolut superb, Cetatea Poenari se înalță în stâncă, la o altitudine de 850 de metri.
Edificiul a servit drept refugiu domnitorului Vlad Țepeș, care i-a adăugat turnuri, ziduri și dependințe, transformând-o într-un adevărat post de fortăreață contra otomanilor.
Nu sta pe gânduri! Pune Argeșul pe lista de priorități în mini-vacanța de Paște și vino să descoperi una dintre cele mai frumoase zone din România, transmis Consiliul Județean Argeș, pe pagina oficială de Facebook.
Valea Argeșului – un tărâm fermecat, învăluit de mister și legendă, cu natură sălbatică și peisaje montane spectaculoase.
În inima muntelui, alături de Cetatea Poenari – adevărata cetate a lui Vlad Țepeș, se remarcă și alte bijuterii ale turismului argeșean:
- Transfăgărășanul – drumul dintre nori, care șerpuiește prin munți într-un peisaj natural uimitor
- Lacul de acumulare și Barajul Vidraru – cel mai mare baraj în arc din România
Turiștii sunt așteptați cu brațele deschise în Argeș!
„Frumusețile Argeșului sunt completate de ospitalitatea inconfundabilă a argeșenilor.
În zonă veți găsi căbănuțe, pensiuni și hoteluri, care oferă spații confortabile pentru relaxare și delicii culinare specifice zonei de nord a Argeșului.
Vă așteptăm cu bucurie, în Argeș!”, este invitația Consiliului Județean Argeș.
Totodată, turiștii sunt invitați să se bucure de ospitalitatea localnicilor, care oferă cazare confortabilă și preparate tradiționale.
Se întoarce o legendă azi, 14 aprilie! Tărâm fermecat, învăluit de mister.