# Spațiul cu pricina, transformat în depozit de gioarse și alte vechituri
# Femeia de serviciu „cerșește” apă de la locatari ca să mențină curățenia
Agitație mare la scara C a blocului 18 de pe Calea București unde, în această dimineață, ne-am deplasat pentru a ne lămuri cu privire la o situație „șifonată” referitoare la modul de utilizare a spălătoriei comune. Cornel O., locatar în imobilul precizat, ne-a informat cu privire la faptul că, două vecine de la parter, au pus stăpânire pe spălătoria de la scara C, în acest sens dându-și acordul președintele asociației.
Teoretic și legal, spațiul cu pricina este un bun comun pentru toți locatarii de pe scară. Practic, cele două țin sub cheie camera și nici măcar femeia de serviciu nu are acces la robinet pentru a se aproviziona cu apă pentru curățenie.
Cu sticlele la uși
„Noi trebuie să scoatem sticle cu apă și să le lăsăm la uși, unde s-a mai văzut așa ceva?” – ne-a spus locatarul nemulțumit. În plus, la intreținere fiecare locatar contribuie cu 11% din cheltuielile pe care le presupune existența acestei spălătorii. Dar doar două apartamente au acces…
Aflăm că problema ține de ani buni. În 2015, când s-a instalat noul președinte de asociație, era aceeași situație, iar respectivul, ca să evite o ceartă la început de „mandat”, a trecut totul cu vederea. Reclamantul susține că robinetul nu a fost folosit niciodată, dar că ar exista branșament.
„Nu este nicio defecțiune, apa merge, dar nu vor să-i dea drumul” – a precizat Cornel O., fapt confirmat și de un fost președinte al asociației de locatari de la Bloc 18 Calea București.
Altfel spus, e o problemă de… deschidere, consecința fiind aceea că oamenii de pe scară trebuie să scoată bidoane cu apă la uși pentru ca prestatoarea de servicii să poată spăla pe scări.
Doar în prezența președintelui?!
În momentul când a fost chemată să ne explice problema dintr-un alt unghi, una dintre beneficiarele spațiului a sărit ca arsă, neagră de supărare, insistând să o lăsăm în pace, că „nu deschide decât în prezența președintelui!” Apoi a amenințat că, dacă vecinul insistă la discuții, „pornește un război”. Nu știm exact ce presupune acest război, cert este că nu a dorit să deschidă spălătoria și putem da doar „pe surse” ce se află în respectiva încăpere: sticle, varză la murat și tot soiul de gioarse. În niciun caz nu credem că depozitează tablouri sau lada de zestre, motiv pentru care nu pricepem ardoarea cu care apără acest teritoriu ținut încuiat. Se pare că nimeni nu se ocupă de intreținerea lui și este doar un spațiu pentru vechituri. Vara, după cum a mai precizat Cornel O., din camera cu pricina ies pe scară gândaci de bucătărie (de „spălătorie”, ar trebui să-i numim) și alte insecte.
Nu au răspuns
Pentru informații suplimentare, am încercat să luăm legătura cu președintele asociației de proprietari care nu a răspuns la interfon, deși avem informații potrivit cărora ar fi fost acasă. De asemenea, până în acest moment administratorul blocului nu a răspuns la telefon.
Până una alta, femeia de serviciu, săraca, depinde de bunăvoința și consecvența locatarilor care scot bidoanele cu apă pentru ca angajata să-și facă treaba…
7 Comentarii
Dorian
Asta e subiect de stiri pe pagina unui ziar, fie el si local…?
Anonim
La blocul d1 da pa strada stejarului scara b uscatoriile sînt închise si nu avem dreptul sa întindem rufe urcam rufe pe scara va rog trimiteți pe cineva urgent altfel se vor sparge usile uscatoriilor
Anonim
Anonim
Aceste lucruri se intampla la toate uscatoriile COMUNE .
In general, persoanele care locuiesc la parter, au pus stapanire pe acestea, cu sau fara acordul administratorilor sau presedintilor.
Uscatoriile pot fi inchiriate, chiar vandute, banii pot fi folositi pt modernizarea scarilor, montarea camerelor de luat vederi, plata utilitatilor, etc.
Insa, in Romania, MERGE SI ASA!
Anonim
Stau in blocul 19 si il stiu pe acest om care se cearta cu toti vecinii, are prea mult timp liber fiind la pensie. Un subiect total neinteresant pt argeșeni.
Anonim
Bgd
Anonim
In parcarea blocului 19 avem un locatar care tine 4 mașini permanent acolo,noi nu mai putem parca acolo deși si noi la rândul nostru suntem locatarii blocului 19.E chiar inadmisibil asa ceva!!!Fiecare ne credem pe moșia noastră???
un proprietar
Acest articol este facut la „comanda”? Autorul trebuia sa aiba rabdare si sa afle si parerea presedintelui Asociatiei sau a administratorului, ca tot i-a adus in discutie. Reclamantul este un fost presedinte al Asociatiei si a fost propus, la vremea respectiva de ADMINISTRATORA care peste cateva luni NU a platit factura la Apa-Canal. Ca urmare a acestiu lucru Asociatia a fost somata cu inchiderea furnizarii apei reci.
Acest Cornel O. era PRESEDINTELE Asociatie la vremea respectiva. Dupa alegerea unui alt Comitet Executiv si a altui presedinte, Cornel O. a devenit „dizident” de meserie.
Acele spatii, spalatorii din toate blocurile de pe Calea Bucuresti, NU au fost functionale de cel putin 45 (PATRU ZECI SI CINCI) de ani.
Eu stiu, pentru ca sunt nascut in acest cartier.
Domnul reporter a gresit grosolan!