Sevil Shhaideh, vicepremier al României şi ministru al Dezvoltării, va veni mâine la Piteşti, a anunţat ieri Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean. La întâlnirea care începe la ora 10 în sala mare de şedinţe a CJ Argeş vor fi prezenţi şi primari, şi parlamentari.
Ce se discută
„Vor fi trei paliere de discuţii. Primul – doamna vicepremier ne va prezenta strategia de dezvoltare a Guvernului; al doilea – vom prezenta noi strategia judeţului; şi al treilea – vor fi discuţii punctuale cu primarii în legătură cu proiectele care pot fi finanţate de la bugetul de stat în Argeş. Aşa cum am spus, suntem preocupaţi de apă şi canal în fiecare comună, de grupuri sanitare în şcoli, de reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean, de construirea spitalului din Mioveni, de construirea celei de-a doua centuri ocolitoare a Piteştiului. Vrem să vedem ce bani ni se dau de la centru pentru proiectele noastre şi ce trebuie să finanţăm noi. Oricum, sunt îngrijorat că până la această oră nu avem bugetul de stat promugat, pentru că degeaba facem noi strategii şi proiecte dacă nu sunt banii alocaţi! Fiecare zi de întârziere contează enorm. Este fără precedent ce se întâmplă”, a spus Dan Manu.
Proiecte
Şi pentru Grădina de Vară din Piteşti se caută soluţii de finanţare, dorindu-se ca în acest an să fie dată în folosinţă. De asemenea, se caută soluţii şi pentru Moliviş, staţiunea de schi mult visată care acum este doar o pantă de noroi, iar instalaţiile pentru transportul pe cablu zac într-o curte din Arefu. „Mâine (n.r. – azi) va fi o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor de la Asociaţia Moliviş. Sunt câteva expertize care ne îngrijorează. Vom discuta cu doamna Shhaideh pe marginea acestui subiect, fiindcă dacă se dau bani de la Guvern pentru Moliviş, putem investi fondurile noastre în altceva, mai ales că avem un excedent mare din anii anteriori”, a spus Dan Manu. Cei mai mulţi dintre primari vor bani de la Guvern pentru reabilitări de drumuri, reţele de apă şi canalizare, dispensare şi asfaltări (care se vor face numai după ce vor fi introduse reţelele de utilităţi).
Vila „Florica”
Un alt subiect important îl reprezintă Vila „Florica” pe care aşteptăm să o cumpere Ministerul Culturii de la actualii proprietari. „Facem un apel şi la parlamentarii PNL să ne sprijine în acest sens. Am dat câte un dosar cu Vila «Florica» fiecărui parlamentar al PSD şi aceştia ştiu ce au de făcut. Nu vrem să se ajungă ca acolo să se facă nunţi, botezuri sau mai ştiu eu ce. Vila «Florica» este un simbol, o clădire de patrimoniu şi trebuie să rămână a Consiliului Judeţean”, a spus Dan Manu. Centrul de Cultură „Brătianu” funcţionează gratuit în clădirea din Ştefăneşti care a fost retrocedată, dar Consiliul Judeţean trebuie să găsească într-un an resurse pentru achiziţionarea imobilului.
Claudiu DIŢA