Militaru Maria Raluca, din localitatea Merișani, mamă a unei fetițe cu diabet, ne-a scris despre problemele din sistemul medical cu care se confruntă în acest moment.
Este o dramă prin care trec mii de copii din România, dar și adulți.
Un medic argeșean o spune răspicat: DIABETUL, cod roșu în sănătate!
Fetița a fost diagnosticată în octombrie 2016, la vârsta de șapte ani, cu diabet zaharat tip 1 insulino-dependent, iar adoptarea Ordinului 1328/27.09.2018 a reprezentat un pas important pentru intrarea în normalitate și un sprijin solid pentru tratament: livrarea gratuită a pompelor de administrare a insulinei cu senzori de monitorizare permanentă a glicemiei.
Aparținătorii (în cazul minorilor) și adulții au depus dosare în acest sens.
CAS-urile județene trimit aceste dosare către centrele regionale menționate în lege, la care sunt arondate mai multe județe. Conform Programului Național de Diabet, unitățile care desfășoară acest program sunt: centrul metodologic regional Craiova-Spital Clinic Județean de Urgență Craiova (județe arondate: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman).
Sute de persoane au depus dosare pentru a putea beneficia de acești senzori, în conformitate cu prevederile legale, însă Maria Militaru susține că dânsa, alături de multe alte persoane aflate în aceeași situație nu au primit niciun răspuns până în prezent.
Tratați cu… promisiuni
„Au fost adresate mai multe întrebări conducerii SJU Craiova și au fost făcute promisiuni că până în luna iulie 2019 se va definitiva achiziția. Zilele trecute am aflat, cu stupoare, că achiziția a fost anulată și acești copii nu vor beneficia de senzori în viitorul apropiat. Doresc să menționez că centrele de la Timișoara, Iași, Cluj, București (Institutul Păulescu, Budimex, Elias, etc) au finalizat aceste achiziții iar pacienții arondați acestor centre metodologice regionale primesc acești senzori, gratuit. Consider atitudinea conducerii SJU Craiova și a Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul acestuia ca fiind una extrem de lipsită de profesionalism, care se joacă cu starea de sănătate a copiilor cu diabet. Lipsa de empatie și de înțelegere ne fac să ne simțim, pe noi părinții copiilor bolnavi de diabet, complet debusolați, dezamăgiți, ne luptăm cu morile de vânt, nu primim niciun fel de înțelegere din partea celor care se ocupă cu această problemă.” – ne-a scris femeia.
Copiii, chinuiți zi de zi
„Acești copii sunt chinuiți zi de zi de zeci de înțepături pentru a-și testa glicemia și a-și administra insulina, fără de care nu pot trăi. Este o discriminare la adresa lor față de <<colegii>> de suferință din alte centre. Le este încălcat dreptul la sănătate, dreptul la viață și dreptul la educație. În plus, au fost semnalate și întârzieri în aprovizionarea cu catetere pentru pompele de insulină, întârzieri de câteva luni. Toate aceste lucruri pun în real pericol viața persoanelor cu diabet din regiunea Oltenia.” – ne-a mai precizat mama fetiței.
11 Comentarii
Anonim
Exista multe alte situații asemănătoare.
De exemplu:
Avem,printre alții,in C de Argeș, copil născut cu 7-8 diagnostice initiale,afecțiuni grave,greu de tratat.Printre alte consultații si tratamente de lungă durata are nevoie,cate 8 luni pe an,timp de 2 ani, de cate 2 doze de vaccin,a cate 25 milioane fiecare.Dosarul i-a fost respins,dar copilul nu se vindecă prin respingere…….Parintii, speră ,pentru ca asta le-a ramas…
Putine persoane(cunostinte apropiate),la rugămintea mea, au fost de acord să contribuie din puținul lor. Restul sunt reticenți ca majoritatea romanilor.
Puteti face cunoscute multe cazuri. Dar ar fi nevoie de initiative si demersuri ca sa venim in sprijinul lor.
Anonim
Am 60 de ani am diabet de 10 ani din ianuarie diabetul a crescut este oscilatoriu o zi e bine 5 nu este peste 200 mudicul curant nu face aktceva decat sa mi mareas ca doza de in sulina va rog sa ma ajutati tin diete chiar nu mai mananc paine aproape de loc sant disperata
Anonim
Non coment situația este tragică si adevarata ramane întrebarea ce se poate face?
Anonim
Peste tot este o problema si nu numai la copii, (timisoara) cunosc pe cineva care a fost respins din prima fara sa se uite in dosar fara nimic doar prin simplu fapt ca este adult. A fost tratat cu scarba si luat de prost de catre doctorul Vlad.
Anonim
Numai promisiuni desarte copii tot chinuiti raman si noi santem in situatia aceasta cu nepotica care are diabet zaharat tip 1 de 4 ani Speram ca-si la Vatra Dornei va ajunge lucruri atat de inportante pentru copii cu diabet
Anonim
Nici în București, la Budimex, nu am primit încă senzori. Așteptăm….
Anonim
Nu se dau în Craiova atât împăcat există o firmă acolo numită Deyan Raft (www.cgmdiabet.ro) care aparține unui doctor si care vinde astfel de senzori. Trebuie să înțelegeți odata oameni buni ca atat timp cat acea firmă care aparține doctorului va funcționa nu veti primi în veci si pururi senzori
Anonim 2
Intrebati http://www.cgmdiabet.ro care este din Craiova si care vinde astfel sisteme de ce spitalul din Craiova nu a putut organiza licitația și să ofere gratuit
mihai
Deyan kraft , firma din Craiova care vinde astfel de sisteme pe bani multi si care aparține unui doctor din Craiova nu dorește ca spitalul din Craiova sa organizeze licitația si sa ofere gratuit aceste sisteme …de ce sa oferi gratuit un sistem dat de stat dar aparținând unei firme competitoare cand poti iti vinzi primul sistem pe bani grei si pe suferința părinților care nu au alternative. Chiar noi am cumparat de la acești domni și cu toate că am avut probleme nu ne-au ajutat prea mult cu sfaturi …dar ne-au luat banii
Cristi
Buna ziua, aveti dovezi despre aceasta firma? Ma intereseaza subiectul. Va multumesc!
Maria Raluca
Buna ziua,
Noi colaboram cu aceasta companie de peste 2 ani si nu am avut nicio problema cu produsele pe care le comercializeaza si nici cu cei care ofera suportul sistemului de management al glicemiei. De la prima comanda, cand ne-au ajutat cu instalarea sistemului si pana in prezent am gasit in echipa acestei companii oameni dedicati si profesionisti.
Toate comenzile au fost livrate imediat.
Recomand cu incredere si caldura aceasta companie