Related Articles

27 Comentarii

  1. 1

    Anonim

    Nu numai legile sunt de vină în ţara asta.
    Vina cea mai mare pentru mizeria în care trăieşte românul de rând se datorează sistemului de justiţie care este corupt de sus în jos, iar vina cea mai mare o au judecătorii care împart dreptatea după ordinele politice precum şi în funcţie de „lozul” mai mare.
    Judecătorii Curţii de Apel Piteşti sunt fruntaşi în afacerile mai sus menţionate. În mare parte, intermediari şi direct implicaţi în ale corupţiei sunt avocaţii şi experţii judiciari.
    Dovezile despre corupţia judecătorilor din Argeş sunt din plin. Numai cine nu vrea să le vadă nu le vede. Şi, aceste instituţii care ar trebui să se ocupe de anticorupţie sunt serviciile interne ale Ministerului Justiţiei, serviciile de informaţii, etc.
    De ce se fac aceste instituţii că nu văd nimic?
    Răspunsul este simplu: fac parte din sistemul Statului Mafiot şi toţi îşi umplu sacul (că buzunarele sunt prea mici) pe spinarea proştilor.
    La o simplă privire constatăm că cei care ar trebui să ne apere de corupţie, deţin vile cu peste 20 de camere (pe care nu le- ar putea construi din salariu- chiar şi acela mare) nici în 300 de ani, bolizi de lux şi de ce nu câte 3 – 4 amante bine întreţinute, etc.

    Reply
  2. 2

    Goargăș

    Vorba rabinului, au dreptate amândoi, și editorialistul și „anonimul”. Dacă nu ne vom armoniza, dacă ura nu va fi înlocuită de concordie va fi vai și amar de noi…Dă-ne, Doamne, minte…

    Reply
  3. 3

    Anonim

    Cum este posibil ca un cadru didactic după 20 de ani de activitate să primească net 1800 lei- lună în timp ce majoritatea femeilor de servici din primării primesc net între 2000 şi 3000 lei / lună, sau în timp ce angajaţi ai sistemului de represiune (justiţie, servicii, etc) au salarii net între 4.000 lei şi 50.000 lei. (numai net 1.000 lei/ lună este norma de hrană)
    Să ne spună generalul Tudosoiu dacă asta este Justiţie.
    Nu plângem aici, pe domnul Generaral , inspectori sau directori care pe lângă salarii dolofane se ocupă şi de colectarea şpăgii plus alte 3.- 4 locuri de muncă pe la şcoli.
    Mai nou, sub atenta supraveghere şi îndrumare a Generalului Tudosoiu, directorii de şcoli s- au dat singuri în judecată sub umbrela Sindicatului Voica şi au mai obţinut o majorare de 15% , cică spor de condiţii vătămătoare pentru lucru la calculator.
    Nu degeaba se spune că este nevoie de 5 directori să bage un calculator în priză (cică unul ţine ştecherul şi ceilalţi 4 împing peretele).
    Ori fenomenele acestea (para)(a)/normale s- au întâmplat doar cu acordul sistemului compus din judecători şi Generalul Tudosoiu .
    Şi mai interesant este că domnii judecători au constatat în majoritatea cazurilor că pârâtul Director de şcoală (care nu şi- a făcut treaba) trebuie să plătească cheltuieli de judecată reclamantului Director- reprezentat de sindicat.
    Aceasta este educaţia şi justiţia din Argeş…
    (Şi nenorociţii ăştia de la conducere mai vor şi performanţă pe stomacul gol pentru cadrele didactice.)

    Reply
    1. 3.1

      Anonim

      Rugăm pe dl Inspector General al ISJ Argeş să studieze cazul directorului de la Scoala Nae Ghica Rucăr, care nu numai că în calitate de reclamant a chemat în judecată pe directorul şcolii (acelaşi director), dar a reuşit să şi oblige pe pârâta Şcoală reprezentată de directorul- pârât să plătească cheltuieli de judecată în sumă de 250 lei.
      http://portal.just.ro/109/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10900000000125434&id_inst=109
      Având în vedere că în faţa instanţei s- a prezentat acelaşi individ având calitate dublă :
      – reclamant, reprezentat de sindicat,
      – pârât reprezentant al Şcolii pe care o conduce
      pot exista două explicaţii:
      – motive medicale , incompatibile cu funcţia de conducător de instituţie a Statului Mafiot Român
      – motive de şarlatan, care din poziţia care se află, are un singur scop, furtul pe orice căi şi prin orice metode.
      Numai în România poate exista un sindicat al Patronatelor (al directorilor) amestecat cu unul al simplilor salariaţi.
      Noţiunea de sindicat a fost distrusă tocmai unor astfel de anomalii infracţionale grave.
      Adresăm pe această cale două întrebări domnului Inspector General al ISJ Argeş:
      – dumneavoastră unde vă aflaţi în timp ce directorii îşi făceau de cap în instanţă, chemându- se singuri în judecată,?
      – sunteţi de acord ca directorii de şcoli să facă parte din sindicat, pentru ca sindicatul să- şi umple buzunarele cu- cheltuieli de judecată din buzunarul public?

