După ce la precedentele 11-12 şedinţe de licitaţie, organizate de lichidatorul judiciar Nicolae Enoiu, nimeni nu şi-a adjudecat marca FC Argeş, la următoarea şedinţă, cea de poimâine, preţul mărcii va fi redus din nou, de data aceasta cu 25% faţă de valoarea iniţială, stabilită de un evaluator autorizat. Evaluarea a stabilit că preţul mărcii FC Argeş este de aproximativ 313.000 euro, însă nimeni n-a oferit această sumă. Apoi preţul a fost redus cu 10 procente, dar nici aşa afacerea nu a fost încheiată. „La şedinţa de vineri (poimâine – n.r.), licitaţia va începe de la suma de 892.944 lei, adică aproximativ 200.000 euro, preţ redus cu 25%”, ne-a informat lichidatorul judiciar Nicolae Enoiu. Înfiinţată în 1953 şi desfiinţată şase decenii mai târziu, FC Argeş are în palmares două titluri de campioană a României, de două ori a fost vicecampioană şi o dată finalistă a Cupei. După cum spunea celebrul comentator sportiv Cristian Ţopescu, FC Argeş face parte, alături de Universitatea Cluj-Napoca şi de defuncta Universitatea Craiova, dintre puţinele echipe de fotbal din provincie care au suporteri în toată ţara.
O singură ofertă concretă
FC Argeş a intrat oficial în insolvenţă la finele campionatului 2012-2013. Falimentul a fost declarat abia un an mai târziu. În acel moment, clubul-fanion al judeţului Argeş înregistra datorii de peste 1,9 milioane euro, dintre care aproximativ 900.000 euro reprezentau datorii către angajaţi şi terţi, iar restul de un milion, diverse contribuţii, taxe şi impozite către stat. La vremea respectivă, dl Enoiu estima că s-ar putea obţine pe marca FC Argeş o sumă situată în jurul a 900.000 euro, însă cei doi ani scurşi de atunci au demonstrat că el a fost un pic cam optimist. E drept, au existat, după cum spunea acelaşi domn Enoiu, câteva oferte pentru marca FC Argeş. „Au… fost oferte, însă acestea au fost făcute doar verbal… Şi au fost prea mici pentru a putea fi, teoretic măcar, luate în considerare”, a spus lichidatorul judiciar.
Singura ofertă concretă a fost avansată de profesorul Gabriel Trandafirescu, un nume cunoscut în sportul argeşean. El a oferit 100.000 euro, însă, legal vorbind, cu toată bunăvoinţa, dl Enoiu nu avea cum să accepte acest preţ.
Sorin Simion
4 Comentarii
un pitestean
Enoiu sa prezinte documente asupra modului cum a fost preluat brandul FC Arges de catre Penescu.A fost preluat cu titlu de folosinta gratuit sau cu titlu de proprietate.Nici evaluatorul financiar Gorgoi Stelian nu garanteaza veridicitatea actelor puse la dispozitie de lichidatorul Enoiu!!!Acest lichidator urmareste sa-si incaseze comisionul,care nu este mic.Ii sfatuiesc pe cei care doresc sa preia brandul FC Arges sa se documenteze,ca sa nu aiba surprize!
daniel
Tot ce vinde desteptul asta si ce vrea sa cumpere primaria e o sigla in osim. Palamaresul e la FRF, nu e garantat de un logo. SCM-ul lui Ionica, daca se vrea a fi FC Arges, va trebui sa-si schimbe numele, deci sa inceapa din Liga a 5-a (oricum e imposibil intrucat FC Arges Pitesti 1953 deja exista si e certificat la Tribunal si are CIS de la Ministerul Sportului). Totul e o discutie electorala iar voi ati intrat in acest joc pentru ca aveti directive clare de a lovi in echipa suporterilor. Ati fost si veti ramane un ziar de casa al partidului…pacat de atatia ani de presa…
Radu
Pai autoritatile sunt singurele care ar putea duce argesul in prima liga, echipa suporterilor ramane doar atat. Suporterii nu vor colaborarea cu primaria, pt ca vor sa se joace de-a patronasii.
UE 53
Dane esti pe langa 53 E O ASOCIATIE SPORTIVA SI DOAR ATA DIN LIGA 3 NU MAI POATE SA FOLOSEASCA NUMELE FC ARGES ORICUM DOVRE ISI BAGA BANII IN BUZUNAR NU TE GANDI CA VREA FOTBAL IN PITESTI