La orice lucrare, mai ales de interes public și plătită din bugetul local, adică din banii contribuabililor, constructorul montează un anunț prin care înștiințează orice trecător despre data începerii lucrării, data finalizării, numele firmei, beneficiarul etc. La pasajul pietonal subteran „Magnolia” de pe B-dul. I.C. Brătianu despre care cotidianul nostru a tot scris, se întâmplă altfel. Un astfel de anunț de informare, obligatoriu conform regulamentelor în vigoare, nu există. Nici n-a fost vreodată văzut.
Nepăsarea pentru marele public s-a făcut simțită de la bun început, în urma cu câteva luni când demarat lucrările de reamenajare și modernizare a celor doua întrări in pasaj. Cu chiu, cu vai, în ritmul melcului, s-a realizat ceea ce fusese proiectat, cele două copertine și refacerea zidurilor exterioare. Numai că, așa cum publicația noastră a mai scris recent, pasajul este departe de ceea ce ar trebui să fie și de cum și-l doresc cetățenii. Scările rulante nu funcționează, mizeria domnește peste tot, agenții comerciali nu își mai desfășoară activitatea, o senzație stranie de pustiu copleșește pe cei care se încumetă să traverseze bulevardul prin subsolul insalubru. Firma care a executat lucrarea, așa cum semnalam în urmă cu câteva zile, a lăsat totul de izbeliște. O plasă din plastic care delimitează spațiul fostului șantier și panouri metalice care aveau același rol. Numai ca, din motive neștiute, acestea din urmă au început să cedeze.
După cum puteți vedea în imagini, o parte a panourilor s-a prăvălit peste unul dintre stâlpii de susținere a copertinei la intrarea în pasaj dinspre Str. Sf. Vineri. Dacă ar fi căzut în sens invers, panourile puteau pune în pericol integritatea și viața trecătorilor. Acum panourile înclinate in acest fel se susțin în stâlpul metalic și nu se știe dacă nu cumva și acesta este afectat de presiunea care este exercitată asupra sa. Panourile trebuiau demontate demult. Firma nu a făcut-o și se poate spune, metaforic vorbind, că iată, cad singure pentru a reda pasajul privirii cetățenilor. O poză cât o mie de cuvinte. Dovadă a delăsării și nepăsării pentru care nu răspunde nimeni.