      Reply
      1. 3.1.1

        Anonim

        Rectific
        Noţiunea de sindicat a fost distrusă tocmai de prezen’a unor astfel de anomalii infracţionale grave.

        Reply
      2. 3.1.2

        Anonim

        Şi judecătorul a întrebat:
        1)- Dăm cuvântul directorului pârât, „Ce aveţi în apărarea dvs împotriva directorului reclamant,?

        2)- Dăm cuvântul directorului reclamant, „Ce aveţi cu directorul pârât ?

        3) A întrebat pe directorul pârât „Vă împăcaţi cu directorul reclamant?” Răspunsul „Nu”
        4) A întrebat pe directorul reclamant „Vă împăcaţi cu directorul pârât?”
        Răspunsul „Nu”
        Concluzia:- În sala de judecată toată lumea supărată:
        a) directorul reclamant supărat că directorul pârât nu vrea să şi recunoască vina.
        b) directorul pârât supărat că directorul reclamant nu vrea să recunoască că este aberant să te chemi singur în judecată.
        c) Completul de judecată supărat că nu poate să lămurească părţile să se împace.
        Concluzia: – la ieşirea din sala de judecată:
        a) Directorul reclamant fericit că a câştigat procesul, ba pe deasupra a câştigat şi cheltuieli de judecată de la directorul pârât pe motiv că acesta nu şi- a îndeplinit sarcinile de servici.
        b) Judecătorul fericit, că a împărţit dreptatea după interesele politice.
        c) Singurul supărat este directorul pârât, nemulţumit că nu a reuşit să convingă instanţa de judecată co directorul reclamant nu a a avut dreptate.

        Reply
      3. 3.1.3

        Anonim

        Si la Şcoala Poienarii de Muscel ne confruntăm cu aceeaşi afacere pusă la cale de directori, sindicat, General şi judecători. (Cheltuielile de judecată pe care pârâtii directori trebuie să le plătească reclamanţilor directori )
        http://portal.just.ro/109/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10900000000114000&id_inst=109

        Reply
    2. 3.2

      Anonim

      Directorul Şcolii Nae Ghica Rucăr,a fost numit politic (ca de altfel toţi directorii) , în acest caz răspunderea aparţine exclusiv Domnului General.
      Recomandăm demisia de onoare a ambilor politicieni implicaţi (director şi general), precum şi informarea organelor abilitate ale statului.
      Dar, cum de unde nu e nici D- zeu nu cere, nu trebuie să ne aşteptăm la demisii, ci din contră la avansări.

      Reply
    3. 3.3

      Anonim

      Cel mai bine ar fi ca şeful ăl mare să dea dispoziţii să fie desfinţate prizele din cabinetele directorilor, întrucât majoritatea prăpădesc curentul electric şi uzează calculatoarele ca să vizioneze filme xxx

      Reply
  4. 4

    Anonim

    -Nu degeaba se spune că peştele de la cap se împute, iar Curtea de Apel Piteşti în acest caz este capul.
    Având răbdarea şi timpul necesar să studiez comportamentul judecătorilor şi deciziile emise de Curtea de Apel Piteşti, am avut ocazia să constat, nu atât de mult incompetenţa sau nepregătirea judecâtorilor ci corupţia din sistem.
    Oare cum este posibil ca acelaşi complet de judecători ai Curţii de Apel Piteşti în urmă cu o săptămână, să dea dreptate reclamantului, iar la o săptămână distanţă un alt reclamant cu aceeaşi speţă, dar cu acelaşi pârât să- i se respingă acţiunea?
    Se impune a se preciza că toate documentele din ambele dosare sunt identice „plagiate”, (inclusiv cererea de chemare în judecată, cuvânt cu cuvânt) singurul lucru diferit fiind numele şi prenumele reclamantului.
    Şi nu este un caz singular şi accidental.
    Consider că, corupţia în cadrul Curţii de Apel Piteşti are rădăcini adânci în politică. Din acest motiv consider că ne confruntăm cu un stat mafiot.

