Localnicii din comuna Călineşti au un mare motiv de bucurie duhovnicească, în ciuda vremurilor grele pe care le trăim. Dumnezeu i-a binecuvântat cu un preot deosebit, părintele Nicolae Darius Şovar, care se dovedeşte un bun păstor al turmei ce i-a fost încredinţată. Pe lângă faptul că a dus la bun sfârşit mai multe lucrări la biserica din satul Radu Negru, el i-a comandat unui pictor o operă specială. E vorba despre o troiţă de mari dimensiuni care va fi amplasată la mică distanţă de lăcaşul de cult, spre cinstirea şi închinarea trecătorilor evlavioşi.
Troiţa nu va fi o simplă cruce de lemn sculptată, pusă la răspântii de drum, cum există atâtea pe tot cuprinsul judeţului nostru, ci va include icoane de o frumuseţe aparte. În urmă cu mai mult timp, cel care a primit comanda, Cristian Dragomirescu, la rându-i slujitor al altarului în Ştefăneşti-Sat, a început să lucreze de zor într-o cameră a apartamentului său din Piteşti, transformată în atelier. Pe panouri mari, pictorul a aşternut culori înfăţişându-l pe Sfântul Ierarh Nicolae şi pe Cuvioasa Parascheva. Sfinţii sunt în mărime naturală pentru a fi vizibili de la mare distanţă. Pe alte panouri vor fi pictaţi într-o combinaţie de culori acrilice şi ulei, Sfinţii Ioan Iacob, Ioan Rusul, Sfântul Ierarh Spiridon şi Sfânta Ecaterina. Sub penelul maestrului, chipul sfinţilor capătă strălucire, iar impactul asupra sătenilor din Călineşti va fi mare.
Cristian Dragomirescu a devenit faimos în ultimii ani datorită portretelor pe care le execută, tablourile sale determinându-i pe unii cunoscători într-ale artei plastice să spună că este cel mai mare pictor portretist din România. El a „imortalizat” pe pânză figuri cunoscute de regi, prinţi, înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Smerit, tânărul preot îi slujeşte lui Dumnezeu într-o parohie modestă din Ştefăneşti, iar timpul liber şi-l dedică artei. După un portret impresionant al părintelui Teofil, fostul stareţ al mănăstirii Slănic, aceşti sfinţi care vor „împodobi” troiţa din lemn de la Călineşti constituie a doua lucrare de anvergură pe care o realizează în 2020. Are şi alte opere în stadiu de proiect şi, optimist din fire, crede că vor fi finalizate, încrezător că va trece curând „nebunia” creată de coronavirus, iar viaţa, inlusiv cea artistică, va dăinui.