Județul Argeș, aproape de faliment? Zvonul care ne dă fiori.
În timp ce la Palatul Victoria se desfășoară discuții cu privire la noul plan de regionalizare, în întreaga țară se conturează situații economice îngrijorătoare la nivel de județe. Unele dintre acestea se apropie chiar de pragul falimentului. Este vorba despre județul Argeș.
Conform Click, Argeșul se află în pericol iminent de faliment și locuitorii migrează în număr mare.
Marcel Ciolacu a subliniat recent, potrivit jurnaliștilor de la Playtech, necesitatea regionalizării, aducând din nou în atenție un proiect care datează de cel puțin doi ani: reorganizarea teritorială în regiuni administrativ-teritoriale. Argumentul principal îl constituie reducerea cheltuielilor la nivel local prin comasarea mai multor județe în aceste regiuni.
Propunerea poate părea benefică, având în vedere situația critică din unele județe, însemnând o posibilă creștere a fondurilor alocate pe regiuni. Cu toate acestea, ar putea fi asociată cu o rată crescută a șomajului, ca urmare a reducerilor de personal.
În contextul economic actual, falimentul unor județe din România pare iminent, inclusiv în cazul județului Argeș. Demografic, județul Argeș a înregistrat o scădere, iar locuitorii părăsesc în masă zona în căutarea unor noi oportunități. Economia locală a intrat în regres, cu toate că există o prezență semnificativă a industriei auto, reprezentată de fabrica de autovehicule Dacia de la Colibași.
Renault, proprietarul fabricii Dacia, a evidențiat lipsa infrastructurii de legătură cu sud-estul și vestul țării, precum și cu Bucureștiul, ceea ce a afectat negativ economia locală.
În plus, proximitatea față de București a condus la migrarea studenților și a forței de muncă către Capitală, unde găsesc oportunități mai atractive. Aproximativ 50.000 de locuitori ai județului Argeș au părăsit zona, îndreptându-se fie spre București, fie către alte regiuni mai dezvoltate sau chiar peste graniță.
Cu toate acestea, autoritățile locale nu au întreprins acțiuni semnificative pentru a stopa declinul demografic și pentru a atrage tinerii spre oportunități de angajare bine plătite. Aceasta ar putea indica necesitatea unei restructurări a județelor pentru a revitaliza economia locală.
„Da, Piteștiul a fost singurul oraș legat prin autostradă de Capitală și de polul economic din zona Capitalei.
Numai că, din păcate, nouă nu ne-a folosit deloc, am avut o administrație fără viziune, care nu a știut să profite de situație. La prima vedere, cel puțin, legarea de București mai mult ne-a dăunat.
Studenții s-au dus să învețe în București, au vrut să rămână în București, pentru că găseau locuri de muncă mult mai bine plătite”, spune prefectul Radu Perianu, potrivit sursei menționate mai sus.
Argeșul nu este singurul județ aflat în pericol de faliment în România. Regiunea Valea Jiului și zona minieră sunt și ele într-o situație precară, cu o populație redusă și resurse economice limitate.
11 Comentarii
Anonim
Hăă hăă, hăă, cică Argesul e in faliment 🤓🤓🤓 de aceea avem două Malluri, zeci de sedii de bănci , străzile put de ,,cazane” pe patru roți, farmacii la 300 m , pariuri și jocuri de noroc la fel ,eeeei???
Anonim
Este absurd comentariul,Sau poate cineva a găsit alt mod pt. a ne ura PAȘTE BINECUVÎNTAT SĂ NE BUCURĂM DE ÎNVIEREA
DOMNULUI.
SA NE LASE IN PACEA
NOASTRĂ!¡!!!!
Anonim
Eeee, TREI Malluri…ha ha haaaa, ce dreaq scriti acolo reporterii lu’ peşte…voi nu vedeti ce masini circula pe drumurile din Arges, voi stiti cat se FURA in Arges🤣🤣🤣🤣🤣cica faliment…ppfff
Hamangiu
Au plecat băieții deștepți,sătui de ciuma roșie care capuseaza orașul asta de 35 de ani.
Gagauzu
Cât e roșu la culoare,
Nici în spate nu ne doare…
Articol de tot spanacul…
Anonim
Ne merităm soarta, de când a venit Renault la Mioveni au spus că nu este infrastructură, au trecut mulți ani drumurile sunt aceleași, se vorbește de expres Mioveni- Pitești și despre o a doua întrare în Pitești, povești, nu mai crede nimeni ceea ce spuneți. PAȘTE FERICIT!!!
Anonim
Vai de idiotii care cred mizeria asta !!!
Anonim
Rosul au ales la toate alegeri,rosu aveti nu va ti orientat la oameni capabili ,luati ex.CAMPULUNG ultimi 4 ani sa schimbat ceva de cand ciuma rosie a plecaf de la conducerea orasului In 70,78 afost oras frumos dar au venit sacali si vanzatori.
Anonim
Infrastructura rutieră este mult mai proastă decât in judetul vecin,Vâlcea!;Există drumuri județene rămase cum erau pe vremea anilor’ 80,sau chiar mai rău! Proiectul conectării rutiere a Oltului( Calimanești) cu Argeșul( Albești,nordul orașului CdeArges) de o mare importanță economică,a fost finalizat acum 5 ani pe 14 km de Vl,dar nu și de Ag.Așa că de cinci ani,segmentul de 3km din satul Ianculești,la intrare in Ag și alți 4 km Șuici- Cicanești sunt de evul mediu,blocând valorificarea muncii vâlcenilor și făcând de râs o țară întreagă în fața turuștilor occidentali. Venind prin Ardeal ,apoi de la Sibiu pe valea Oltului,virează stânga spre Jiblea- Sălătrucel- Berislăvești,pe DJ 703 G minunat făcut cu bani europeni de Vâlcea,după 14 km ajungând la intrare in Ag ,sat Ianculești dar în evul mediu,pe pantele de pamânt brăzdat de torenții de ploaie . Uneori doar tancurile rusești pot trece,turiștii se întorc din drumul lor spre Transfagarășan Miile de familii din zona suferă pagube imense ,tinerii au fugit în lumea largă! Nesimțire,incompetență,impotență,sau toate la un loc?
Anonim
Articol de căcat…. Cică judetul Arges in faliment…. Ha ha ha….
Contribuabilul
În orice județ din regiune ai merge , vezi ca s-a mai schimbat câte ceva. În Argeș torul este amorțit pentru ca nu are cine sa conducă acest județ. Nu exista un plan real de dezvoltare sau de atragere a investitorilor. Avem forme de relief superbe , creatia naturii însă nu facem nimic sa atragem turiști. Câte ar fi de zis despre oamenii care dus în dezastru acest județ. Nu activitatea din Mall reflecta puterea județului și nici nu ne ajuta sa ne dezvoltam , arata timp cât nu producem …