Consiliul Judeţean Argeş şi-a făcut planuri mari privind dezvoltarea turismului în zona de nord. Un proiect aparte este cel legat de dezvoltarea schiului, dar totul bate pasul pe loc. În condiţiile în care vechiul proiect al pârtiei de schi a fost stopat după ce a înghiţit o groază de bani, iar acum este în atenţia Parchetului General pentru mai multe nereguli, CJ s-a angajat să facă o pârtie în imediata apropiere, în cadrul altui proiect. Dar iată că noul proiect este în pericol.
Cauze
Şi asta deoarece Ministerul Mediului a respins solicitarea CJ privind emiterea unui acord de mediu pentru scoaterea din circuitul forestier a unui teren pe care ar urma să fie amenajată pârtia. Ministerul ar dori să poată emite aviz pentru întreg proiectul, nu doar pentru scoaterea din fondul forestier a unei păduri care ar urma să fie defrişată. În momentul de faţă se aşteaptă clarificări, după cum susţine Gabriel Dică, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Moliviş. Noua pârtie ar urma să aibă 1.335 de metri şi va fi deservită de o instalaţie de transport pe cablu cu o capacitate de 8 metri, care instalaţie zace acum prin Arefu sub cerul liber…
Blocaj
Când vine vorba despre turism, cu câteva excepţii, Argeşul este mult sub potenţialul pe care îl are. Desigur, sunt mulţi cei care sunt atraşi de Mănăstirea Curtea de Argeş, de Transfăgărăşanul deschis, din păcate, doar vreo trei luni pe an, de cetatea lui Ţepeş care este acum închisă din cauza urşilor, de barajul Vidraru… Dar în rest, e jale! Multe monumente (cetatea Oratea de la Dâmbovicioara, Biserica Sân Nicoară etc.) şi case memoriale (a lui Liviu Rebreanu, de exemplu) sunt în paragină, aproape că lipseşte turismul de eveniment (cu scuzele de rigoare, dar zilele de comună nu se încadrează la acest capitol care poate aduce bani frumoşi la bugetele locale, aşa cum se întâmplă la Corbi, cu festivalul Stonebird care se desfăşoară în acest an între 9-11 august şi aduce pe scenă nume mari ale show-bizz-ului autohton (Cristi Minculescu, de exemplu) şi internaţional (David Reece)). În plus, ne mai trebuie şi drumuri să ajungem în zonele de vis pe care, totuşi, acest judeţ le are. Iar drumurile sunt cam… zob în destule regiuni ale judeţului, inclusiv cele naţionale!
Un Comentariu
Alex
@Claudiu Dita
Cetatea Poenari nu este cumva inchisa pentru lucrarile de reabilitare? Parca se semnase contractul si era liber pt. lucrari.