…Ştiu, e nepoliticos să te exprimi în felul acesta faţă de o doamnă. Educaţia n-ar trebui să-mi permită. Dar oricât de mult îmi înfrânez pornirile nepoliticoase, nu pot să nu mă exprim în felul acesta. Doamna a făcut mult rău învăţământului românesc. Ecaterina Andronescu a fost un ministru care a adus învăţământul în situaţia în care se află astăzi. Voi da numai două exemple: dacă în urmă cu vreo zece ani a desfiinţat învăţământul profesional, recent, când încă mai era ministru, ne-a spus cu încântare cât este de util învăţământul… profesional; dacă în metodologia mişcării de personal a anului şcolar 2019-2020 se precizează că un profesor poate beneficia, trei sau şase ani, de nota de la titularizare, nu se poate să declari că profesorii care au ieşit în timpul examenului din sală nu mai au dreptul să fie încadraţi anul acesta în învăţământ, pentru că îi consideri că au luat nota sub cinci. De unde această judecată? Nu din mintea ta defetistă? Păi, eu cunosc un profesor care a luat nota opt la examenul de anul trecut, iar anul acesta a părăsit sala pentru că a considerat că nu poate obţine o notă mai mare.
Prin urmare, sunt numai două motive dintr-o serie de altele care, ele singure, ar fi impus schimbarea acestui ministru. Un ministru care – vă mai amintiţi? – când era împotriva lui Liviu Dragnea, când alături de el. Sigur, pentru mulţi dintre noi declaraţia acestui politician este un mic fapt divers, fiindcă nu suntem implicaţi personal. Dar o astfel de declaraţie devine o dramă pentru cei vizaţi. Astăzi, şcoala noastră a devenit un adevărat câmp de experimente pentru tot felul de teorii şi forme de organizare. Chiar admiţând că sunt necesare unele schimbări impuse de viaţă, nu trebuie să uităm că aceste schimbări pot fi folositoare şcolii doar dacă se exercită cu multă atenţie, cu multă discreţie, cu păstrarea şi respectarea individualităţii profesorului şi a elevului. Or, din motive electorale, intervenţii de acest fel au ajuns să se resimtă până la cele mai mici detalii ale organizării şcolare, compromiţând însăşi educaţia. Este ceva care ne umileşte în această manie declarativă. Este dorinţa guvernanţilor de a se afla în treabă, de a-şi da aere de reformatori şi, pe deasupra, totul se petrece de parcă ar fi un lucru serios. Sigur, până la urmă înţelegem că, în astfel de declaraţii aiuritoare, stă dorinţa politicianului de a se afirma.
Pe de altă parte, poate că toate legile sunt bune, dar e vorba de cine le aplică. Şi, aşa cum se prezintă astăzi lucrurile, nu va mai trece mult timp până când la grădiniţe, de exemplu, vor fi prezente computere alături de oliţele obligatorii ale celor mici, toate provenite din comerţul practicat aici. În situaţia aceasta, educatorii nu au nicio vină pentru că nu le mai cere nimeni să dea dovadă de profesionalism, ci obligaţia lor este să fie buni agenţi de vânzări pentru unele firme ale şefilor de prin minister. Aşadar, am ajuns, vorba lui Petre Ţuţea, să avem o şcoală curioasă, la care profesorii dau examene, dar nu la disciplina la care s-au pregătit, ci pentru a interacţiona cât mai bine politic, pe un fond de interese reciproce.
