Oricine face o facultate în ziua de azi, atât de simplu e. Problema apare la angajare, fiindcă mulţi studenţi obţin licenţa după ce au trecut prin învăţământul superior ca raţa prin apă şi nu au nici măcar câteva ore de practică într-o instituţie sau companie privată.
La angajare, sunt respinşi fără drept de… apel, coborând rapid la munca de jos în încercarea de a supravieţui.
Astfel, după cum a remarcat şi subprefectul Adrian Bughiu, o mulţime de tineri „spală” podeaua în buticuri şi centre comerciale de duzină, având diplome de studii superioare (drept, economie, jurnalism), însă efectuând o muncă pentru care ar fi suficiente opt clase.
„E plin complexul Fortuna de vânzători absolvenţi de drept şi jurnalism. Sunt chestiuni care nu mai corespund nevoilor actuale, nici ale celor care oferă locuri de muncă, nici ale celor care caută. Încet, dar sigur, judeţul începe să se reindustrializeze. Atunci, este normal ca angajatorii să găsească forţă calificată de muncă. Este important ca tinerii să beneficieze de sprijin pentru învăţământul profesional, să se adapteze cerinţelor pieţei.” – a spus Adrian Bughiu.
„Lipsa specialiştilor e o problemă din pricina căreia pică proiecte mari. Pur şi simplu nu ai cu cine să lucrezi. Nu ai meserie!” – a spus un angajator.
Dar şi remuneraţia e un factor care influenţează decisiv tinerii din ziua de azi. Decât să stea pe un salariu de nimic, preferă să plece în afară unde muncesc din greu, dar şi obţin venituri substanţiale!
„Din păcate, sunt absolvenţi de liceu care merg direct la şomaj, deşi pot alege o şcoală profesională. Sunt ospătari care nu ştiu să pună o farfurie pe masă, iar cei care ştiu preferă să plece pentru 1000 Euro în Grecia, decât să stea pe litoral cu 2000 de lei.” – a spus Constantin Paşol de la Radio Antena Satelor.
În altă ordine de idei, patronii din Fortuna ar trebui să fie încântaţi de faptul că au angajaţi cu studii superioare.
3 Comentarii
Anonim
Ar trebui să precizați că angajații cu studii superioare care spală pe jos la Fortuna, nu au pile, relații și bani pentru a se angaja.
Știm foarte bine cum se fac atât angajările la Stat cât și în privat. Da aveți dreptate sunt și privați care te angajează fără pile, dar aceștia vor să răstorni pământul pe salariul de nimic. Și vorba ceea decât să muncești pe gratis, mai bine stai pe gratis.
În Concluzie, ai bani, pile, relații și te pricepi și la ceva corupție rezolvi problema și ești declarat deștept.
Nu ai, nu dai și în concluzie ești prost.
George Olteanu
De luat aminte!
Anonim
Observ cu regret ca in continuare pentru politicieni problema Romaniei este numarul studenților și nu proasta gestionare a economiei, infrastructurii, învățământului sau sănătății! Avem nevoie de oamenii fara studii! Pentru ca acestia sunt cel mai usor de prostit! Vad ca nu reușiți să ieșiți din această paradigmă a neocomunismului! Peste tot in lume poti face o facultate asta nu.ti garantează postul de procuror sau avocat! Păcat ca politica se tot amesteca in sanatate si învățământ! Mergeți la o facultate, învățați si nu o sa va para rau! Indiferent unde o sa lucrați sa nu uitati ca educatia nu a omorât pe nimeni! Este singura soluție sa nu ne întoarcem la trecutul odios al comunismului! Imi pare rau ca se publica astfel de articole!