Anul 2018. Locuitorii din comuna Bradu sunt aruncaţi undeva la marginea municipiului Piteşti atunci când folosesc mijloacele de transport în comun. Se zice că aşa a stabilit Uniunea Europeană prin stufoasa legislaţie a unei birocraţii excesive. Dacă oraşul nu trebuie să fie umplut cu mijloace motorizate pentru asigurarea unei fluidizări a traficului rutier şi pentru limitarea poluării, altfel stă situaţia cu comunele limitrofe.
Modernizarea unui drum spre Costeşti a fost aparent o faptă bună, pentru reducerea consumului de carburant şi pentru a mai limita fluxul de maşini din Albota, comună renumită prin accidentele mortale pe un alt Deal Negru.
Grav este că acum traficul greu trece chiar prin inima comunei Bradu, iar şoferii au aflat de această… mană cerească. Au apărut astfel în localitate camioane grele pline cu pământ de la construcţii, tiruri cât casele, iar coloanele de automobile şuierătoare nu se mai opresc nici măcar noaptea. Asfaltul, o pojghiţă, a început să crape sub maşinile de mare tonaj spre marginea drumului, conceput iniţial pentru căruţe. Casele au început sau vor începe să se crape din cauza vibraţiilor permanente.
Citeşte şi:
Primăria Bradu dă bani pe reparaţii inutile
Bradu, moftul imobiliar al Argeşului
Primarul Dan Stroe – încarcerat în arestul Poliţiei Judeţene
Primarul Stroe, prins în flagrant de mită
Deci, seismele la Bradu sunt la ordinea zilei… Localnicii nu dispun de trotuare şi nu au vreo protecţie împotriva motorizatelor de mari dimensiuni. Nici treceri de pietoni nu există, decât din loc în loc. Praful şi motorina incomplet arsă otrăvesc atmosfera unui fost sat liniştit. Impactul infrasunetelor asupra psihicului uman nici nu mai contează. Se pune întrebarea dacă mai există pe undeva autorităţi care să fie preocupate şi de casele oamenilor sau chiar toată lumea se închină zeului Motor.
Oare câte victime şi cât stres trebuie îndurat până când vor fi luate măsuri serioase pentru controlarea traficului?
Oraşul are dreptul să alunge ţăranii, dar aceştia pot fi călcaţi sub negrele roţi ale camioanelor. Oare unde există principiul egalităţii prin România democratică? Oare unde s-a mai pomenit ca o simplă stradă să devină aorta spre sudul judeţului?