Săptămâna aceasta, FC Argeş a jucat două meciuri de campionat, ambele acasă, ambele cu echipe codaşe, care luptă din greu pentru evitarea retrogradării. Unul, pierdut cu 0-2 contra Forestei Suceava, celălalt, câştigat cu chiu, cu vai, azi, în faţa Daciei Unirea Brăila, scor 1-0.
După jocul de azi cu Dacia Unirea Brăila, antrenorul principal al echipei FC Argeş, Emil Săndoi, a declarat: „Sunt importante cele trei puncte pe care le-am câştigat, mai ales că veneam după o partidă pe care am dominat-o de o manieră categorică, cu Foresta.
Trebuia să învingem cu 7-0, dar aţi văzut ce deznodământ trist a avut, pentru noi. Cu această victorie ne-am refăcut moralul. Felicit jucătorii care au intrat pe teren şi au dat dovadă de altruism. În ultimele două meciuri gazonul ne-a pus serioase probleme, am jucat într-o orezărie. A fost mocirlă. Dacă erau condiţii normale, meciul trecut avea altă câştigătoare.
Revenind la partida de astăzi (n.r. ieri), elevii mei au crezut în şansa şi în potenţialul lor până în ultimul minut, şi-au dat şi ultima picătura de energie şi apreciez acest lucru. Avem mulţi tineri în echipă, trebuie să jucăm în permanenţă cu trei jucători sub 21 ani, aşa prevede regulamentul. De exemplu, Oancea a făcut multe greşeli, dar să nu uităm că este tânăr, nu are încă experienţa necesară. Sunt multe probleme care trebuie rezolvate, sunt convins că se vor regla pe parcurs.
Poate mă vedeţi mai acid decât am fost de obicei până acum. Aşa voi rămâne faţă de jucători, voi spune lucrurilor pe nume. Cine e nemulţumit poate pleca, cei care vor să rămână trebuie să-şi dea sufletul pe teren. Am avut şi am în permanenţă discuţii individuale cu jucătorii. Poate unii gândesc că suntem în obiectiv. De promovat nu putem, iar de retrogradare nu poate fi vorba, pentru că este distanţă mare până acolo. Poate unii spun în sinea lor că şi-au făcut datoria faţă de această echipă.
Vă promit că toţi cei care vor intra pe teren îşi vor da şi ultima picătură de energie, indiferent de minut şi de scor. La ultimele două jocuri, au circumstanţe atenuante în proporţie de 75%. Sunt obiectiv, nu subiectiv. Când îţi intră piciorul în pământ este dificil să joci.
În altă ordine de idei, deşi nu-mi place să comentez arbitrajul, nu înţeleg anumite aspecte. La fiecare atingere, e fault în favoarea adversarilor, când sunt ai mei faultaţi, jocul poate să curgă, atunci nu mai e fault!”, a încheiat, vizibil iritat, tehnicianul piteştean.