Dacă vaste programe şcolare aruncă în fiecare an mii şi mii de tineri nepregătiţi pentru viaţă, şcoala demult a uitat că are şi îndatorirea să redea societăţii oameni cu fiinţă morală desăvârşită. Domnul Trandafir a fost înlocuit cu Dinu Păturică. De aici dezechilibrul din sufletul nostru, de aici adevărata tragedie morală în care ne găsim cu toţii. Mai marii învăţământului sunt prea încătuşaţi de interesele politice pentru a se mai interesa şi de generaţia care îi urmează. În felul acesta, şcoala noastră este sufocată, ştrangulată de câţiva oportunişti. Vă vine să credeţi că secretar de stat în Ministerul Educaţiei este un fost pedelist care a desfiinţat şcoli în Argeş? Sigur că nu, dar acesta este adevărul! Prin urmare, ce efect mulţumitor şi ce călăuză dreaptă vor fi fost lecţiile de morală sau de cultură civică ale unui biet profesor de la o şcoală oarecare când, în numele sfântului adevăr pe care Kant îl numeşte ochiul lui Dumnezeu pe pământ, acest profesor abia dacă mai înţelege ce se întâmplă cu el? Cum îl pregătim pe elevul nostru pentru o viaţă cinstită şi demnă în condiţiile în care societatea îi promovează pe cei care au reuşit prin mijloace necinstite? Acestea sunt întrebări ale căror răspunsuri sunt uşor de dat, dar eu vreau să spun că omul nu se naşte corupt, ci educaţia îl face aşa. Educaţia îl determină să fie corupt sau nu. Astfel nici nu s-ar explica de ce toţi oamenii corupţi prezintă aceeaşi psihologie, aceleaşi idei fixe, acelaşi dispreţ pentru o societate curată, acelaşi spirit de îmbogăţire rapidă. Şi aceasta nu numai când vorbim despre oameni de o moralitate îndoielnică, ci chiar când e vorba de oameni cu o pregătire intelectuală superioară. Aşadar, aşa cum este educaţia este şi societatea; ele nu pot coexista în condiţiile unor tendinţe opuse, dar se pot influenţa una pe alta. Ceea ce în zilele noastre este mai mult decât evident.
37 Comentarii
Anonim
Expresia „am scăpat (de ea)!” este a cuiva/oricui/&scapă …dintr-o mare încercare/BELEA !
În cazul „plutocratului” Gh. Savu (a nu se confunda cu „PLUTONIER”, „Plutonier major” sau „Plutonier adjutant”din CV-ul unor „editorialişti”) , nu e vorba de volume/ lectura obligatorie pt. Vacanță/ trecute prin mâinile răzbătătoare ale vreunei țărănci îmbătrânite…”cu liceul” …de pe Lunca Cotmenei (ex. „Ciuma” de Albert Camus sau „Procesul” de J. Kafka) ; nici de participarea/ vizionarea la tv româneşti a operației „de spălare” (nu a posteriorului vreunei „artiste” amatoare/ prostituate) , ci chiar a creierului (micuț, e drept !) al telespectatorului ,…prin ubicua şi delirant-universala… ŞTIRE… despre Gheorghe DINCĂ & Evoluția „Cazul Caracal”… în viziunea unor ministrese ca Dăncilă & scrumiera ei, Ana Birchal) !
E mult mai simplu !
E satisfacția lui Niculae Moromete, care arucă (în gândul lui !) spre Bisisica cu aceste vorbe , dar uitând să tragă …şi apa !… Aşa cum face şi Argeşel când se uită în oglindă …la baia (din interiorul) şcolii !
Argeșel
Salut Dilly! Cu deferență!
Anonim
Savule, poți să explici, de ce Argeşel şi nu Râul Târgului sau Siret ?!
ION
Am avut ocazia să intru în posesia unor documente falsificate de doamna abramburica. Dar, vorba ceea ce nu face românul pentru bani.
Cu ceva timp în urmă, eram de părere că niște politicieni mai mult sau mai puțin pregătiți sunt teleportați pe posturi de miniștri, unde la rândul lor sunt manipulați de angajații ministerului.
În urma experienței cu abramburica am ajuns la concluzia că nimic nu este întâmplător. Miniștrii sunt în cunoștință de cauză privitor la abuzurile care se petrec în sistem, ba mai mult sunt complici și chiar infractori, singurul obiectiv este jaful banului public (și nu numai) precum și îngenucherea omului de rând.
Drept urmare nu trebuie să ne mirăm de ce se întâmplă în sistemul de educație argeșean.
Mariana
Este inadmisibil ca un ministrul (Ecaterina Andronescu) amendat de instanțele de judecată pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu (în calitate de ministru) cumulând sume care depășesc 6 cifre (neachitate până în prezent) să mai iasă pe post, să mai emită puncte de vedere, darămite să mai ia decizii și să emită Ordine privind o țară întreagă.
Ar fi fost bine și frumos dacă Ministerul Finanțelor și- ar fi făcut datoria și ar fi recuperat sumele de amenzi de la doamna ministru.
