Robert Glinţă are 21 de ani şi a absolvit Universitatea din California de Sud, specialitatea Psihologie. Îl ştiţi: este singurul înotător român care a ajuns în două finale la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Acolo unde a obţinut locul 8 în proba de 100 m spate şi locul 18 la 200 m spate. Despre această performanţă, dar şi despre planurile sale, Robert ne-a vorbit zilele trecute…
„Nu am un model”
– Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru înot?
– Pasiunea a prins contur de-a lungul anilor prin experienţele şi performanţele foarte frumoase pe care acest sport mi le-a oferit. Prima competiţie am avut-o la vârsta de 9 ani, iar principalii mei susţinători erau părinţii, antrenorul şi colegii echipei din care făceam parte.
– Care au fost cele mai importante reuşite ale tale?
– Printre cele mai notabile rezultate realizate în carieră se numără proaspăta medalie de argint câştigată la Campionatele Europene de la Glasgow, medalia de bronz de la Campionatele Europene în bazin scurt din Copenhaga şi medalia de aur câştigată la Campionatul Mondial de juniori din Singapore.
– Ai avut un model?
– Niciodată nu am avut un model, ci am căutat să culeg cât mai multă informaţie din lumea înotului şi să îmi adaptez propriul stil sau „model” autentic.
Cu paşi mărunţi şi siguri…
– După ce principii te ghidezi?
– Consider că îndeplinirea fiecărui obiectiv, fie el pe termen scurt sau lung, poate fi văzută ca un succes pe măsură ce treci de anumite etape în pregătire, iar obiectivele pe care mi le-am setat în cariera mea de înotător sunt încă pe cale să fie îndeplinite. Cu paşii mărunţi şi siguri cu care avansez astăzi, obiectivele mele sunt realizabile. De asemenea, nu pot să mă plâng de cariera pe care am ales-o, pentru că mai mult ea m-a ales pe mine; a fost o relaţie foarte stransă între noi de la bun început.
– Care este visul tău?
– Sunt convins că visul oricărui sportiv de înaltă performanţă care investeşte pasiune şi interes într-o disciplină este să ajungă să câştige pentru ţara lui pe cele mai mari scene ale lumii, de la Olimpiadă, Campionate Mondiale sau alte competiţii internaţionale.
Un Comentariu
DELIA DUMITRICA
Din cuvintele acestui sportiv de exceptie, reies pregatirea intelectuala, pe de o parte, si mandria de a fi roman, pe de alta parte. M-au impresionat cuvintele sale, demonstreaza ca e o persoana altruista, desi nu practica sportul sub forma de echipa. Ca argeseni, nu putem decat sa fim mandri de el. Mult succes in continuare!