# Pacientul primește un diagnostic grav, corect, doar că… era vorba despre altcineva
Cazurile medicale revoltătoare care apar tot mai des în presă nu sunt nicidecum un exercițiu de presiune, o agresivitate a jurnaliștilor pentru a denigra cabinete, clinici și spitale, sau persoane din cadrul acestor unități. Sunt, de fapt, reacții ale opiniei publice la ce se întâmplă în jur și strigăte disperate ale acelora care au pierdut oameni dragi din pricina unor disfuncționalități de sistem.
Angajați pericol-public
Dar ce conține acest sistem? Are la bază tot niște angajați care își fac sau nu treaba. În cele ce urmează, specificăm că mai există o situație la fel de periculoasă, dacă nu chiar cea mai dăunătoare care poate exista într-o companie, fie ea de stat sau privată.
Este vorba de angajatul incompetent, pus într-o funcție obscură (ba uneori chiar înaltă) în baza unor prietenii, amiciții sau… obligații. Adică, pe pile! Ca să aibă și el, săracul, bani de o pâine și o contribuție la pensia pe care urmează să o încaseze. Nu e în stare de nimic, nu vrea să facă rău în mod intenționat, dar nici bine nu poate face – altfel spus, e definiția prostiei în forma cea mai pură.
Cineva cu putere de decizie alimentează prostia în detrimentul celorlalți colegi care-și fac treaba și al clinicii care are foarte mult de pierdut din această cauză. Imaginea pătată nu iese la spălat cu „vanish”.
Greșeală de neiertat
Astfel, la o clinică privată din Pitești există asemenea angajați care distrug reputația unității medicale și stârnesc indignarea celor asupra cărora se răsfrânge incompetența respectivilor. Concret, cum ar fi ca un pacient să primească o fișă de diagnostic din care reiese că este suspect de cancer sau de o altă afecțiune extrem de gravă, pentru ca ulterior să descopere că… numele său a fost trecut greșit pe foaie și că, de fapt, era vorba de altcineva. Până la elucidarea situației, există riscul ca persoana să sufere o traumă psihică, posibil ireversibilă.
Asta s-a întâmplat zilele trecute și victima ne-a mărturisit că a aflat și cine a greșit: o asistentă care habar nu are să lucreze pe calculator! Este angajată pe pile, este complet pe dinafară în ceea ce privește cunoștințele, competențele și chiar abilitățile de comunicare cu pacienții. Și totuși, dacă mergeți la clinică vă poate rezerva surprize dintre cele mai neplăcute. Culmea, nici nu o să-i găsiți numele menționat pe undeva, probabil veți de vina pe doctor sau pe cei de la recepție.
O asemenea practică, anagajarea pe pile, nu are din păcate leac. E unul dintre acele lucruri care se petrec haotic pe pământ și în Univers
Doctor DRE
7 Comentarii
Goargăș
Era undeva prin anii ’90. Un patron are nevoie de un angajat la bar. O cunoștință îi zice: angajeaz-o pe verișoară-mea că îți dă o jumătate de porc. Patronul, oftând, îi zice: mă omule, dacă știe meserie, vorbește frumos clienților și îmi face profit, îi dau eu 7 porci și leafă mare! Q.E.D. Fiind vorba de o clinică privată, cred că angajarea pe pile este un nonsens. Ciudat! Poate sunt alte….interese.s
George Olteanu
Şi la privat e pe pile! La modul cel mai grav, adică unii angajaţi care sunt complet, dar complet pe dinafară cu ceea ce prestează acolo.
Anonim
Nu puteți spune despre ce clinica este vorba?
George Olteanu
Trimiteți o solicitare la contact@ziarulargesul.ro
Anonim
Despre ce clinica e vorba ??? Eu am patit la un spital de stat asa ceva .
George Olteanu
Vă putem răspunde în privat dacă ne scrieți la contact@ziarulargesul.ro
Alexa
Vreți să informați complet și corect? Atunci dați toate datele, explicit ! Vreți să informați complet și corect? Atunci ”povestiți” și despre PILELE din sistemul de sănătate bugetar ! Altfel, e doar o poveste dezlânată (care ar putea fi adevărată!). La privat nu se angajează cu concurs, ca-n sistemul bugetar (vestitele concursuri). La privat, nu-i e greu angajatorului să înceteze contractul de muncă unui angajat care greșește. Doar dacă nu vrea. La stat, în schimb, dacă greșește cineva, începe nebunia: sindicat, colegiul etic, etc, etc, etc. Sistemul privat nu e minunat, dar e o realitate și o alternativă pentru cei care ”nu pot” ajunge la stat, nu neapărat că sunt mai puțin pregătiți, ci pentru că sunt ”grele” ușile spitalelor. Nu induceți falsa impresie că în spitalele de stat sunt angajați numai ”spuma”. Fiți mai serioși !