Nu trebuie să ne facem iluzii că amenziile vor fi recuperate vreodată, ministrul Finanțelor este de aceeași teapă cu doamna Andronescu și din același partid, iar cum bine știm:
-corb la corb nu- și scoate ochii, și
– o mână spală pe alta, și amândouă fața.
Anonim
În urmă cu aproximativ 3 – 4 săptămâni am trecut prin curtea ISJ Argeș.
Nu mică mi-a fost mirarea să văd în curtea respectivă „mașini de mașini” care mai de care.
Totuși una dintre ele mi-a atras atenția era un mercedes 4 x 4 de ultimă generație cu valoare de catalog de peste 70.000 euro, și nu de neglijat numărul acesteia B-…-MEN.
Se pare că indivizii de la MEN au venit în teritoriu pentru a verifica și colecta șpaga de la concursul de titularizare.
În concluzie atâta timp, cât șmecherii de la MEN și ISJ Argeș își permit mașini care nu le găsești nici în curtea multor ambasade sau președinți de țări RAHATUL și CORUPȚIA din sistem sunt în cantități impresionante.
Anonim
PDL-istul care a desfiinţat şcoli în Argeş se numește BRATU și pentru munca depusă a fot foarte apreciat de PSD. Drept urmare în anul 2018 acesta a fost numit de către PSD- partidul la putere , secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației Naționale fiind cunoscut și drept un om foarte pregătit din punct de vedere politic în colectarea banului din teritoriu.
Ce mie Bratu, Tudosoiu, Gardin, Andronescu sau altă arătare politică?
Toți sunt politicieni având aceleași proprietăți și aptitudini caracteristice politicianului român și anume :
– escroc,
– hoț,
-etc.
Anonim
„Ce MI-E Bratu”,… nu-i aşa ?
Anonim
Poate ar fi mai bine „ce îmi este”, dar este intersant că ai înțeles ideea.
Anonim
Domnule, ești pornit rău, dar chiar toți?
Anonim
Dar ce? Matale ai văzut din cei menționați mai sus vreunul cinstit care să nu fie și escroc.
Anonim
Sunt sigur că dacă s-ar da examen de titularizare pe cinstite niciunul din „Batu, Tudosoiu, Gardin, Andronescu sau altă arătare politică” nu ar lua mai mult de nota 3.
De altfel cunoaștem foarte bine cum și-au făcut respectivii intrarea în învățământ și ce le poate pielea.
Anonim
Suntem de aceeasi părere (doxa) !
Anonim
Tudosoiu a mai primit un an conducerea ISJ-ului. Cred ca tu ești dintre cei care au luat sub 5.00 la titularizare si ești supărat rău pe ei.
Anonim
„vreunul cinstit, care să nu fie şi escroc”!!!?
În presa…de provincie se respectă , totuşi, cele 4patru Principii ale logicii formale !
Acum vezi, de ce nu poți să fii ziaristă şi , în niciun caz,…profesor ?!
Anonim
Pentru cine nu se pricepe, pleonasmul este folosit în tehnica juridică pentru a accentua anumite aspecte.
Apăi matale vorbești la genul feminin (ziaristă), iar puțin mai apoi utilizezi masculinul de profesor. Probabil că nici tu nu ești sigur dacă ești femeie sau bărbat.
Acum, sper că ai înțeles de ce ești un simplu gargaragiu de politician.
Anonim
„supărat rău”, exprimare colocvială/populară, dar care încalcă „principiul identității” din logică şi „principiul/regula dublei negații”/Dubla negație= afirmație !
Anonim
Iar te-ai înșelat și în concluzie nu ai înțeles nimic.
Anonim
Penibil se argumentează doar în mediul …”Cazul Caracal”(în curând Deveselu) …sau in „editoriale” semnate de 2doi Gheorghe : Smeoreanu (Vâlcea) & Savu (Argeş) !
Anonim
Vrabia malai viteazu
Anonim
Păi , de ce nu ciripeşti aşa, …”vrăbiuță” ?!!….Când ai timp, treci…pe la moară !…
Anonim
„Cred ca tu ești dintre cei care au luat sub 5.00 la titularizare si ești supărat rău pe ei.”
Poți să mergi la biserică și să crezi mult și bine.
Până una alta, nici 5 la titularizare nu am luat, că nu aveam cum (nu se dau note nici sub 5 și nici peste 5 celor care nu participă la titularizare) și în mod sigur nu sunt unul din cei care au dat șpaga ceea de toate zilele.
