„Argeşul”, cel mai longeviv cotidian din judeţ şi nu numai, lansează astăzi cea de-a XXI-a ediţie a „Premiilor de Excelenţă”, manifestare care, ca de obicei, aduce în prim-plan oamenii de valoare ai acestor meleaguri. Oameni care nu ies neapărat în faţă, ci care se remarcă prin rezultate obţinute cu multă muncă, cu talent şi de multe ori cu modestie. Ei pot fi modelele de care avem mare nevoie într-o lume care pare a nu-şi mai găsi busola. „Argeşul” a promovat şi va continua să promoveze valorile fundamentale precum familia, tradiţiile, profesionalismul, talentul. O facem şi acum – sau mai ales acum, în Anul Centenarului – cu credinţa că stimaţii noştri cititori ne vor aprecia demersul.
Evoluţie
În cadrul acestui martaton în care sunteţi învitaţi să faceţi propuneri şi să vă susţineţi, prin taloanele din ziar, favoriţii au fost de-a lungul timpului evidenţiaţi oameni de primă mână. ÎPS Calinic, Constantin Stroe, Ion Mihăilescu, Nicolae Văcăroiu, Cătălin Cârstoiu, Filofteia Pally sunt doar câteva exemple de oameni-reper, oameni cărora Argeşul le datorează mult şi de la care avem fiecare de învăţat câte ceva. Au ieşit la lumină şi persoane mai puţin cunoscute, dar care excelează în domeniul lor de activitate, şi tocmai acest lucru vrem să îl facem în continuare: împreună cu dumneavoastră să aducem în lumină valori reale, oameni care sfinţesc locul…
Propuneri
Şi ca să dăm tonul, cum se spune, facem noi primele propuneri…
# Vorbim despre România Mare, despre unitate. O astfel de Românie nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul celor care au luptat pe front pentru apărarea ţării. Un astfel de om este şi Dumitru Ciubotaru, veteran de război, care a împlinit vârsta de 100 de ani pe 8 septembrie în acest an. S-a născut în Rădăuţi, judeţul Botoşani, şi a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. A lucrat în Ministerul Administraţiei şi Internelor din care s-a retras cu gradul de colonel. „Toată nădejdea o am în bunul Dumnezeu şi în Sfânta Fecioară de la care am primit tot!”, este motto-ul după care s-a ghidat în viaţă colonelul… centenar şi care de zeci de ani trăieşte în Piteşti.
# Gheorghe Badea este unul dintre „greii” judeţului Argeş. Nu este implicat doar în afaceri de succes (Grupul Industrial Componente, turism, energie etc.), ci şi în proiecte culturale de anvergură, aşa cum este cazul Galeriilor „Ilfoveanu”, o adevărată bijuterie. Luptă constant pentru interesele Argeşului, vocea sa făcându-se auzită deseori răspicat în discuţiile cu mai-marii de la Bucureşti în privinţa autostrăzii Piteşti-Sibiu sau a modernizării Transfăgărăşanului. De astfel de oameni are nevoie judeţul nostru, în condiţiile în care regionalizarea bate la uşă, iar Argeşul e în acerbă competiţie cu Prahova care a luat deocamdată prim-planul.
# Şi Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, poate fi considerat un model. Militant constant şi făţiş al Unirii României cu Basarabia (în condiţiile în care alţii nici nu ating subiectul!), promotor al valorilor naţionale (organizează an de an „Rapsodia Păstorească” şi i-a îndemnat ferm pe cetăţenii din comună să meargă la referendumul pentru redefinirea familiei), Virgil Baciu nu ezită să spună lucrurilor pe nume. Deschis şi la nou (dovadă Festivalul de muzică rock din acest an „Stonebird”, primul de acest gen organizat la ţară în România), primarul inimos din Corbi este un apărător şi promotor al valorilor de bază ale românilor, militând constant pentru acestea. Iată doar câteva motive pentru care intră în vederile cotidianului nostru.
# Profesor doctor George Ene, renumit eminescolog, poate fi de asemenea un reper. În vremuri în care „divele” de la televizor au ajuns modele de succes, George Ene continuă să aducă în prim-plan aspecte importante din activitatea marelui poet naţional Mihai Eminescu pe care, din păcate, tot mai mulţi îl acoperă cu veşmântul uitării. La cartea „Eminescu – Securitatea, siguranţa naţională”, dl. Ene a lucrat 14 ani cu pasiune. Ce spuneţi, nu ar fi bine ca şi tinerii din ziua de azi să-i citească operele lui Eminescu şi să îl înţeleagă mai bine pe marele poet şi jurnalist, răsfoind şi lucrările lui George Ene?
Ne oprim deocamdată aici cu propunerile. Aşteptăm de la dumneavoastră, stimaţi cititori, nume de oameni care fac cinste Argeşului!