Cu un Minister al Educaţiei rămas fără ministru, astăzi ia startul noul an universitar. La Universitatea din Piteşti sunt aşteptaţi la cursuri mii de studenţi din judeţ, ţară şi străinătate.
Universitatea din Piteşti îşi deschide porţile pentru aproximativ 10.000 de studenţi înscrişi la 54 programe de licenţă, 51 de master, 10 domenii de doctorat şi pentru trei calificări profesionale în cadrul Colegiului Terţiar Nonuniversitar din cele 15 clase autorizate, am aflat de la Mihaela Diaconu, preşedinta Senatului UPIT.
Ionuţ Adrian Sămărescu, prorector în Relaţia cu studenţii, absolvenţii şi mediul socio-economic, a adăugat că în anul I s-au înmatriculat 2.076 de studenţi la studiile universitare de licenţă şi 1.253 la master.
Care sunt provocările viitorului pentru UPIT – prin prisma integrării absolvenţilor pe piaţa muncii?
„Pentru creşterea inserţiei pe piata muncii, Universitatea din Piteşti şi-a construit structura Consiliului Consultativ al Rectorului al cărui scop este dezvoltarea colaborării între mediul de afaceri şi mediul universitar şi care include 36 de organizaţii. Există parteneriate care includ stagii de practică şi internshipuri foarte atractive pentru studenţii tuturor programelor de studii”, a menţionat doamna Mihaela Diaconu.
„Transformarea UPIT într-un jucător activ pe piata zonală, dezvoltarea sustenabilă, furnizarea de resursa umană înalt calificată pentru comunitatea locală, zonală, naţionala, internaţională”, a punctat prorectorul UPIT.
Cu câteva zile înainte de începerea noului an academic, UPIT a organizat un târg de stagii de practică/internship/locuri de muncă, pentru studenţii programului de studii Horticultură.
În cadrul UPIT îşi redeschid, astăzi, porţile pentru studenţi şi profesori: Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept şi Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte.
„Echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli, creşterea veniturilor prin activităţi antreprenoriale, sporirea punctajului pe cercetare ştiinţifică, valorificarea parteneriatului UPIT-mediul socio-economic, internaţionalizarea programelor de studii” sunt, în opinia lui A. Sămărescu, cele mai strigente probleme ale UPIT, la început de an universitar.
Şi ca să încheiem… rotund, miercuri are loc la UPIT un prim mare eveniment: ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului univ. dr. ing. Sorin Mihai Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei,între anii 2014-2015, actualul preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi al Agenţiei Universitare a Francofoniei.
Un Comentariu
Anonim
Cel mai tare la UPIT … stă la Facultatea de Educație Fizica și Informatică.
Cum or fi reușit indivizii să reunească cele două specializari în aceeași facultate nu este greu de presupus.
Astăzi UPIT a devenit un fel de Spiru Haret, fabrica de diplome pentru pilosi .