Antreprenorii care doresc să își deschidă un restaurant în Argeș pot începe prin a studia piața locala și a identifica tipul de clientela dorit. Deși formalitățile sunt destul de simple, se recomandă puțină atenție asupra câtorva aspecte ce țin de business, pe care le poți descoperi în rândurile următoare.
Cum să deschizi un restaurant în Argeș în doar câțiva pași simpli
1. Primul pas, planul de afaceri
Fără doar și poate, primul lucru pe care ar trebui să îl faci când deschizi un restaurant este să pui pe hârtie planul la care te-ai gândit. În acest moment se presupune că știi deja ce fel de oameni dorești să îți calce pragul, drept urmare, proiectul ar trebui să se învârtă asupra acestui aspect. Bugetarea mobilierului, a forței de muncă, a licențelor și permiselor sunt câteva aspecte esențiale de care să ții cont de la bun început.
2. Ocupă-te de actele restaurantului
Odată aleasă structura de afaceri, nu îți rămâne decât să te apuci de pregătirea documentelor și înregistrarea pentru taxele locale. Chiar dacă formalitățile au fost cu mult simplificate în ultima perioada, nu ar strica să angajezi serviciile unei firme care să se ocupe de înregistrarea afacerilor, de comunicarea cu autoritățile relevante și care sa îți poată oferi detalii despre tot ce trebuie să știi înainte să îți deschizi un restaurant în Argeș. Salvezi astfel timp să te poți ocupa de investițiile pe care dorești să le faci pentru locația ta.
3. Aplică pentru licențele necesare restaurantului pe care vrei să îl deschizi
În funcție de activitățile pe care le vei avea la restaurant, va trebui să obții un permis de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la fel și din partea Direcției Sanitar-Veterinare și Direcției de Sănătate Publică. Este important de menționat că un restaurant în Argeș nu poate funcționa fără acest tip de permise.
4. Echipează restaurantul conform design-ului dorit
Vrei să deschizi un restaurant clasic, o pizzerie sau o locatie cu specific mediteraneean? Oricare ar fi ideea ta de business, cumpără mobilierul necesar incintei respective, în funcție de concept și asigura-te că te ocupi și de amenajarea completă a băilor. Poți achiziționa, de exemplu, uscătoare profesionale pentru mâini și păr de la Arli.ro și astfel să te asiguri că oferi tot confortul necesar oaspeților tăi.
5. Recrutează personal pentru restaurantul tău
Partea cea mai importantă în deschiderea unui restaurant în Argeș este cu siguranță alegerea personalului potrivit. Deși piața muncii este destul de ofertantă, este nevoie totuși de atenție în ceea ce privește recrutarea, pentru a te asigura că faci alegerile potrivite și că ții cont de experiență fiecărui candidat.
Analizează CV-urile, programează câteva interviuri și notează numele celor care te-au impresionat cu adevărat. Așa vei porni la drum în afacerea ta cu oameni pregătiți și gata să accepte o nouă provocare în carieră.
Așadar, deschiderea unui restaurant nu este dificilă dacă ai în vedere sfaturile mai sus amintite. Cu multă muncă și determinare vei reuși să îți duci planurile la bun sfârșit și să investești banii într-o afacere de success.
Sursă foto: Pexels.com