De ce ne-am temut nu am scăpat: noul coronavirus a afectat şi cadre medicale argeşene. Este vorba despre două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung şi o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie din acelaşi municipiu. Cele trei femei manifestă forme uşoare ale bolii şi au fost internate la Spitalul Orăşenesc Mioveni. Din fericire, cel puţin la acest moment starea lor de sănătate nu este gravă.
Corespondentul nostru din municipiul de sub Grui, Tony Feraru, care a fost pe teren, ne-a anunţat că în spitalul respectiv nu mai intră nimeni, ca şi cum ar fi închis. Reprezentanţi ai Prefecturii ne-au informat că spitalul muscelean funcţionează conform protocoalelor şi normelor legale şi că, cel puţin deocamdată, nu este închis.
Fiind desemnată unitate Covid, este normal ca accesul pacienţilor să fie restricţionat, excepţie făcând urgenţele care nu pot fi rezolvate decât în spital. Întrucât evoluţia situaţiei este în dinamică, lucrurile se pot schimba în raport de ancheta epidemiologică şi de rezultatele testelor.
Potrivit Prefecturii Argeş, ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie s-a infectat în afara unităţii medicale. Au fost recoltate probe de la toţi contacţii celor trei cadre medicale, în număr de 16, aceştia fiind colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele şi cu infirmiera infectate cu Covid-19 au fost plasate în izolare, iar specialiştii DSP Argeş aşteaptă rezultatul testelor.
„Menţionăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unităţile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale Covid-19. Angajaţii au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare a spitalelor din Argeş. Facem precizarea că atât Spitalul Municipal, cât şi Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unităţi Covid prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 14 din 3 aprilie 2020”, precizează Prefectura.