Referitor la situația creată în Spitalul Județean de Urgență Pitești, Instituția Prefectului Argeș a făcut o serie de precizări importante.
Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.
S-a luat decizia închiderii Secția de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Ugență Pitești, după ce pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu.
Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testați, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară. Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, susține că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Județean de Urgență imediat după ce va afla rezultatele.
“Mă aștept să facă un pas înapoi cei vinovați. Aștept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
Pe această speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
4 Comentarii
Plesea Gheorghe
Până la urma tot medicii sunt vinovați !!!!! Naiba sa va ia de cretini !!! Va ajutam, va salvam si până la urma tot noi suntem vinovați !!!!!! PENTRU TOATE PROBLEMELE DISGNOSTICATI-VA ȘI TRATAȚI-VA SINGURI
Dan S
Se vede clar, prin exemplul argesan, ca nu exista protocoale pentru astfel de situatii sau daca exista, nu sunt cunoscute si/ sau aplicate. Mie clar ca nimeni nu si doreste sa genereze astfel de situatii dar e clar ca implicarea in derularea acestor evenimente nu e maxima. S a vazut din celelalte cazuri, ca cea mai mica bresa in aplicarea procedurilor, aduce necazuri exponential dezvoltate de acest virus. S a vazut ca o conducere militara, nu e agreata pe deplin, dar rigurozitatea si acomodarea acestora cu proceduri standard, repara greselile de functionare. Din pacate, nu si partea de suferinta a celor contaminati. Oricum , sa nu aruncam prea tare cu piatra…Dumnezeu sa ne apere pe toti!
Anonim
Acest doctor nu face parte din cei pe care “noi” ai numim “ Eroii din prima linie”… halal erou! Hai sa o lăsam mai moale cu “ eroii” ( poliția, doctorii, armata,…biserica), toți sant o apa și un pămînt !
Constantean
Verificati la Constanta! Presa din Constanta tace! Sunt multe cadre medicale in SCJU CONSTANTA si se ascunde acest lucru! Sunt focare pe sectia medicala 2, nefrologie, neurologie, UPU! De ce tac? Nu este normal.