Anonim
Vorbeşte mă , doamnă, mai încet/îngrijit, …ce dracu’ !!?… Se zice „taxă de protecție”/ „TVA inclus” ! , nu …”şpaga cea de toate zilele”!…Şi nu te mai bâlbâii/fâțâiI atâta ca…” sosia ” (ştii tu cui !)…”aceea”… a lui Dincă/Rellu/Costelu, care n-a livrat …la sursă TOT…Produsul.!…
Anonim
Ești prost!
Anonim
Merçi, la fel !
Anonim
Denumirile șpăgii le dă fiecare cum consideră.
Inclusiv organele statului corupte utilizează diverse denumiri codificate ale șpăgii.
Anonim
Doamna prim-ministru Veorica Vasilica Dăncilă , cum nu putea , totuşi, să-l readucă ministru la „Educație şi Învățământ” pe… „monumentalul” …RECTOR de la „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, pentru a se bucura şi ea de „conversație spumoasă” şi alte asemenea (ei), după ceva ezitări, a găsit un surogat si pt. NECHEZOL , „Mânzul” argeşean…de adopție, Constantin VALECA , lăsând PSD Arges fără izotopul său radioactiv care producea …electricitate pt. incubatorul ,,,”de ouă” !… de la Cornu (PH) …al lui Adrian Năstase şi Doamna (DANA) de pe vremea lu’ Mătuşa Tamara !…
Anonim
Instituțiile de educație sunt doar niște firme prin intermediul cărora se spală bani pentru politicieni.
capul Mafiei nu este nimeni altcineva decât MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE.
Restul că totul este pentru binele educabilului, nu este decât o teorie care nu se găsește de nicio culoare în practică.
Anonim
‘T’ai dracu’ de anonimi ! …să dați voi fără milă în japonezul nost’ Şerby an lan care a’ndeplinit atâtea (e)misiuni % …acum, când… „nu-i momentul” ?!…
Anonim
Corect logic, se spune/scrie : „Capul mafiei nu este… altcineva, decât MINISTERUL…” : DECI, nu : „Capul mafiei NU este NIMENI altcineva decât MINISTERUL…” ! (Dubla negație !)…
Ca să „înțelegi” (un fel de a spune !) de ce eşti ANALfabetă funcțional şi să vadă şi viitorul ministru ,VALECA Şerban, de ce NU Poți să fii „nici măcar”…PROFESOR „suplinitor” (ironie sarcastică) !…
Anonim
Bă, tu ești sănătos la cap? Răspuns corect: Nu! Mai taci dracului din gură că ne exasperezi! Huooooo!
Anonim
Ce fudul e Savu, de când a scăpat de tine, fato ! Şi ce bine îi cade/şade acum , costumul (de) pe el , cu cravata nouă, asortată la …Audi !
Apropo, am văzut în Centru …un costum (aş)… de baie care ți-ar veni şi ție , dacă ai mai slăbi un pic (in jur de… 30/45 ,acolo!) !!
Anonim
Subscriu.
Sunt de acord.
Anonim
O ştire ar fi fost dacă Savu, de exemlu, şi-ar fi asortat Audi-ul …la cravată , că d’aia ai rupt-o …în fericire si tu cu el, pentru gigi de la vălcea… care , cel puțin, te-a plimbat cu „maşină de teren”/război pe toate râpele de la Albota şi ți-a citit pasional din opera lui de curier (al zilei), fără criterii moral-juridice …de la Caritas & Philadelphia până la Ferrari …Ferrati, fa, fato,… proasto, ce-ai ?!…sau te-oi fi legat şi de…filosof !?!…
Anonim
Vorbiți despre acel Valeca care sărea gardul în timpul serviciului la Mioveni?
Păi Valeca ăla este mai mult analfabet, din acest motiv a și ajuns unde a ajuns, coleg cu Dăncilă.
Este interesant de știut de unde își racolează membrii de sindicat P.S.D.ul , că văd că la conducere sunt unul și unul, parcă ar fi concurs de proști.
Anonim
Să mori tu ?!…
marin
Cred că învățământul ar trebui să fie mai mult aplicat decât teoretizat. Fie că sunt absolvenți de studii liceale sau universitare – lipsește cu desăvârșire experiența practică.