Aşa cum v-am informat, Guvernul a adoptat un act normativ care reglementează accesul spitalelor de stat şi private în mod egal la fondul de stat de sănătate. Fostul consilier judeţean Vasile Mihăilescu este de părere că, în acest moment, nu se pune încă problema efectelor – dacă vor fi bune sau nu – cât mai ales se ridică o problemă de moralitate şi chiar legalitate. „În această iarnă pare că divinitatea ţine cu noi. Nu avem temperaturi scăzute, nu sunt şosele blocate, într-un cuvânt – nu avem iarnă şi asta se simte în bugetul fiecărei familii. Cred că aceste „beneficii” ne-au fost oferite ca drept despăgubire pentru specialiştii cu care ne-am procopsit în Guvernul Meu Doi, mulţi dintre ei demonstrând zi de zi că locul lor nu e acolo sus.
Ultima găselniţă aparţine Ministerului Sănătăţii care, prin cei doi şefi, respectiv ministrul Victor Costache şi secretarul de stat Horaţiu Moldovan au iniţiat o ordonanţă de urgenţă care va permite clinicilor private să aibă acces nelimitat la banii publici. Nu vreau să spun acum că privatizarea sistemului de sănătate este sau nu oportună, pentru că nu putem şti care sunt efectele acestei măsuri sau cât de utilă va fi nevoilor populaţiei. Grav este un alt lucru: cei doi operează în clinici private (în timpul lor liber, probabil) şi au iniţiat această ordonanţă de Guvern ai cărei beneficiari vor fi chiar spitalele private la care ei lucrează şi au lucrat înainte de a ocupa aceste funcţii în Guvern. Este clar un conflict de interese şi oricât de bună credinţă ai fi, nu poţi să nu te gândeşti că această măsură care, poate – subliniez din nou – este bună şi fiabilă, reprezintă un act la limita legii, sfidând bunul simţ! Alocaţii pentru copii nu vreţi să daţi, pensiile nu le puteţi majora, dar măcar lăsaţi liber accesul tuturor la sănătate!”, afirmă Vasile Mihăilescu.
„Lăsaţi liber accesul tuturor la sănătate!”
Advertisement
Advertisement
6 Comentarii
Geo
Accesul la sistemuld e sanatate de stat nu este liber, este pe baza de SPAGA!
Sunt foarte multi romani care au renuntat benevol la sistemul de stat si se trateaza pe banii lor la privat.
In consecinta mi se pare cat se poate de corect ca finantarea de la Casa de Sanatate sa urmeze pacientul.
MIHNEA
Este vorba de libertatea de a alege intre privat si stat.Daca vrei la stat te duci la stat ,daca vrei la privat atunci statul iti deconteaza suma pe care oricum o da la un spital de stat iar pacientul va plati diferenta.Minciuna si dezinformarea este in sangele acestor ramasite comuniste care s-au imbogatit pe baza prostilor care au pus botul.
Contribuabil
Ar fi benefica măsură asta dacă s-ar impune următoarea regula: un medic ar avea voie sa lucreze fie la stat, fie la privat. Nu în același timp în ambele sisteme de sănătate. Nu ar fi corect sa ia bani de la stat de doua ori. Adică vine pacientul la cabinetul din sistemul de stat, apoi îl invita la cel din privat și asa se duc banii din sănătate.
Edi
Eu nu inteleg de ce se chinuie domnul acesta sa abereze in ‘Argesul’ cand mesajele lui sunt pentru aia care nu prea stiu sa citeasca. Este, ca sa zic asa, o eroare de public tinta.
Anonim
Hai, fugi, vezi să nu-ți dai cu grebla peste nas!
Anonim
Bă, boule, tu,oricum, nu înțelegi…ceva ! Eşti „la nivelul”…de judecată politică într-un stat cu Regim politic democratic (de Drept) al unei „salariate” la „buticul din colțul blocului ceauşist de periferie” sau/şi a/al unora ca miniştrii Alexandru (Muncii) , Cîțu (Finanțe), Costache (Sănătate), Orban (Prim ministru), Iohannis (Preşedinte partid(ului)-stat) ! De fapt, voi sunteți „nepoții” lui Stalin/Ceauşescu/(ai „Dictaturii”) !