Într-o bună zi, plecat cu întârziere spre un magazin din centrul oraşului, mă aflam în căutarea unei scurtături. Aşa că am intrat într-un hol ce „tăia” o clădire veche, cu gândul să apuc spre ieşirea pe care o zărisem de cealaltă parte şi pe unde aş fi putut să traversez mai repede strada. Dar, de îndată ce am ajuns în acel hol, un poliţist local s-a năpustit spre mine, fluturându-şi mâinile şi urlând: „Nu ai voie să treci pe aici!” „De ce?” – l-am întrebat eu nedumerit. „E proprietate privată!”, mi-a strigat el vizibil agitat. „Dar dumneata eşti poliţist local, de ce păzeşti o proprietate privată?!”, am fost curios să aflu. Remarca mea l-a înfuriat şi mai tare. „Ieşi! Ieşi!”, a urlat el.
Am bătut grăbit în retragere. După ce m-am îndepărtat de poliţist, am întâlnit un ţăran care se plângea că i se furase o geantă unde îşi avea actele şi banii. Ţăranul mi-a cerut câţiva bani pentru a se întoarce acasă. Dar, în acelaşi timp, fruntea i s-a acoperit de sudoare. Situaţia era îngrozitoare. Îi era ruşine şi-şi ferea faţa. După un timp, bătrânul şi-a înălţat capul. M-a privit cu demnitate. M-am scotocit prin buzunare şi i-am dat câteva monede, parcă din teamă de privirea lui. Cu nişte mâini tremurânde, ţăranul a luat banii şi i-a făcut să dispară în buzunarele pantalonilor lui peticiţi, apoi imediat s-a îndepărtat fără o vorbă. Iar eu, fără să mă grăbesc, m-am plimbat dintr-un colţ în altul al pieţei, uitându-mă indiferent spre mesele pline cu zarzavaturi. Nu mai eram interesat de magazinul din centru, pentru că poliţistul local m-a împiedicat să ajung la timp.
Mă plimbam, aşadar, fără vreo ţintă, iar la câţiva paşi de locul în care mă aflam, o şoferiţă îşi parca maşina. Nu era niciun indicator de circulaţie. Şi niciun marcaj pe carosabil din care să rezulte spaţiul rezervat pentru activitatea de taximetrie, conform legislaţiei în vigoare. Abia mai târziu am observat pe gard un indicator al unei staţii de taxi. Este vorba despre gardul Spitalului Municipal Câmpulung. M-am interesat şi se pare că acest indicator este amplasat fără avizul poliţiei rutiere din Câmpulung. Aşadar, indicatorul respectiv producea efecte eventual în curtea spitalului, nu pe drumul public; se cunoaşte că indicatoarele rutiere produc efecte de la locul unde sunt amplasate spre direcţia înainte. Iar înainte era, în cazul de faţă, curtea spitalului. Culmea e că reprezentantul poliţiei locale a amendat-o pe şoferiţă cu o sumă frumuşică, respectiv 500 lei!
Însă ceea ce este şi mai haios – şi vorbesc despre nişte funcţionari cărora le-au crescut substanţial salariile – în întâmpinare la dosarul în speţă, Primăria Câmpulung face referire la staţiile de taxi din oraş care ar fi fost aprobate prin H.C.L. nr. 77 din 30.06.2000, menţionându-se şi staţia de taxi de la magazinul „Kaufland”. Or, „Kaufland”-ul a fost înfiinţat în Câmpulung abia în 2009, el neexistând în anul 2000. Drept care, este ceva artificial şi meschin în administraţia acestui oraş. Totul se sprijină pe relaţii personale ale şefilor.
