Cantina din Gheorghe Doja şi-a redeschis porţile. În semestrul doi, activitatea se reia într-o altă formulă.
Începând de ieri, şi-a reluat activitatea cantina studenţească „Gh.Doja” din cadul Universităţii din Piteşti. Miresmele bucatelor proaspăt gătite în bucătăria unităţii au învăluit, din nou, sala de mese. Constantin Piţigoi, administratorul cantinei, a spus că mâncarea se serveşte după vechiul program, între orele 11.30 -15.30, de luni până vineri.
La început de an, primele meniuri (la alegere) au conţinut următoarele feluri de mâncare: ciorbe de afumătură şi de pui, mici, tochitură şi copănele de pui cu garnitură de cartofi prăjiţi şi mandarine. Meniul întreg (două feluri cu pâinea inclusă, plus desert) costă 10 lei, cu cartelă şi 12 lei, fără.
Fiindcă în primele trei zile ale acestei săptămâni cantina studenţească nu a avut program cu publicul, unii clienţii s-au temut că unitatea va fi închisă. Un cunoscut proverb românesc zice că „nu iese fum fără foc”, aşa că i-am cerut părerea rectorului UPIT, Dumitru Chirleşan, care ne-a declarat: „E un zvon generat de o idee a noastră de a restructura activitatea. Avem probleme de personal generate de celebra ordonanţă de urgenţă… (n.n., este vorba despre modificarea OUG 114 care, printre altele, blochează angajările la stat). Studenţii nu vor suferi. Cantina va funcţiona până la vacanţă, urmând să reînceapă în semestrul doi, într-o altă formulă.”
Vacanţa de iarnă a studenţilor s-a încheiat la 5 ianuarie. Vacanţa intersemestrială este programată între 10-16 februarie, iar al doilea semestru începe la 17 februarie.