După cum v-am informat, sâmbătă, doi sportivi care participau la Maratonul Piatra Craiului au căzut într-o râpă la Dâmbovicioara şi doar unul a ieşit viu pe traseu, dar a decedat la scurt timp. Celălalt participant, o femeie, s-a lovit de pietre şi a murit pe loc.
La locul nenorocirii au intervenit de urgenţă echipaje mixte de salvare ale ISU, Salvamont Argeş şi Serviciului de Ambulanţă Argeş. Echipele de intervenţie au solicitat elicopterul, dar din cauza plafonului de nori care acoperea jumătate din munte, aeronava nu a putut ateriza.
Salvamontiştii au găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator şi au efectuat manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat. Bărbatul a fost preluat conştient, dar cu ambele picioare fracturate şi probleme la coloană. La scurt timp după ce a fost scos pe targă din râpă, starea lui s-a agravat. A intrat şi el în stop cardio-respirator în timp ce salvatorii încercau într-o cursă contracronometru să-l aducă la baza muntelui şi s-a stins din viaţă în drum spre spital.
Din primele verificări a rezultat că victimele, Eduard Robert K., de 39 de ani, din Cluj-Napoca, medic care profesa în Anglia, şi Eniko J., de 45 de ani, din Orodheiul Secuiesc, Harghita, se aflau la jumătatea cursei şi ajunseseră într-o zonă extrem de dificilă, pe o potecă tăiată în munte prevăzută cu lanţuri de siguranţă special montate.
De altfel, pe pagina de facebook a maratonului organizatorii atenţionaseră concurenţii asupra dificultăţii traselui şi ceruseră echipament special pentru vreme rea. Se pare că, la un moment dat, sportiva harghiteană a alunecat şi a căzut în gol. Medicul clujean, spun alţi participanţi, ar fi încercat s-o prindă, dar n-a reuşit şi ambii s-au prăbuşit 70 de metri în prăpastie. Nenorocirea s-a produs pe versantul vestic al masivului Piatra Craiului în punctul Şaua Funduri, din zona Marele Grohotiş, şi competiţia a fost suspendată înainte ca toţi participanţii să ajungă la finish.
Ajuns la ce de a 14-a ediţie, Maratonul Piatra Craiului, cu plecare şi sosire din Zărneşti, Braşov, face ocol prin judeţul Argeş şi este unul dintre cele mai cunoscute concursuri montane din România. La ediţia de anul acesta s-au înscris 140 de femei cu vârste între 18 şi 50 de ani, şi peste 500 de bărbaţi între 18 şi 70 de ani.