Meciul cu U.T.A. a fost așteptat cu emoție. Era primul din noua ediție a campionatului. Era, de asemenea, un moment semnificativ pentru cel mai impportant test: comportamentul „noii echipe”. Zic așa, pentru că, în urma unei fructuoase campanii de transferări, lotul alb-violet are o mulțime de jucători noi, ca să nu-i numesc „stranieri”, cum, de fapt, și sunt. Publicul era în așteptare: exista temerea că n-ar fi fost suficient timp pentru sincronizare, omogenizare, punerea la punct a unor noi relații de joc, alcătuirea unui bloc funcțional – deci un grup omogen.
Meciul le-a dat speranțe (este devreme să vorbim despre certitudini) tuturor: staff-ului tehnic, celui administrativ, fanilor. A fost un joc reușit. Vreau să spun că mișcarea din teren a arătat, în multe faze, o „nouă echipă”, cum o numeam. Echipamentul a stârnit multe nostalgii, amintind de cel purtat, în unele meciuri, de „echipa lui Dobrin”. Victoria a adus primele trei puncte – de moral – pentru echipă.
Important! În primul unsprezece au intrat doar patru jucători din vechiul lot. În cele 90 de minute au evoluat șase „stranieri”. În loc afirmații aș pune o întrebare: credeți că străinii intrați în echipă s-au integrat? Meciul cu U.T.A. (bine pregătit!) ne propune o premisă bună: echipa s-a prezentat, în general, ca un organism viabil, cu capacitate de efort și, pe alocuri, chiar cu împliniri pe plan tehnic. Nu mă grăbesc să laud pe cineva. Deocamdată, spun doar atât: transferurile sunt promițătoare, iar etapele următoare vor putea fi confirmate sau… infirmate.
Ce pot spune cu siguranță? Noua echipă are – să nu ne ferim de termeni – cel puțin două certitudini: Cestor – în apărare și Bertrand – în atac. Primul – solid, cu talie, bun la intercepții, plasament și în dueluri unu la unu; al doilea – cu un simț al porții și un bagaj tehnic ce va fi, poate, dezvăluit în continuare. În final, gândul mă trimite la Centrul de copii și juniori „Leonte Ianovschi” (chiar dacă i se va schimba numele, eu așa o să-l denumesc). F.C. Argeș a avut în Centru un spriin deosebit. Amatorii de statistici știu câte nume importante au pornit de aici la echipe mari și în fotbalul românesc. Este un motiv ca Centrului să i se acorde o atenție sporită. Nu numai în fața „legii Novak”, cu privirea la ponderea jucătorilor autohtoni, ci în perspectivă: „piața” românească este mediocră, iar transferuri cu adevărat valoroase (înțeleg europene) costă, în general, peste puterile cluburilor românești. Cred, de asemenea, că merită să subliniem aportul sponsorilor. Nu-i ierarhizez, ci, pe baza lor, sugerez eforturi, în continuare, pentru îmbogățirea listei celor care asigură resursele financiare. C.S. Mioveni n-a mai jucat atât de bine ca în amicalul cu F.C. Argeș. A cedat la scor în fața entuziasmului nou promovatei din Sibiu.