Radu Vasilică a declarat ieri că PSD va face tot posibilul pentru ca legea carantinei în perioada pandemiei să fie emisă astfel încât să asigure un echilibru între nevoia de a proteja sănătatea oamenilor și nevoia de a respecta drepturile și libertățile cetățenești. Votul decisiv va fi dat în Senat. Pe de altă parte, deputatul argeșean a adus în discuție o serie de aspecte economice relevante pentru modul în care PNL guvernează. „Am văzut că PNL a lansat acel program de relansare economică a țării. Dar ce nu spune PNL este că, urmare a politicilor abordate de guvernele Orban, prețurile la produsele alimentare de bază, adică tocmai cele consumate cu precădere de persoanele cu venituri mici, au crescut cel mai mult în ultima perioadă; PNL nu spune că salariul mediu a scăzut cu 4,8%, iar inflația a crescut cu 2,6%. De asemenea, șomajul a crescut într-un ritm accelerat. De exemplu, o analiză relevă că numărul celor care își caută acum de lucru pe site-urile de recrutare a forței de muncă a crescut cu 40% față de luna trecută și cu 20% față de anul trecut!”, a spus Radu Vasilică.
Cum e cu laptele pentru elevi?
La rândul său, Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a declarat: „În primul decret privind instituirea stării de urgență, Guvernul PNL a exclus autoritățile locale și județene de la organizarea de licitații pentru achiziționarea de aparate și materiale necesare în lupta împotriva noului coronavirus. Consecința? În loc ca un aparat PCR să fie achiziționat de către Consiliul Județean cu 500.000 lei, acesta a fost cumpărat cu 900.000 lei! De asemenea, Guvernul nu a alocat banii pe care autoritățile locale și județene i-au cheltuit cu sănătatea publică în această perioadă. Pe de altă parte, deși am făcut demersuri încă din martie, când s-au închis școlile, ca banii pentru programul „Laptele și cornul” să fie folosiți pentru acțiuni de combatere a pandemiei sau cutiile cu lapte să fie distribuite către anumite categorii profesionale sau sociale, nu am primit niciun răspuns, așa că avem acum 158.000 de cutii cu lapte, iar unele încep să expire!”, a declarat Marius Nicolaescu. Vicele a avut un mesaj aparte și pentru prefect. „Când aveam trei-cinci cazuri pe zi, prefectul spunea că managementul în instituțiile publice din județ era defectuos. Acum, când suntem în top la cazuri de infectări, nu mai e management defectuos? Prefectul ar trebui să știe că rolul lui nu este de a se certa cu bătrânele care nu poartă mască în piețe, ci să coordoneze corect și eficient acțiunile instituțiilor cu atribuții în domeniu”, a spus Nicolaescu.
Bughea de Jos
În vârstă de 43 ani, viceprimarul PSD din Bughea de Jos, Bogdan Oancea, este căsătorit și are trei copii. E absolvent de ASE și al Facultății de Silvicultură. „Îmi doresc ca Bughea de Jos să fie o comună frumoasă, cu adevărat europeană. Este nevoie neapărat de canalizare, deoarece fosele septice nu mai sunt o soluție pentru secolul în care trăim. Fiecare cetățean are nevoie de asfalt la poartă, de șanț care să poată prelua apele pluviale. Îmi doresc, de asemenea, să atragem cât mai multe fonduri europene pentru cât mai multe proiecte. Un lucru vreau să mai spun: oamenii să aibă încredere în mine și în echipa mea de consilieri că, atâta timp cât voi fi eu la primărie, cetățenii vor fi pe primul loc”, a declarat ieri Bogdan Oancea.