În evidenţele instituţiei existau, la 30 noiembrie, 512.690 de asiguraţi, ceea ce înseamnă că în medie s-au cheltuit, în acest an, 1.880 lei pentru fiecare persoană care beneficiază de asigurările medicale.
Dacă la ultimul recensământ populaţia Argeşului era de aproximativ 630.000 de locuitori, rezultă că numărul neasiguraţilor din judeţ sare de 117.300 (o parte dintre aceştia muncesc în străinătate, dar restul?).
Conform preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dr. Daniel Muşat, în 2019 au fost cheltuiţi 963.802.540 lei. Adică mai mult cu 20%, comparativ cu anul trecut.
Pentru decontarea serviciilor medicale s-au cheltuit (cu aproximaţie) 621 milioane lei, iar pentru plata concediilor de incapacitate temporară de muncă – peste 114 milioane lei. Creşterile salariale din sistemul sanitar au mai înghiţit alte 220 milioane lei, iar cheltuielile proprii de funcţionare au însumat 7,4 milioane lei.
În anul în curs, pentru asigurarea medicală primară s-au decontat 79 milioane lei; pentru servicii medicale în spitale – 212 milioane lei; pentru radioterapia bolnavilor oncologici – 69 milioane lei; pentru recuperare şi reabilitarea sănătăţii – 1,9 milioane lei; pentru îngrijiri medicale la domiciliu – 552.000 lei; pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală – 148 milioane lei; pentru medicamente din cadrul unor programe de sănătate – 68 milioane lei; pentru materiale sanitare – 4 milioane lei; pentru servicii de hemodializă şi dializă peritoneală – 34 milioane lei; pentru dispozitive şi echipamente medicale – 7 milioane lei; pentru specialităţi paraclinice – 16 milioane lei; pentru tratamentul „interferon free”, tratarea hepatitei cronice virale C – 28 milioane lei.
Un Comentariu
Dax
Altii sunt si aceia care au cotizat cat au avut serviciu (15 -20-25-35)ani iar dupa ce au fost dati afara nu au mai avut surse si pentru a se asigura medical, cu bani dati din ajutoare sociale sau dintr-un singur venit(sot – sotie) sau din platile compensatorii platite la concediere.
Deci platesti 20 -25 sau 35 de ani contributii si cand devii somer si nu ai inca varsta sa iesi la pensie si nu te mai angajeaza nimeni(ca esti prea batran) nu ai dreptul la asigurare de sanatate exact ca un aurolac sau asistat social care nu a contribuit cu nimic in viata lui si a trait ani buni si din banii celui pe care l-am descris mai sus.
Daca intelegeti ceva din asta ……????Si nimeni nu vede ca nu-i intereseaza.