Related Articles

5 Comentarii

 1. 1

  Ioan

  Ce caută facultățile de Teologie în sistemul public de învățământ din România. Cultele religioase sa-și educe slujitorii prin Scoli proprii, este inadmisibil ca un Stat Laic sa fie dominat de Culte religioase, prin mecanisme care țin de evul mediu. Cetatenii care sunt interesati, sa susțină Cultul religios frecventat, de care se considera apartinatori, prin donații directe, nu prin pomeni de la Buget.
  Zice Rectorul: „în înțelegere cu Calinic”, adică cu cel care s-a dovedit că era foarte apropiat de Securitatea regimului comunist și care, „îl tentase gandul” sa plece din România… probabil la spionat. Studenții de la teologie sa-și facă practica la bisericile plătite din bani publici, nu sa faceți biserica în Universitate. Sa iți fie rușine, Rectore, nu meriți sa conduci o instituție de educație!

  Reply
  1. 1.2

   Lia

   Sunteti sectant sau globalist, domnule „Ioan”.In niciuna din ipostaze, nu este cazul sa o faceti pe lupul moralist.

   Reply
  2. 1.3

   Anonim

   Aveți perfectă dreptate.
   Sunt foarte mulți profesori de religie care sunt și popi.
   Unora dintre aceștia nu le-a fost de ajuns deja ciolanul care oricum era prea mare pentru inteligența și capacitatea lor, s-au dat și cu partidul și cu securitatea obținând posturi de directori prin diverse instituții inclusiv cele de învățământ.
   Trebuie menționat că majoritatea dintre aceștia nu își fac orele.
   Avem școli unde popa- director nu a susținut la anumite clase nici măcar o oră de curs într-un an de zile.
   Bineînțeles indivizii (escroci de meserie) primesc calificative de Foarte Bine în timp ce talpa țării este înjosită de niște analfabeți- șarlatani cu sutană,
   Este inadmisibil ca într-un Stat European să fi plătit din bani publici de două – trei instituții ale statului pentru „muncă” prestată (pe hârtie) în același timp în toate trei.
   Biserica Română la acest moment nu este decât o adunătură de mafioți.

   Reply
 2. 2

  Anonim

  Sperăm că nici un piteştean şi argeşean, care ştie cum a evoluat Upit de la înființare si până în prezent (dar mai ales după 1990) , nu va crede „manipularea”semnatarei ştirii de mai sus (altfel, ziaristă veritabilă, apreciată de cititori pt. documentarea articolelor sale „la fața locului”) privind faptul că UPIT a primit mai mulți bani de la Buget pt.2019 „mulțumită creşterii indicatorilor de calitate”(Se sugerează, însă, cititorului ştirii respective că …din CAUZA ÎNDEPLINIRII indicatorilor de CALITATE !!?…
  Nimic mai… FALS (de fapt) şi MINCINOS (d.p.d.v. moral deontologic) !…
  La capitolul CALITATE , la UPIT , sunt cele mai mari …NEREALIZĂRI in ciuda unei birocratizări şi formalizări fără precedent şi ÎNFIORĂTOARE , de-a dreptul, care omoară din faşă orice palidă preocupare a cadrelor didactice universitare pt. CALITATE atât „la catedră” , dar şi (mai ales) în CERCETAREA stiintifică, pt. care nu există nici un fel de dotare logistică, dar nici materială etc. (Să nu se înțeleagă că la alte universități din România lucrurile ar sta substanțial diferit decât la UPIT ) !
  Cauza principală a neajunsurilor, „calității” necorespunzătoare, din activitatea didactică şi de cercetare de la UPIT o constituie subfinanțarea de la Bugetul de Stat , dar şi management-ul de la nivelul Rectoratului, decanatelor, departamentelor, care se realizează pe criterii clientelare, unde nepotismul şi corupția a/au ajuns la un nivel atât de ridicat încât profesorii cei mai valoroşi mor, la propriu, doborâți de atmosfera „irespirabilă” de la „locul de muncă ” sau „fug… la pensie”…la cerere!…fără să se mai uite în urmă , deşi lasă acolo toată viața lor de MUNCĂ ! Trist şi ADEVĂRAT !

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!