    Reply
    1. 4.1

      Anonim

      Ca şi în cazul directorilor, două sunt motivele pentru care judecătorii se comportă astfel:
      – motive medicale , incompatibile cu funcţia de judecător
      – motive de şarlatan, care din poziţia care se află, are un singur scop, obţinerea de foloase necuvenite şi influenţă politică.

      Reply
  5. 5

    Anonim

    Trebuie completat „Nicolae Bălcescu a fugit din ţară. Caragiale a plecat şi el.” cu Brâncuşi a fost forţat să plece de prea multă scârbă, etc., iar în prezent 5 milioane de români (50% din forţa activă de muncă) au plecat de prea multă JUSTIŢIE şi dreptate din România, de prea multe locuri de muncă, pe scurt, de prea mult bine trăit în România.
    Românii (mă refer la oamenii cinstiţi şi de caracter) conştientizează că în România actuală nu mai există nici măcar o speranţă ca lucrurile să se îndrepte.
    Pentru cine a avut de a face cu instanţele din România, sunt convins că nu mai are nici măcar o fărâmă de speranţă că lucrurile se vor îndrepta în următorii 300 de ani.

    Reply
  6. 6

    Vandana

    Ura este in suflete noastre. Este atata ura, încât nu mai e loc de iubire. Si se mai zice ca suntem un popor creștin.

    Reply
  7. 7

    Sebi

    Bravo! Un articol plin de îndemnuri corecte. Bravo! La pușcărie cu judecătorii! Cu politicienii ce aveți, domnilor de la DNA? Iubiți politicienii corupți și hoți! Judecătorii și DNA la pușcărie! Avem spitale și școli conduse de toți repetenții, bravo politicului, dar în proporție de 80%, mulțumim PSD. Incompetența a ajuns sa fie identificată cu PSD. Cuc, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în guvernarea Cioloș, dat afara pentru ca din cauza ordinului emis (cel cu taxiurile carea aveau portbagajul minim 500 litri) prin care a blocat o săptămână accesul taxiurilor în aeroport pus Ministru al Transporturilor de PSD, plecat din guvern, e în pole positions acum sa redevina ministru… Așa că să înțelegem că de fapt dvs ne recomandați să nu mai avem nimic împotriva politicienilor corupți și hoți ca se rezolva problemele din țară… Și ca idee, pentru cultura dvs generală, DNA nu recuperează prejudicii, ci pun sechestru iar recuperarea o decide instanța… Asta așa că să nu mai mințiți oamenii…

    Reply
    1. 7.1

      Anonim

      Da, aici aveţi dreptate, domnii judecători sunt cei care ocrotesc şi apără averile obţinute pe căi ilicite ale poiticienilor conductori de instituţii şi nu numai.
      La acest capitol nu D.N.A. ul pronunţă sentinţele , ei doar pun pe masa judecătorilor probele. Pe de altă parte, da D.N.A. ul se poate ocupa de aceşti judecători corupţi, dar poate nu se vrea.
      Exemplu cel mai concret cazul vecinului din Comuna Mihăeşti, (plecat din sat în opinci şi ajuns Şef de Consiliul Judeţean, deputat, prefect, cetăţean cu steluţe pe umăr, etc., după 2 ani de distrat la puşcărie, jucat cărţi ş.a., cu consătenaul judecător ajuns şef de puşcărie), îşi vede în continuare de afacerile care au avut şi au ca bază sustragerea banului public (timp de peste 28 ani)

      Reply
  8. 8

    Anonim

    În Judeţul Argeş există o şcoală care a spălat cantităţi imense de bani prin intermediul unui avocat.
    Comisionul acţiunii „avocatul” pentru un an a „costat” instituţia cât toate salarile cadrelor didactice din aceea şcoală timp de 1 an.
    Toate bune şi frumoase atâta timp cât sistemul de educaţie deţine bani pentru spălat fără număr.
    O mână spală pe alta şi amândouă faţa de deasupra.
    Bineânţeles că avocatul nu rămâne cu toţi banii, că doar trebuie să greseze la rândul lui sistemul. Şi cum tecalemitul pe care- l foloseşte este mare, respectivul a constatat că sumele date în stânga şi- n dreapta inclusiv parandărătul i- au redus drastic din beneficiu.

    Reply
    1. 8.1

      Ion

      Politicianul de Argeş trebuie să spună adevărul:
      – Nu sunt bani de salarii pentru personalul didactic.
      – Sunt bani doar pentru şmecherii (iar aici nu se încadrează cadrele didactice)

      Reply
  9. 9

    Vax

    Anonime tea legat de directori acum lăsând pe contabili bine ca itro alta situație aveai treaba cu secretarii si contabilii

    Reply
    1. 9.1

      Ion

      Dacă tăceai, filozof erai.

