În 2015, toată ţara s-a cutremurat în urma tragediei din clubul bucureştean „Colectiv” în care şi-au pierdut viaţa zeci de tineri iar alţii au fost răniţi grav. Trei argeşeni au pierit atunci, iar alţii au suferit arsuri pentru care au au avut nevoie de îngrijiri speciale în străinătate. Ecourile tragediei nu s-au stins. Tudor Chirilă, cunoscut actor şi cântăreţ, a postat pe Facebook un mesaj în care arată că, de fapt, Ministerul Sănătăţii ar fi blocat atunci transferul arşilor în străinătate, răpindu-le astfel şansa la viaţă. Realizatoarea TV Oana Stancu Zamfir de la Antena 3 a demontat însă acuzaţia invocând o discuţie cu doctorul argeşean Cătălin Cârstoiu (fiul fostului prefect de Argeş Ion Cârstoiu), director medical al Spitalului Universitar din Bucureşti.
Implicare
Jurnalista de la Antena 3 afirmă că „emizerabil că Tudor Chirilă aruncă şi acest chin în sufletul atâtor familii chinuite şi rupte de durere în aceste zile!”. „Vineri, 7.45 dimineaţa. Mă trezeşte apelul doctorului Cârstoiu, managerul de la Universitar: „Te rog din suflet, ajuta-mă! Fă tu un reportaj din acela de suflet pentru V. (unul dintre supravieţuitori). Nu-l vrea nimeni, nicio echipă de afară. Are arsuri pe 80% din corp. L-am operat ieri, e stabil. Va trăi. Dar are nevoie de mult mai mult. Ca să înghită în regulă, ca să-şi folosească mâinile ca înainte… Trebuie să-l trimitem afară! Hai să-l ajutaţi voi cu Fundaţia, cu teledonul…”. Promit! La 11 mă sună iar. Să
se asigure. Să-mi mai dea argumente să lupt pentru V. (deşi ştie că nu e nevoie). Câteva ore mai târziu pe WhatsApp: „Oanaaaaa… Îl iau englezii! I-am convins! Opreşte-te cu demersurile! Sunt atât de fericit! Mare mare bucurie! Are o şansă! Nu ştii cât de fericit sunt! Nu-l vroia nimeni pentru că e mult de lucru cu el! Dar i-am convins!”. Le cerem politicienilor să aibă răspundere! Toţi trebuie să avem, nu doar ei!”, atrage atenţia Oana Stancu Zamfir care arată, astfel, că lucrurile au stat altfel în realitate. După tragedia din „Colectiv”, regulile de funcţionare pentru locurile publice şi localuri s-au înăsprit, iar agenţii economici şi autorităţile din Argeş fac şi acum eforturi pentru a se conforma. De exemplu, pentru piaţa Smârdan din Piteşti primăria va trebui să cheltuiască din bugetul propriu peste 1,4 milioane lei pentru conformarea la noile reguli.
2 Comentarii
ION
Lăsați-o mai moale cu Ministerul Sănătății și Casa de Sănătate, toți sunt niște escroci și șarlatani.
Pe scurt: o persoană în vârstă (pensionară de peste 20 ani) a avut 2 procese cu Casa de Sănătate:
1) Un proces în care la un moment Casa de Sănătate i-a tăiat din senin și abuziv dreptul la medicamente compensate- gratuite. Acest proces a durat 2 ani , cu final fericit.
Partea cea mai interesantă abia acum urmează: funcționarii Casei de Sănătate au sunt medicul de familie să-i acorde persoanei în vârstă rețete compensate, dar dacă mai cunoaște persoane în aceeași situație cu mama să nu le spună că au dreptul la medicamente gratuite și să nu le elibereze rețete în acest sens.
2) Persoana în vârstă a primit o trimitere de la medicul de familie pentru a efectua analize.
La acel moment toate policliniciile i- au spus că au terminat fondurile să vină luna viitoare.
Persoana în vârstă a achitat suma în cauză din buzunar, după care a solicitat-o Casei de Sănătate Argeș. Răspunsul „nu ne interesează pe noi, nu este traba noastră”.
Un al doi-lea proces care a durat un an și jumătate a obligat Casa de Sănătate să achite către persoana în vârstă suma achitată din buzunar.
Consider că ziarul dumneavoastră ar face un bine general dacă ar prelucra astfel de cazuri.
Privitor la Casa de Sănătate și Ministerul Sănătății îmi mențin punctul de vedere sunt o adunătură de escroci și șarlatani care stau și pe salarii imense (de aici se și trage disprețul față de om ul neajutorat).
Fireşte că suntem dispuşi să scriem despre astfel de cazuri. Noi trebuie s-o facem, însă, cu subiect şi predicat. Daţi-ne datele necesare (numele celei în situaţia descrisă de dv aici) şi o să scriem. Vă garantăm anonimatul.
Anonim
P.S. Cazul persoanei în vârstă a fost unul fericit pentru că a avut cine să lupte în instanță cu instituția numită Casa de Sănătate Argeș.
Dar, marea majoritate a populației nu are nici tehnica și nici resursele necesare pentru a declanșa o luptă cu un astfel de mastodont.
Poate doar D.N.A. ul dacă ar dori să – și facă treaba.