# Vot la limită pentru cetăţeanul de onoare Constantin Nicolescu
# Fostul lider al partidului, trădat de ai lui
Joi după-amiază s-a desfăşurat cea mai lungă şedinţă a Consiliului Local Piteşti din acest an. Cu 52 de puncte pe ordinea de zi. Dezbaterile au durat peste patru ore şi s-au încheiat cu un vot prin care Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, a rămas cu titlul de cetăţean de onoare al Piteştiului. Nu a fost singurul proiect fierbinte…
Vot secret
La propunerea unui profesor de matematică – Marcel Rădulescu – consilierii liberali Dorina Stanciu, Narcis Sofianu, Gheorghe Duţulescu şi Florin Gardin au iniţiat un proiect de hotărâre prin care au cerut plenului să-i retragă lui Constantin Nicolescu titlul de cetăţean de onoare decernat în urmă cu mai mulţi ani. Motivul – în regulamentul de decernare a titlului există un articol care prevede că autorităţile locale pot retrage disctincţia dacă o persoană care a primit-o a fost condamnată penal. Or, Nicolescu a fost şi la închisoare pentru celebrul dosar al reabilitării şcolilor cu bani europeni – de parcă ar fi luat ceva acasă şi n-ar fi rămas în urma sa clădirile (a fost acuzat de deturnare de fonduri, pe motiv că imobilele nu au suferit în urma inundaţiilor, cum s-a pretins).
Primarul Cornel Ionică a spus că „domnul Nicolescu a făcut multe lucruri pentru judeţ şi nu cred că acest proiect este oportun. Nimeni nu îi poate lua meritele pentru ceea ce a făcut pentru Argeş!”. Până şi liberalul Narcis Sofianu a recunoscut că faptele lui Nicolescu nu ar fi fost tocmai pe măsura pedepsei primite. Fiind vorba despre persoane, la insistenţele secretatului Cătălin Călugăru votul a fost secret. La finalul şedinţei s-a făcut numărătoarea: 12 voturi împotriva retragerii titlului de cetăţean de onoare şi 9 „pentru”. Aşadar, Nicolescu a rămas cu distincţia, dar, ţinând cont că liberalii au spus că votează pentru retragere, la fel şi cei doi de la PMP şi independentul Dănuţ Dinu, rezultă că dintre ceilalţi prezenţi (adică de la PSD şi ALDE, care au majoritatea în Consiliu) au fost două voturi în favoarea proiectului. Deci, împotriva lui Nicolescu. De menţionat că este pentru prima oară când un astfel de proiect a fost iniţiat în Consiliul Local, mai existând discuţii similare (dar fără proiect) în cazul lui Adrian Mutu pentru scandalul drogurilor de la Chelsea.
Revenind la şedinţa de joi, să nu uite unii dintre cei care acum au… ridicat piatra faptul că la un eveniment recent toată sala – inclusiv liberali şi alte „naţii politice” – a lăsat baltă totul şi s-a ridicat pentru a-l saluta pe Nicolescu…
Criză uriaşă de locuri de parcare
Pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte vizând Planuri Urbanistice de Detaliu sau Zonale pentru construcţii diverse, în special blocuri, dar şi un hotel în Turceşti. Consilierul Cristian Gentea, preşedintele comisiei de urbanism, a cerut să se ia măsuri urgente pentru a se pune capăt unor practici care nu sunt în regulă. „Am fost mereu la faţa locului să văd realitatea. De multe ori am găsit aspecte pe care planşele nu le arată. Am ajuns să mă înjure lumea pe stradă că dăm avize pentru construirea unor blocuri în anumite zone, iar aşa ceva nu este permis. Propun ca în cel mai scurt timp să emitem două hotărâri: una de actualizare imediată a documentaţiilor de urbanism şi una pentru a reglementa mai bine dezbaterile publice legate de astfel de proiecte”, a spus Gentea. La rândul lor, primarul Cornel Ionică şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu au arătat că este depăşită, de exemplu, prevederea conform căreia cei care construiesc blocuri trebuie să asigure un loc de parcare per apartament, plus 10%.
„Sunt apartamente şi cu câte două-trei maşini de familie, aşa că e nevoie să actualizăm situaţia”, a spus Apostoliceanu. „Avem un deficit uriaş de locuri de parcare. Poate că la construcţiile noi se mai prevăd locuri de parcare, dar ce facem cu cele 70.000 de apartamente mai vechi la care prin proiecte nu s-au prevăzut astfel de parcaje? Cum rezolvăm problema? Pentru că dacă toate maşinile din Piteşti ar pleca în acelaşi timp la drum, tot oraşul s-ar bloca!”, a spus primarul Ionică. Edilul a anunţat că de la 1 ianuarie 2019 va fi revizuit şi regulamentul privind parcările cu plată de la blocuri.
Apă Canal
Tot Cristian Gentea a ridicat două probleme. Una privind o hotărâre a Consiliului Local prin care accesul maşinilor şcolilor de şoferi este interzis în anumite zone, dar care nu este respectată („e nevoie de o implicare mai mare a Poliţiei Naţionale; să ridice două-trei licenţe de funcţionare, să vedeţi atunci cum se vor conforma toţi!”), iar alta privind societatea Apă Canal la care spune că a depistat anumite nereguli, cum ar fi branşări ilegale şi prejudicii ce nu se recuperează decât pe şase luni, nu pe trei ani, deoarece regulamentul Apă Canal s-a modificat. Gentea a cerut un raport conducerii societăţii, ameninţând că dacă nu îl va primi până pe 27 noiembrie va cere demisia directorului Mihai Marinescu.
