Așa arată terenul de fotbal „Aripi” al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” din Pitești.
Astăzi, 26 septembrie 2024, a avut loc recepția la finalizarea contractului de proiectare și execuție pentru realizarea lucrărilor de modernizare a terenului sintetic de fotbal „Aripi” al Liceului cu Program Sportiv „Viitorul” din Pitești – semnat pe 29 aprilie 2024. În doar patru luni, un nou spațiu pentru sport a fost realizat, contractantul fiind Asocierea SC BLUART ROM GRUP SRL (lider) – SC SILVORA TERA SRL (asociat) – SC ENERGO PREST COMPANY SRL (asociat), cu subcontractant SC SOLEXPERT COMPANY SRL.
Înainte de modernizare, terenul era utilizat de copiii legitimați la clubul sportiv „Viitorul”, ca teren de fotbal. Inițial construit în 2007, terenul de fotbal cu gazon sintetic avea nevoie de modernizare din cauza uzurii. Suprafața terenului destinat reabilitării este de 3.166 mp, iar dimensiunile (L = 80,38 m și l = 40,20 m) rămân neschimbate. Gazonul sintetic anterior era uzat, cu denivelări și cu un aspect neplăcut, necorespunzând standardelor de calitate pentru practicarea fotbalului.
Terenul, cu o lungime de 80,38 de metri și o lățime de 40,20 de metri, a fost reabilitat prin înlocuirea covorului sintetic existent cu gazon artificial de 60 de milimetri, de cea mai bună calitate. Marcajele sunt realizate cu vopsea albă rezistentă la factorii de mediu, iar terenul este dotat cu porți noi din polietilenă și iluminat cu LED-uri.
Principalele lucrări de modernizare includ:
– Îndepărtarea covorului sintetic existent și demontarea porților vechi;
– Aplicarea unui strat de nisip de 3 cm grosime;
– Montarea unui nou gazon artificial, cu grosimea de 60 mm;
– Marcarea terenului cu vopsea albă, rezistentă la factorii de mediu;
– Instalarea porților noi cu plasă din polietilenă;
– Iluminarea terenului cu lămpi LED montate pe stâlpi metalici existenți;
– Refacerea împrejmuirii cu gard din plasă de sârmă, montată pe stâlpi metalici;
– Recondiționarea băncilor de rezervă.
Gazonul sintetic nou instalat poate fi utilizat pe tot parcursul anului, este durabil și necesită costuri minime de întreținere. Nu necesită tundere, tratamente chimice și nu devine noroios sau alunecos, păstrându-și culoarea și calitatea în timp. Scurgerea apelor meteorice se face conform pantei actuale a terenului.
Valoarea totală a investiției a fost de 711.729, 90 de lei, inclusiv TVA, suma alocată municipalității din bugetul de stat fiind de 600.096,32 cu TVA.