Şi cum e la Câmpulung aşa este peste tot în judeţ. Nu o valoare cade azi în faţa unui primar, ci însăşi noţiunea de valoare, nu câteva norme se lichidează în faţa primarilor noştri, ci armătura suprastructurii unor oraşe. Este o prăpastie între stat şi cetăţeni. O prăpastie creată şi de „poliţia primarilor”. Această criză de structură se referă la incapacitatea unei comunităţi de a încorpora toate categoriile ei sociale. Altfel spus, o comunitate bine structurată politic îşi desface braţele pentru a cuprinde toate categoriile ei sociale, indiferent dacă vorbim despre muncitori ori întreprinzători, funcţionari ori şomeri, poliţişti ori şoferi. Iar dacă aruncăm o privire asupra localităţilor noastre, avem o imagine a unor comunităţi de un mimetism adesea caricatural. Membrii comunităţii vorbesc despre primari şi viceprimari ca despre nişte regi sau baroni locali, care îşi au servitori proprii pe poliţiştii locali. Salariile acestor poliţişti, care nu fac altceva decât să vâneze eventuale greşeli ale cetăţenilor, cu voie sau fără voie, sunt nesimţit de mari. Că doar sunt oamenii primarului!
16 Comentarii
Anonim
Un articol pe inimă mea. Am pățit si eu la fel cu politia primarului, insa la Pitești. Am staționat sub 5 minute in statia de taxi de la gara si am fost amendat cu 500 lei. Am făcut contestație, dar cred ca nu am nicio șansă de câștig, ca doar primarii i-au asmuțit pe acești cătei locali sa strângă fonduri pentru salariile lor babane.
ION
A sta cu mașina în stația de Taxi sub 5 minute se numește oprire și nu staționare.
Legea permite oprirea în stațiile de Taxi.
Din păcate polițiștii locali nu cunosc legea și au sarcină de servici, să adune bani pentru primar.
Anonim
Dar despre CEZ (distribuitorul/vânzătorul din Cehia de energie electrică românească ) care trimite „facturile” către pensionarii din România după ce „termenul de plată” a expirat (deci mult întârziate) tocmai pentru a-i țepui pe bieții bătrâni cu „penalizări de întârziere la plată” deşi respectivii pensionari români plătesc imediat ce primesc respectivele facturi (şi nu au fost niciodată restanțieri la plata „curentului”şi nici a altor „utilități). Iar aceste „FURĂCIUNI” (infracțiuni/crime ?! contra bătrânilor (dar şi a celorlalți cetățeni) români se fac cu concursul ANRE (care, prin lege, ar trebui să protejeze pe români în România , nu să-i batjocorească („pe banii şi cheltuiala lor”) , dar şi prin serviciile de CURIERAT poştal (zise „private”) care şi ele , prin angajații lor(distribuitorii de „plicuri de la CEZ” fără nici o ştampilă poştală !).
Oare milioanele de astfel de cazuri din România n-ar trebui să intereseze şi Procuratura Generală şi Poliția română (inclusiv cea „Locală” ??!…
Până când ABUZURILE şi batjocura vor mai sufocă pe românii „buni platnici” ??!
Anonim
Faptele descrise de dvs. o să intereseze Poliția Locală doar dacă ar ieși ceva profit.
Și cum profit nu iese, nu vă așteptați la minuni că nu este cazul.
Polițiștii locali sunt angajați doar să apere Primarul și să aducă venit la buzunarul personal al acestuia.
Nu degeaba acești indivizi polițiști locali (fără prea multă școală) sunt plătiți foarte gras din buzunarul public.
Constatăm că un profesor debutant cu facultate are jumătate din salariu unui polițist local debutant. De asemenea salariul unui cadru didactic în pragul pensionării este o treime din cel al unui polițist local.
Concluzia salariile polițiștilor locali sunt doar o risipire a banului public.
ION
Se impune ca D.N.A.ul și POLIȚIA JUDEȚULUI ARGEȘ să ia măsuri cu subalternii de la Câmpulung.
Cu semnul de Taxi de pe gardul Spitalului Câmpulung sunt două variante:
1) Semnul este amplasat cu avizul Politiei și atunci tragem concluzia că individul din cadrul Poliției care a avizat montarea acelui semn pe gardul Spitalului este ori analfabet, ori era sub influența drogurilor (sau cel puțin a ceva alcool concetrat) când a semnat avizul în cauză.
2) Semnul nu este amplasat cu avizul Poliției, ca atare este ilegal iar Poliția avera obligația să întocmească dosar penal Primarului Municipiului Câmpulung.
În ambele variante constatăm că POLIȚIA este principalul vinovat în afacerea mai sus menționată.
