Unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din cadrul eparhiei Argeşului şi Muscelului, prea puţin cunoscut şi promovat, este biserica „Sfânta Treime” situată în zona centrală a Piteştiului.
Lăcaşul datează din anul 1666 şi la început era cunoscut sub denumirea „Schitul Beştelei”, după numele familiei care l-a construit. Puţini mai ştiu astăzi că biserica era înconjurată de un mare cimitir care se întindea până în actuala stradă a Egalităţii! De când a fost numit paroh aici, părintele Marius Costache a reuşit, la anumite intervale de timp, în funcţie de fondurile disponibile, să dezvolte parohia care în ultimii ani a cunoscut o adevărată înflorire. S-a ridicat un loc special din cărămidă pentru aprinderea lumânărilor, a fost amenajată o capelă, este în plin proces de construcţie un aşezământ social şi multe alte lucrări mai mari sau mai mici au fost finalizate.
De vreo două săptămâni, curtea lăcaşului a fost transformată în şantier. Utilaje, oameni în salopete, grămezi de nisip, pietriş, dale de ciment şi-o atmosferă specifică de muncă intensă cât ţine lumina zilei. Acum opera este aproape desăvârşită, credincioşii adresând deja cuvinte de preţuire harnicului paroh. Într-un timp record s-a realizat „schimbrea la faţă” a curţii lăcaşului de cult. În locul asfaltului crăpat au fost montate pavele, au fost reconfigurate aleile care duc la capela mortuară şi în curând va fi reamenajat spaţiul verde. Această biserică este vestită şi pentru o mică „pădure” de brazi, un adevărat plămân verde chiar în centrul urbei!
Fostul paroh, Cornel Ilie a avut iniţiativa plantării a peste 100 de brazi care între timp au crescut, înălţându-şi vârfurile spre cer. Actualul paroh a îngrijit „pădurea” moştenită şi, iată, a reuşit să aducă schimbări importante în „mandatul” său. Deşi credincioşii laudă eforturile părintelui Marius Costache, smerit, el le spune tuturor enoriaşilor că nimic nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi avut sprijinul colegilor săi, preoţii Cătălin Marineaţă, prof. univ. Ion Bica şi energia diaconului Marian Pleşea, puse în slujba proiectelor de anvergură care au fost duse la capăt.