La finalul acestei săptămâni, Primăria Municipiului Pitești se alătură celei mai mari acțiuni voluntare de mediu din istorie – Earth Hour. Pentru a marca Ora Pământului, iluminatul public din Piața Primăriei se va întrerupe, sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Gestul simbolic de a întrerupe, timp de o oră, consumul de energie electrică are ca scop sensibilizarea utilizatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. În contextul actual global, este cu atât mai importantă conștientizarea responsabilității fiecăruia dintre noi în privința consumului de energie.
Sub egida „Ora Pământului”, Programul Național „Cantus Mundi” reunește, alături de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, mii de voci ale copiilor și ale coriștilor din țară, mai mult de 200 de coruri participând la acest eveniment. Peste 7000 de copii, alături de dirijorii lor, se vor întâlni, la aceeași oră, în peste 50 de localități, pentru a transmite un mesaj de solidaritate și armonie cu natura. Aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă, iar copiii, împreună cu părinții lor, vor cânta în spații publice, mall-uri, parcuri sau în curțile școlilor din toată țara, pentru sănătatea Pământului și a mediului, precum și împotriva extra-consumului care secătuiește planeta.
Piteștiul este parte a acestei manifestări naționale, iar sâmbătă seara, de la ora 20:30, 70 de copii ai Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” vor susține un recital în aer liber, în fața Primăriei Municipiului Pitești, timp de 60 de minute. Cei care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptați, începând cu ora 19:30, în Piața Primăriei.
„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007, ce constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susținători ai acestui demers numără mai mult de 2 miliarde de oameni, în peste 7000 de orașe, din 182 de țări și teritorii.
Cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie reunește încă o dată oamenii din întreaga lume care-și vor arăta angajamentul față de planetă.