Dar, există totuși o scuză Primarul este politician, iar Șeful Poliției este numit politic.
Și cum o mână spală pe alta și amândouă fața, prin montarea infracțională a semnelor de de circulație se adună bani grași în buzunarele Șefului Poliției și a Primarului.
Având în vedere că în Câmpulung avem peste una sută de semne de circulație care sunt amplasate ilegal, dar aduc profit MAFIOȚILOR STATULUI (primar și șef al Poliției) așteptăm ca D.N.A. ul să- și facă treaba.
Anonim
Având în vedere că semnul în cauză (de la Spital) produce efecte infracționale de ceva vreme, la acest moment se impune ca Șeful Poliției și Primarul Câmpulungului să- și dea demisia.
Dacă vor bani să meargă la muncă, inclusiv la lopată nu la ciordeală pe banii proștilor.
MARIN
Și cum în Câmpulung, majoritatea polițiștilor locali sunt angajați doar pe bază de dosar politic, și șpagă la primar, nu trebuie să ne mirăm că ne confruntăm cu analfabeți (și nu funcționali). Mulți dintre polițiștii locali nu știu să scrie.
Se pune întradevăr problema din ce motive Poliția Română se compromite într-un asemenea hal și nu ia măsuri cu amplasarea aiurea a semnelor de circulație?
Anonim
Stația de Taxi de la Spitalul Câmpulung a fost votată în anul 2000 în Consiliul Local pe strada Doctor Costea și nu pe Elena Doamna.
Drept urmare la o cercetare penală mai amănunțită ar ieși multe lucruri murdare la suprafață.
Dar slabe speranțe pentru scoaterea adevărului la suprafață, în Câmpulung toate instituțiile colaborează la mușamalizarea adevărului.
Petre
Cum bine s-a precizat în articol, s-a ajuns la falsificarea de documente pentru a fi acoperite faptele infracționale de montare neautorizată a semnelor de circulație.
Anonim
Domnule Petre, polițiștii locali cu cei naționali se calca pe picioare in graba lor sa amendeze cetățenii pentru fapte si acte imaginate de ei. De ce politia locala are regim militar, pleca cumva in Afganistan?
Mihai
Chiar astăzi am trecut pe lângă Spital și am constatat că un polițist privea tâmp (indicatorul de Taxi de pe gardul Spitalului Câmpulung), precum curca în lemne.
Nu am reușit să- mi dau seama dacă polițistul era de a-l primarului sau de al Poliției „statale”.
Oricum se pare că, Câmpulungul are multe curci angajate pe bani serioși.
Anonim
Poate respectivul privea gardul și se întreba ce este cu el acolo.
Anonim
Dar directorul Spitalului Câmpulung, cât o fi luat ca să permită montarea indicatorului pe gard?
Anonim
Pentru amplasare ilegală de indicatoare rutiere și falsificare de înscrisuri oficiale, Primarul nu- și dă demisia, șeful Poliției nu- și dă demisia și nici nu este anchetat, directorul Spitalului se uită lung la parcarea din curtea Spitalului și nu-i vine a crede că indicatorul de pe gard asta spune.
În concluzie toți șefii de instituții sunt fericiți pentru abuzurile și falsurile de care dau dovadă, iar noi simpli cetățeni ne uităm ca proștii și contribuim la bugetul statului pentru ca șefii să aibe salarii decente și șpaga aferentă.
Anonim
„Cum e turcu așa-i și pistolul” sau „de unde nu este nici Dumnezeu nu cere”.
La impotența primarului Câmpulung, doar nu vă așteptați ca polițiști locali să fie potenți (din toate punctele de vedere).
Pe vremuri era un polițist pe care-l chema Coșcodaru. Se dusese vestea în toată țara că Ș
Ai dreptate, n- ai dreptate Coșcodaru tot te bate.
Cred că așteptările noastre sunt prea mari de la niște analfabeți funcționali angajați ai statului pe bani grași .
marin
Foarte interesant! Câmpulungul, orașul tuturor posibilităților! Iar, dvs prin oraș, cu mâinile în buzunare… chiar frumoasă plimbare, oricât de grăbit ați fi! Poliția e la datorie!