Acesta s-a apărat însă spunând că Apă Canal are în acest moment în cont 18 milioane euro, bani lichizi, că are asigurate resursele pentru plata a patru milioane euro aferente ratelor la împrumuturile contractate pentru diferite proiecte, inclusiv pentru anul 2019, dar şi că se fac permanent verificări, iar cei depistaţi cu abateri sunt sancţionaţi. Pe de altă parte, Marinescu a explicat că nu se poate scădea tariful la apă pentru că sunt obligaţii asumate faţă de organismele internaţionale care au finanţat anumite proiecte, dar şi că urmează la anul un nou proiect de anvergură, de peste 100 milioane euro, cu cofinanţare de la Apă Canal, de 23 milioane euro, prin care vor fi extinse şi modernizate reţelele de la peste 40 de străzi din Piteşti şi nu numai.
Investiţii
Consiliul Local a aprobat mai multe documentaţii pentru investiţii importante. Vorbim aici despre reabilitări termice la şcoli („solicitările sunt uriaşe”, a spus primarul), realizarea unui zid de sprijin la Colegiul „Zinca Golescu”, reabilitarea acoperişului la Colegiul „Maria Teiuleanu” şi construcţia unui pasaj suprateran cu fonduri de la Guvern, care va asigura traversarea rutieră a intersecţiilor Căii Craiovei cu străzile Republicii şi Fraţii Goleşti. „Vorbim despre un pasaj care leagă Calea Craiovei de strada Maior Şonţu, în Târgul din Vale. Proiectul este pe lista Ministerului Dezvoltării, dar procedurile sunt greoaie şi va mai trece vreme până îl vom vedea efectiv”, a spus primarul. Pasajul va avea două benzi, câte una pe fiecare sens. Un alt proiect adoptat a fost pentru transformarea căminului fostului Liceu CFR în bloc de locuinţe sociale. Lucrările sunt în derulare, iar Ministerul Dezvoltării a mai alocat 2,7 milioane lei pentru acest proiect.
Dorina…
Preşedinte al şedinţei de joi a fost consiliera liberală Dorina Stanciu, aflată pentru prima oară într-o astfel de postură. Emoţiile au fost fireşti, aşa încât atât primarul Cornel Ionică, cât şi alţi consilieri i-au atras atenţia cu privire la procedura de lucru. Mai mult, în timpul unei dispute între consilierii Dumitru Tudosoiu (PSD) şi Narcis Sofianu (PNL) i s-a reproşat că a scăpat „hăţurile”. Nu putem trece cu vederea nici gafele verbale ale doamnei consilier: în loc de „stat de funcţii” a citit consecvent „statutului de funcţii”, iar în loc de „completare” a citit „complectare”. Dar să fie asta cea mai mare problemă! Una şi mai complicată este aceea că unii consilieri nici nu ştiu de ce se află în sală, dar se trezesc vorbind de dragul… camerelor de luat vederi!
6 Comentarii
jarcă
Apropò de „camere de luat …vederi” , …te văd , da’ stii cum?! …”leit ,leit , fato” !!! -vorba regretatei , țață Dedița lu’ Mitică a lu’ Moarcă ‘ciulacu’!
Ioan
Infractorii de la PSD se apără intre ei…Ionica care i-a încetat mandatul așteaptă 6 luni…de la Prefect-PSD sa primească hârtia de confirmare…onoare nu exista…bai caraghiosilor voi nu aveți pic de rușine ca ati dus tara asta…împreună cu prietenii voștrii de la pnl/pd/pntcd /unpr/prm/ udmr în sărăcie și mizerie…ce mare lucru a făcut Nicolescu pentru Argeș… spitale de mizerie…educație de mizerie…drumuri de mizerie…nu el a gestionat modernizarea drumului catre Bradet pentru care CJ a returnat banii la UE…și s-a mai sI daramat drumul pe o portiune…nici acum reparata…despre industrie…locuri de munca nu mai vorbim…va solidarizati și susțineti corupții Judetului…infractorul dovedit de justitie Nicolescu…cetățean de onoare al Pitesti-ului….ha…ha…ha…bravos națiune…nu exista ceva mai rușinos pentru o comunitate decât sa-și apere infractorii…corupții dovediti…va reamintesc ca lui Nicolescu i se spunea… VECINU…va las pe voi sa deslusiti de ce…Va reamintesc ca…acest individ a gestionat bani publici…nu a adus bani de acasă…a prăduit banii publici și…s-a îmbogățit din banii proveniți din taxele și impozitele noastre…halal gândire și atitudine aveți cetățeni ai Pitesti-ului…în anul Centenarului…nu reușiți…majoritatea dintre voi…sa va depășiți mizeria morală în care trăiți…nu putem progresa decât dacă NOI CETATENII…vom ști sa facem diferența între lege și fărădelege…intre cinste și hoție…sa susținem binele și interesul public…oare ce spun ÎNAINTAȘII noștrii…care s-au jertfit pentru România… văzând ce facem cu moștenirea primită…Rușine sa va fie…epigonilor…susținători ai hoților. ..Vae victis!
Ioan
Hoții…apără Hoții…Rușine!
Anonim
De acord cu dl.Ioan a spus totul
Anonim
Hoti nenorociți!
Geo
Propun ca titlul de cetatean de onoare sa fie redenumit in hot de onoare. Se rezolva totul, nu mai trebuie sa i se retraga nimanui.