Aproape 31.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Sibiu, Arad şi Cluj, în timp ce în Bacău, Giurgiu şi Vrancea sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). În Argeş sunt disponibile 507 slujbe, în special pentru muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor, agenţi de securitate, lucrători comerciali sau muncitori necalificaţi în industria confecţiilor şi în construcţii. În judeţ sunt şi circa 7.000 de beneficiari de ajutor social care, teoretic, ar trebui să facă orice pentru a găsi un loc de muncă. Aceştia preferă însă să stea degeaba şi să încaseze bani de la stat decât să meargă la un loc de muncă plătit, în cele mai multe cazuri, cu salariul minim pe economie.
Locuri de muncă sunt, dar nu le vrea nimeni!
Advertisement
Advertisement
3 Comentarii
MARIN
Mai lăsați reclama asta prostească „Locuri de muncă sunt, dar nu le vrea nimeni!”
Spuneți mai bine adevărul: locuri de muncă sunt, dar sunt foarte prost plătite sau aproape deloc
Toți patronii se vaită că nu mai vrea nimeni să le muncească gratis.
Probabil, că a venit momentul ca patronii să treacă la muncă și să se angajeze între ei, să vadă și ei ce înseamnă ca după o zi de muncă să te duci acasă și să n-ai ce pune pe masă la copii, că restul s-a dus pe chirie , întreținere etc.
Treaba cu vietnamezii de afară care muncesc în România este bună și viabilă deoarece conform legislației europene sunt angajați cu salarii nete de la 35 milioane în sus.
Puiu
Soluția este simpla.Deveniti intai vietnamezi! Domnul Marin are dreptate in ceea ce spune.Sunt locuri de munca ,dar foarte prost platite.Se cere foarte mult angajatului,pe bani putini.Am foarte multe exemple.In același timp oamenii din conducere,bugetari,nu merita nici 50 %din salarii,iar unele categorii sociale au depășit ,prin salariu, orice limita a bunului simt.
Imre
Aveți perfectă dreptate!
Sunt bugetari care merg la servici nu atât de mult pentru salariu, cât pentru șpaga cea de toate zilele combinată cu parandărătul aferent funcției.
De multe ori șpaga și parandarătul sunt de zeci de ori mai mari decât salariul respectiv (de multe ori și acela astronomic). Ca să nu mai vorbim că respectivii șpăgari tratează subalternii ca pe niște negrii de pe plantația proprie.
Caz concret:
agentul 007 (de șa Consiliul Județean)
agentul 007 bis, pentru cunoscători în acte figurează sub numele de Tudosoiu Dumitru cel cu palat și un început de alt palat.
etc.