Ecartul dintre salariile oferite la stat și cele din privat a căpătat proporții uriașe, descurajatoare și frustrante, atât pentru angajați, cât și pentru patronii de societăți mici și mijlocii. Astfel, conform ultimului raport statistic, salariul mediu net pentru angajaţii de la stat, de 4 400 lei! – este acum practic dublu față de privat, unde un angajat ia 2 200 lei net lunar.
Unde mai pui că: la stat angajaţii au o siguranță mai mare cu privire la ziua de mâine, au beneficii suplimentare garantate (tichete de masă, de vacanță), iar zilele libere legale chiar sunt libere.
Astăzi, la emisiunea matinală de la Europa FM, a fost dezbătut în detaliu acest subiect şi au fost prezentate cazuri concrete, poveşti ale unor angajaţi care au migrat de la privat către stat, presaţi de un prezent nesatisfăcător. Iar perspectivele, dacă ne raportăm la deciziile actualei guvernări, nu sunt deloc încurajatoare pentru mediul privat.
Astfel, un șef de service auto a demisionat ca să vândă cartele de metrou la Bucureşti, unde câştigă acum dublu, iar calificarea îi permite ca ulterior să avanseze chiar la un post de conductor pe o nouă magistrală.
Comentariul nostru: Ce păcat că nu avem Metrou la Piteşti!
„Diferența începe sa fie foarte mare, iar dacă la început un tânăr e atras de mediul privat pentru că îl percepe ca fiind unul dinamic, cu multe posibilităţi de afirmare, după o anumită vârstă realizează că nu se alege cu mai nimic” – este ideea desprinsă din emisune.
La Topul Firmelor din Argeş, patronii argeşeni s-au plâns că nu mai e forţă de muncă, nu sunt oameni calificaţi sau că oamenii pleacă. Puţini au punctat însă aspectul esenţial, acela că actuala guvernare nu este mai deloc interesată de ce se întâmplă cu mediul privat, iar afaceriştilor le este extrem de greu să ofere salarii atractive ca să determine implicare în rândul angajaţilor. Iar oamenii, ce să facă, pleacă. Deviza pare a fi: „După noi, potopul!”
8 Comentarii
Anonim
„Poți tolera o lume de demoni de dragul unui înger”, după cum ştiți,această „vorbă”a fost rostită de aceeaşi care ulterior avea să părăsească „scena”(ramananând în istorie- Marchiza de Pompadour, amanta „oficială” a regelui Ludovic al XV-lea) care a rostit şi „après nous ,le déluge” ! …Şi nu era vreo „dadaistă”… avant la lettre” !!!
Adversaru' lu' Vedea
Lasă bre vrăjeala epatantă că acilișea este oameni normali. Nu te silește niminea să ai o afacere dacă nu poți. Da’ la oamenii ăia care n-au cum să trăiască decent cu salariul minim cine se gândește. Lăcomia va distruge lumea. Am zis!
Anonim
O, sănătate ,bre nea Vorbele(Cornele)! Salut , Mârghia !)))
Anonim
Te ştim, bre, Josepf Goebbels „de la țeară”) ! Remember , „când aud de cultură , îmi vine să scot pistolul”. Şi era şi ăsta dr. (la Heidelberg) ,ministrul Propagandei pe timpul lui Hitler , ba chiar Cancelar pt. o noapte (30 apr. -1 mai 1945, după Hitler).AŞA s-a scris Istoria !
Anonim
Istoria cuprinde și adresa stabilimentelor în care unii se pot ,,redresa”…dacă se mai poate…dacă nu, vor ,,scri” în continuare la ziar.
Anonim
Ştim, ştim, pentru tine, „clavecin” înseamnă …”ca vecin” iar „orchestră de coarde” te trimite cu gândul la „stabilimentul” pe care îl „matronezi” (ma(n)tale !
Aşa e , „contrabasu” nu înseamnă „contra Băsescu” , ci…”pro Iohannis” !?… Etc. Alege !
mihnea
Sa vedem cat mai tine,cat mai rezista buboiul pana sa se sparga.Statul se imprumuta sa plateasca toate aceste cheltuieli,investitiile deja le a taiat.Inclusiv Ponta si Cretu sustin ca situati esge asemanatoare celei din Grecia dinainte de criza.
Anonim
Lăsați-o domnule în plată Domnului ! Ea se simte bine între glumele groase ! Pentru ea, Marchiza de Pompadour e tot marchiza ei „de la țară” !…Şi aia nu vorbeşte nimic !Doar îi ascultă pe… „clienți” !…