Hotărât lucru, audiențele cu cetățenii au constituit cea mai solicitată activitate din Primăria Câmpulung de când primărița Elena Lăsconi a preluat mandatul. În ultimele două luni, de când a fost schimbată conducerea Primăriei, peste o sută de câmpulungeni s-au adresat administraţiei locale pentru rezolvarea problemelor. Unii petenți puși pe listele de așteptare aveau cereri înregistrate de trei, patru sau chiar de aproape zece ani! De ce s-au plâns, cel mai adesea, oamenii din Câmpulung? De: lipsa locuințelor sociale și a parcărilor * starea deplorabă a locuințelor sociale, unele clădiri fiind grav degradate * străzile care necesită reabilitare * starea rețelelor de apă și canalizare (au solicitat prelungiri ale conductelor cu 20-30 metri) * alte neajunsuri legate de iluminat ori de depozitarea gunoiului menajer.
„Chestiuni de bun simţ”
Iată ce a declarat Elena Lăsconi: „Cei peste o sută de câmpulungeni cu care am vorbit în aceste două luni, în audiențe, au cereri de trei, patru, nouă ani. Nimeni nu i-a băgat în seamă. Să nu vă imaginați că oamenii cer lucruri ieșite din comun. Sunt chestiuni de bun-simț, ce se pot rezolva într-un termen foarte scurt. Totul este să vrei. Peste 90% dintre cereri le-am rezolvat deja. Le-am promis câmpulungenilor că nu o să-i dezamăgesc, iar ei m-au angajat, prin vot, ca primar. În aceste două luni, programul meu de lucru la primărie a fost de 12-14 ore pe zi. Sunt implicată total și îmi place mult ceea ce fac. Împreună vom transforma Câmpulungul într-un oraș european. E adevărat că nu în două luni, însă fiecare pas, fiecare zi pe care le dedicăm cu drag orașului nostru ne vor duce către una dintre cele mai frumoase capitale europene: Câmpulung”.
Blocul degradat
„Campionii” audiențelor în… van sunt locatarii blocului D22, care de foarte mulți ani solicită reparații la acoperiș.
„În cazul blocului D22, de aproape zece ani s-au depus solicitări de reparații a acoperișului. Astăzi arată cumplit acel bloc. Plouă în majoritatea apartamentelor, iar terasa e într-o stare de degradare avansată. Este posibil să fi fost afectată structura de rezistență a acestui bloc. Până la sfârșitul anului facem un proiect și alocăm bani pentru reparații. Dacă ne lasă vremea la începutul anului viitor rezolvăm cazul. Pentru izolația terasei temperatura de afară trebuie să fie peste 5 grade Celsius și să fie uscat…”, a precizat Elna Lăsconi.