      Reply
      1. 9.1.1

        Maya

        Asa zic si eu…

        Reply
  10. 10

    marin

    Legile nu sunt schimbate nici de cei din stradă, nici de cei care poartă robe! Politicienii le fac, dar cred că sunt interese mai mari, venite din afara țării!
    Toată forța activă plecată din țară are stigmatul nereușitei aici (profesional, financiar …) și speranța că într-o zi va fi mai bine aici!

    Reply
    1. 10.1

      Ilie

      Legile bune sau rele trebuiesc aplicate.
      Nu sunt de vină atât de mult legile, cât sunt de vină magistraţii care umblă cu ele.
      Şi magistraţii sunt români, de- ai noştri.
      Atâta timp cât acelaşi complet de magistraţi astăzi spune că este albă, iar mâine la o aceeaşi speţă spune că este neagră, este clar că avem o problemă cu completul respectiv (ori ne confruntăm cu probleme medicale sau cu corupţia cea de toate zilele care a invadat tot sistemul medical, sistemul de educaţie, etc.).
      A venit timpul ca poporul de rând să nu mai fie indus în eroare, că toate greutăţile se datorează celor de afară.
      Hoţia, corupţia şi escrocheria este caracteristica de bază a A.D.N.-ului naţiei române.
      Laşitatea, pupincurismul sunt de asemenea caracteristici ale rasei române, întâlnite mai abitir la noi decât la alţii.
      „Speranţa că va fi mai bine aici” nu o mai au nici cei care au plecat nici cei care au rămas.
      A rămas o singură speranţă cea a politicienilor , că poporul va fi atât de prost, încât ei vor fura şi umili la infinit, lucru care este perfect posibil în condiţiile socio-economice şi politice actuale.

      Reply
  11. 11

    Mihai

    e. La nivel de judeţ sumele achitate pentru salariile directorilor sunt imense.
    Suma netă angrenată pentru plata salariilor directorilor într- un an este de :
    280 (directori) x 6.000 (lei/ director) x 12 (luni/ an) = 20.160.000 RON
    Dacă este să calculăm suma brută alocată de sistemul de educaţie pentru plata directorilor pe un an de zile în judeţul Argeş ne confruntăm cu sume exorbitante de peste 38.000.000 RON.
    Având în vedere şi categoria contabili, care în multe cazuri depăşeşete salariul directorului, suma alocată pentru directori, contabili şi secretare aproape că se triplează ajungând la nivel de judeţ (Arges) la suma de peste 100.000.000 RON.

    Reply
    1. 11.1

      Mihai

      La nivelul întregii Românii ne confruntăm cu o situaţie catastrofală de risipire a banului public, astfel suma finală este:
      40 [judeţe] x 100.000.000 [RON- judeţ] = 4.000.000.000 RON.
      Ori, în aceste condiţii în care salariile directorilor, contabililor şi secretarelor ajunge la exorbitanta sumă de 4.000.000.000 RON. pe un an, este normal ca pentru clasa muncitoare- cadre didactice să nu se mai ajungă nici măcar frimiturile.
      Trebuie precizat că suma mai sus menţionată se dublează dacă este să considerăm salariile inspectorilor şi pe cele angajaţilor din minister.
      Astfel, constatăm că este normal să se utilizeze programe securizate în comunicarea directorilor cu inspectoratele şi cu Ministerul.
      Drept urmare, domnule Tudosoiu vă recomandăm reduceţi din funcţiile politice bine plătite, eliberaţi locul şi vor avea şi cadrele didactice salarii decente, comparabile cu ale femeilor de servici din primăriile pe care le conduceţi.

      Reply
  12. 12

    Mihai

    Suma finală, pentru plata salariilor cu managementul (directori, inspectori şi şmecherii din M.E.N) se ridică la peste 200.000.000 RON/ an.
    În mod sigur sistemul de educaţie- cadre didactice ar funcţiona de la sine fără balastul- parazit mai sus menţionat

    Reply
    1. 12.1

      Mihai

      Rectific
      Suma finală, pentru plata salariilor cu managementul (directori, inspectori şi şmecherii din M.E.N) se ridică la peste 8.000.000.000 RON/ an.

      Reply
      1. 12.1.1

        Mihai

        Din câte se pare nu vrea nimeni să facă curăţenie în această zonă, cu prejudicii imense.

        Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!