Related Articles

12 Comentarii

  1. 1

    Doctorul

    Sunt in tura de noapte, iar după ce am citit acest arțicol mi a dispărut definitiv somnul

    Reply
  2. 2

    Andrei

    Nedespuiat, şeful poate fi lider, manager, mentor, îndrumător, director, coordonator, conducător, etc., fiecare după posibilităţi. Cum „hainele îi fac pe oameni”, se cuvine să ne scrieţi despre diferenţele şi menirile lor.

    Reply
  3. 3

    Victor Viorel

    Poate acestea sunt regulile, domnule Savu.

    Reply
  4. 4

    MARIN

    Mafia în Judeţul Argeş porneşte de la nordul judeţului , din Comuna Rucăr şi coboară spre Piteşti în zona de nord a judeţului.
    Şi totuşi, centrul Mafiei Argeşene nu se află la Mioveni sau la Piteşti cum ar crede unii, ci tocmai la Rucăr, unde avem Primarul cele mai bogat din ARGES.
    Să nu creadă cineva că acest primar Dulamă este un îmbogăţit din muncă cinstită, cu bătături în palme ca urmare a şanţurilor săpate la târnăcop în interesul comunităţii, ci un recordmen al îmbogăţiţilor din donaţii.
    Orice cetăţean care a dorit reconstituirea unei păduri sau a unei palme de teren, a trebuirt să doneze 50% MAFIEI PRIMARULUI supranumit „jumi- juma” sau .;eful de la donaţii.

    Reply
  5. 5

    ILIE

    Afacerea cu postul de informatician scos la concurs pentru angajarea unui sofer pentru maşina directorului, si afisarea câştigătorului concursului înainte de susţinerea uneia dintre probe nu se poate întâmpla decât la Rucăr, unde Primarul Dulamă şi Conducerea instituţiei de învăţământ se consideră „Şefu-i şef şi-n pielea goală”.
    Şi cum ulciorul nu merge de multe ori la apă …, avem speranţa că se va sparge cât mai curând.

    Reply
  6. 6

    Puiu

    ,Nu mai are pământul crăpături, pe care le-ar putea număra cei ce merg cu capul în jos! Umilinţa şi nevoile au creat atâţia şefi. Când treci pe lângă instituţiile statului ,gen primărie, fisc, poliţie, chiar şi spitale, tribunale, notariate, ai aşa o strângere de inimă , pentru că stii că dincolo de treptele de marmură umbrite de balustradele de inox , se află „şefii tăi”. Înainte de ’89 apelativul „tovarăşe” era folosit tot de şefi. Între noi oamenii de rând, mult mai calzi, mai prietenoşi, folosindu-se „domn sau doamnă”. Astăzi , frica , servilismul, linguşirea au adus apelativele de patron -patroană, sef sau şefa. În esenţă aceste apelatve sunt false ,pline de ironie şi chiar de ură. N-aş fi scris aceste rânduri , dacă nu eram profund mişcat de penultima frază a editorialului. Şi eu m-am simţit îndreptăţit să cred că tindem către partidul unic. Nu-mi doresc, şi am urât din multe puncte de vedere totalitarismul. Dar dacă această ţară, pentru mulţi ca mine PATRIE, nu se poate salva altfel, pentru ca noi să ne reverticalizăm şi să mergem cu capul sus, mângâiaţi de soarele pe care ni l-a dat Divinitatea, accept oricând partidul unic drept soluţie de ieşire din marasm!?

    Reply
  7. 7

    dora

    Domnule puiu cum putem sa mai aducem in discutie ideea partidului unic

    Reply
  8. 8

    CALIN

    În sistemul de educaţie, este haos privitor la modul de aplicare a sentintelor judecatoresti.
    In general, contabilii institutiilor de invăţământ refuză să comunice şi să justifice cadrelor didactice cum au calculat sumele de bani. Acest lucru nu este de mirare, având la bază faptul că:
    – administratorii financiari- contabili, mare parte dintre ei au fost angajaţi după 2011, absolvenţi de Spiru Haret şi câştigători ai postului pe sacoşă şi plic la I.S.J. Argeş în colaborare cu directorii numiţi politic de acelaşi I.S.J.
    – sunt executate directivele boşilor de la I.S.J, cărora haosul le prinde bine.
    La acest moment contabilii în cauză nu pot să justifice cum au calculat sumele şi motivele pentru care nu au respectat dispozitivele sentinţelor judecătoreşti.
    Aşa că dacă în sistemul educaţie ne confruntăm cu haosul creat de needucaţi, ce să mai vorbim de celelalte instituţii.

    Reply
  9. 9

    Puiu

    Doamna Dora, am spus în ce condiţii! Nu ştiu cine sunteţi şi cât de împlinită în idealuri vă simţiţi dumneavoastră astăzi, dar încercaţi, când aveţi timp, să faceţi o paralelă între România dinainte de ’89 şi cea de astăzi. Dacă rezultatul vă mulţumeşte, este OK. Începeţi ,ca o sugestie , cu studiul economic, atât al familiei dvs. cât şi cel naţional! Gândiţi-vă şi la prieteni ,rude sau cunoştinţe plecate din ţară, la perspectivele copiilor noştri. Mie îmi place să rămân aici şi nu-mi doresc decât decenţă, nu extravaganţă şi ţin cont de părerea majorităţii cu privire la modul cum suntem conduşi!

    Reply
  10. 10

    PETRE

    Totul pleacă de la educaţie.
    Dacă educaţie n- avem nimic n-avem.
    Şi cum educaţia se face în timp, iar la noi se promovează la conducerea sistemului de educaţie indivizi de cartier care n- au nimic de a face cu educaţia (ci doar cu jaful pe bani publici), nu trebuie să ne aşteptăm la ceva bun, în viitorul apropiat cât şi în cel mai îndepărtat.

    Reply
  11. 11

    Mihai

    Aveţi dreptate, toate posturile didactice auxiliare şi auxiliare din instituţiile de învăţământ preşcolar sunt „vămuite” (şpăguite) de I.S.J. Argeş.
    Nu plăteşti „vama” , nu este cazul să candidezi.
    În ultimul timp, pentru eliminarea candidaţilor nepoftiţi, se strecoară ca şi condiţie un permis de conducere camioane, tramvaie şi alte bălării care trec prin mintea zgubiliticilor şpăgari.
    Ultima noutate, încă în vigoare, la şcoala specială de la Câmpulung sub conducerea doamnei director Albuleț Claudia și General Tudosoiu Dumitru, se solicită noului ocupant al postului de contabil şef permis de conducere.
    Urmează ca numele câștigătorului să se afișeze înainte de susținerea concusului pentru a descuraja neaveniții care vin cu mâna goală să ocupe postul în cauză.

    Reply
  12. 12

    Savu Gheorghe

    Domnule Puiu, va mulțumesc pentru comentariile dvs atât de inspirate si de bun-simț. Pe viitor, aș dori să faceți și observații critice acolo unde credeți că sunt necesare. Sunt convins că le veți face sincer și competent. Am nevoie de aceste observații, pentru că simt că mă instalez într-o „suficiență intelectuală” și să încep să cred că am mereu dreptate, de parcă aș fi un copil care nu a avut jucării în copilărie. Vă urmăresc comentariile de ceva timp și mi-am dat seama că sunteți un om cu o educație aleasă. Aștept cu nerăbdare viitoarele comentarii.
    Va mulțumesc!
    P.S. Aceleași gânduri păstrez și pentru ceilalți comentatori ai articolelor mele. Va mulțumesc tuturor.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!