# Cristi Negru şi Jean Vlădoiu le cer autorităţilor să îndrepte situaţia
Referitor la ce s-a întâmplat cu baza sportivă „Aripi” de la Şcoala „Mihai Eminescu”, doi dintre fotbaliştii care au descifrat tainele sportului rege pe dreptunghiul verde al acelui gazon s-au arătat foarte indignaţi şi le cer autorităţilor locale să îndrepte situaţia.
„Mai e ceva de spus?”
Cristi Negru: „Mai e ceva de spus? Punere în posesie pe terenul de fotbal… Nu am mai auzit aşa ceva, dar la Piteşti este posibil orice. Autorităţile nu au fost interesate niciodată de soarta sportului argeşean. Ce vremuri au fost, ce echipă era CSS Aripi Piteşti! Era şi nu mai este. A dispărut şi terenul pe care alergam după minge şi luam lecţii despre fotbal. Nu se implică nimeni ca să schimbe decizia? Am auzit că noul proprietar ar fi dispus la negocieri şi nu cred că lucrurile vor ieşi aşa. Nu suntem în stare să construim o bază sportivă, dar ştim să le distrugem pe cele făcute deja, cele care au o întreagă istorie în spate”.
„Vom ajunge să jucăm pe betoane”
Jean Vlădoiu: „E o veste foarte tristă, dar nu mă surprinde. Se mai pot construi câteva blocuri pe acel teren, poate un supermarket… Sănătate curată! Copilaşii noştri vor juca fotbal pe deasupra maşinilor; în toată ţara ne confruntăm cu asemenea probleme. Noi, cei de la Federaţia Română de Fotbal, încercăm să aducem cât mai mulţi copii pe terenul de sport, iar alţii distrug, pentru că nu le pasă. Suntem singura ţară care investeşte 1% în bazele sportive. Ungurii ne-au dat o lecţie. Recent, am fost la Miercurea Ciuc şi am crezut că sunt în altă ţară. Nu pot explica în cuvinte ce bază sportivă au putut să facă ungurii, iar pe acele terenuri joacă fotbal copiii românilor. Baze sportive pentru juniori se vor construi şi în alte localităţi, la Sfântul Gheorghe, Reghin, Târgu-Mureş. Ungurii investesc milioane de euro pentru copiii şi juniorii noştri, iar noi ne batem joc! Bine că fac străinii pentru noi lucruri bune! Noi nu suntem capabili. În altă ordine de idei, să ştiţi că mai sunt şi primari gospodari în ţară, edili care iubesc sportul şi vor să lase în urma lor ceva. În comuna Cumpăna (Constanţa) a avut loc faza finală a Cupei Satelor, întrecere destinată copiilor. Dacă aţi şti ce bază sportivă există acolo! Eu am crezut că nu mă aflu pe teritoriul ţării noastre, sincer vă spun. Primăriţa a construit o bază sportivă de excepţie, cu locuri de cazare pentru profesori, terenuri impecabile etc. Ce pot spune despre Piteştiul meu drag? Sunt consternat de ce am aflat. Am 51 de ani, am păşit la 12 ani pe acel teren… Cum de s-a găsit tocmai acum proprietarul? A apărut nepotul. Trebuie să fie mai bătrân decât mine cu vreo 15-20 de ani. Aveam prea multe terenuri de fotbal în Piteşti şi trebuia distrus acesta, ca să-i îmbogăţim pe alţii. Acea şcoală o să rămână cu sărăcia aceea de sală de sport; era şi pe timpul meu. Aşa implementăm noi sportul în şcoli, distrugând. Vom ajunge să jucăm pe betoane, nu pe iarbă. Nu se mai poate face nimic cu acel teren”.