Pentru următorul anul academic, Universitatea din Piteşti (UPIT) pune la bătaie 2.990 de locuri la programele de licenţă, 930 fiind subvenţionate şi 2.060 – cu taxă.
Înscrierile la UPIT sunt în toi. La admitere în facultăţile din reţea contează media de la bacalaureat şi o notă obţinută la una dintre probele examenului de maturitate. Ca şi în ceilalţi ani, cei mai mulţi candidaţi se îndreaptă către domeniile Psihologie (100 de locuri şi cea mai mare concurenţă), Drept (200) şi Inginerii (90 la Autovehicule Rutiere, 60 la Tehnologia Construcţiilor de Maşini, 60 la Electronică Aplicată, 90 la Electromecanică etc).
La Chimie Medicală, specializare recent introdusă în oferta educaţională a UPIT, în anul universitar 2018-2019 sunt asigurate 14 locuri subvenţionate şi alte şase locuri cu taxă. Înfiinţat anul trecut, mai tânărul domeniu de licenţă denumit Teatru şi arta spectacolului (coordonat de regizorul Bogdan Cioabă) are promisiuni că îşi va mări colectivul de profesori cu actori ai momentului, precum Bebe Cotimanis sau Adrian Titieni. În plus, colectivul plănuieşte să pună bazele unei noi specializări: cascadoria.
La studiile universitare de master, în toamnă pot fi şcolarizaţi la Universitatea din Piteşti 3.015 studenţi (490 pe locurile subvenţionate, 2.525 pe cele cu taxă).
Rectorul Dumitru Chirleşan îi aşteaptă inclusiv pe absolvenţii de liceu, care nu şi-au luat diploma de bacalaureat, să se înscrie la Colegiul Terţiar Nonuniversitar, proaspăt autorizat, unde pot învăţa 13 meserii cerute de piaţa muncii, precum cele de cadastrist sau operator logistică. La această nouă formă de şcolarizare, comparabilă cu postliceala, nu au fost alocate locuri bugetate; taxele de studiu sunt de 2.000 lei/an (pentru un an şi jumătate de studiu), 2.200 lei/an (doi ani) şi 2.500 lei/an (trei ani).