În condiţiile în care proiectul Moliviş a fost îngropat (din păcate în pământ, nu în zăpadă), alternativele argeşenilor referitoare la practicarea sporturilor de iarnă, în special schi, rămân după cum veţi vedea doar două.
Teoretic, pentru piteşteni, cea mai la îndemână este pârtia Metropol din Băbana care, din păcate, este inaccesibilă şi există inclusiv litigii între administraţia locală şi un agent economic. Practic, aşadar, zona este exclusă de pe hartă.
Schi lângă Câmpulung
Singura zonă unde se poate schia în judeţ este situată aproape de Câmpulung. Aici găsiţi o pârtie (Pârtia Chilii, Mioarele) care are aproape un kilometru lungime.
Partia Chilii este deschisă, iar tarifele de acces sunt 70 lei/ adult şi 40 lei/ copii. Schiuri se găsesc de închiriat la cabana de la pârtie. Sunt în număr limitat şi nu se pot face rezervari, funcţionând pe principiul primul venit – primul servit.
Pârtia nu are nocturnă, în schimb dispune de trei tunuri de zapadă, două ratracuri şi o instalaţie de transport pe cablu (aceasta nu acoperă însă toată lungimea pârtiei, având cam 600 metri). Accesul auto se face de pe DN73 Piteşti-Braşov. La Câmpulung se intră pe DJ737 şi se rulează circa 5 km până la Măţău, de unde se face la dreapta pe DC32 până la pârtie.
În această perioadă, cunoscătorii recomandă pentru ski pârtiile din Poiana Braşov (unde a nins din abundenţă şi condiţiile sunt excelente), respectiv cele de pe Valea Prahovei – la acest moment condiţiile nu sunt ideale, însă pe anumite porţiuni se poate schia.
„Vrem să schiem în Argeş!”
Deputatul de Argeş al USR Ionuţ Moşteanu a fost recent în zona Homorod Băi unde a schiat cu familia pe o pârtie mică privată la 6-700 m altitudine. Pe o rază de 40 km erau la dispoziţie alte câteva pârtii la Ghimeş, Harghita Băi, Harghita Mădăraş. „La ei s-a putut. În Argeş, la Moliviş, s-ar fi putut schia demult dacă administratorii judeţului ar fi făcut o prioritate din terminarea lucrarilor. Se ascund toţi în spatele hârtiilor şi nu fac nimic. Acum aşteptăm scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe suplimentare, PUZ, avize, etc. Eu o să insit şi o să-i întreb pe responsabili în fiecare lună care este stadiul proiectului. Dacă în alte judeţe se poate, trebuie să se poată şi la noi. Vreau să schiem la noi în Argeş!”, spune Moşteanu.
G.O., C.D.