Artă sacră și simbolistică dacică, ateliere și expoziții cu vânzare de sculptură și pictură, târg cu produse meșteșugărești tradiționale, port popular cu specific ciobănesc, preparate și produse naturale din gospodării țărănești, vinuri de colecție și muzică bună, toate vor avea loc la sfârșitul lui brumărel la Brădet, pe Valea râului Vâlsan din Argeș într-un cadru natural de excepție.
Este primul eveniment cu specific dacic în mediul rural din Argeș. Acesta va avea loc timp de 5 zile, în perioada 31 octombrie- 3 noiembrie a.c. în satul Brădet, comuna Brăduleț.
Aici, sub genericul „Zilele Brădetului” pentru Dacia, în zona de unde provine cunoscutul cașcaval de Brădet va avea loc prima ediție a unei manifestări inedite organizată de agenție de turism Carpatia din București în colaborare cu primăria comunei Brăduleț. Evenimentul din Argeș este dedicat în mare parte artei sacre și simbolisticii pelasgo geto-dacice și va cuprinde o expoziție de sculptură și pictură cu vânzare, spectacole de muzică populară, produse tradiționale cu vânzare. Printre artiști și invitați se numără Gabriel Tora, Adrian Voican, Nicolae Rotaru, alți invitați.
Vor susține spectacole Ansamblul Asociației Cultural Sătească Galeș din comuna gazdă, Grupul de țiterași din Galeș condus de meșterul popular Constantin Tică Vasile, Grupul de fluierași din Galeș dar și artiștii Mihai Opincaru, Ana Bardici, Ilona Anghel din Corbii de Piatră și tânăra speranță Maria Elisabeta Negoiță. În cadrul evenimentului dar și oricând aleg ca destinație Zona văii Vâlsanului de la Brădet, turiștii pot efectua circuite opționale, care includ o excursie la Salina Ocnele Mari, Mănăstirea Cozia, din județul vecin, Vâlcea.
În Argeș se pot organiza excursii cu autovehicule 4×4 la Barajului Vâlsan, Muzeul Satului din satul Galeș, comuna Brăduleț sau Biserica Brădet. De asemenea, pe traseul către Brădet se vizitează Mănăstirea Dealu și Curtea Domnească din Târgoviște, Mânăstirea Nămăiești din apropiere de Câmpulung Muscel, Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă, cea de a treia biserica rupestră din judeţul Argeş care seamănă cu schitul Meteora din Grecia sau Mănăstirea Corbii de Piatră, cea mai veche biserică rupestră din România. Potrivit lui Gelu Irimia, prinincipalul organizator, printre programele inedite apreciate de către turiștii străini se numără traseele cu automobile 4×4 în zonele montane precum și cele de mountain bike.
În cazul comunei Brăduleț, autoritățile, împreună cu Carpatia Turism au reușit să asigure un turism sustenabil. 90% dintre produsele culinare oferite turiștilor sunt produse locale, produse și preparate natural de oamenii zonei.
”Sunt țări turistice care au maxim zece obiective recunoscute și le promovează eficient, creând legende în jurul lor. România are sute sau chiar poate mii de obiective care, bine promovate, pot atrage turiști din toată lumea. Am ales să mă concentrez pe județele Argeș și Dâmbovița dar și pe Delta Dunării care, desi sunt atât de aproape de București și tot românul a auzit de ele, din punct de vedere practic încă nu atrag atât de mulți turiști cât ar merita”, mai spune Gelu Irimia.
3 Comentarii
Anonim
Felicitări! Ar trebui promovata mai mult aceasta zona.
Merită mai multa atenție și inplicare. Doamne ajută!
Anonim
Foarte frumos!Felicitari pentru initiativa!
Anonim
Bravo! Ar trebui promovata mai mult zona.Este superba! Felicitari si la mai multe editii!