Duminică, 6 octombrie, câteva sute de oameni veniţi din cele patru zări au participat la o nouă slujbă săvârşită în biserica Sf. Meletie din comuna Băiculeşti. Conform obiceiului, în prima duminică din fiecare lună, ctitorul celui mai nou lăcaş de cult de pe cuprinsul eparhiei Argeşului şi Muscelului, preot prof. univ. dr. Constantin Onu, invocă mila lui Dumnezeu în mijlocul credincioşilor.
După Sfeştanie au fost citite Acatiste ale Maicii Domnului, dar şi alte rugăciuni şi dezlegări rânduite în cartea Molitfelnic. Spre bucuria preotului, în afara persoanelor care sunt nelipsite de la slujbă, au fost prezenţi şi 30 de credincioşi cu deficienţe de auz şi vorbire. Unii au venit de la Slatina, însoţiţi de pr. Ionuţ Dăghici, iar alţii de la biserica Mavrodolu din Piteşti, cea pe care ani la rând a păstorit-o părintele C-tin Onu în calitate de paroh.
Mare a fost încântarea preotului Cătălin Ţâru, actualul coordonator al comunităţii surzilor de la Mavrodolu, în momentul reîntâlnirii cu mentorul său spiritual, părintele Onu! Cu toţii s-au minunat de frumuseţea arhitecturală a bisericii Sf. Meletie, de vitraliile ei, dar şi de aşezare, conform tradiţiei, fiind cea mai înaltă clădire din Băiculeşti. Oaspeţii au rămas impresionaţi văzând izvorul care a apărut în mod inexplicabil în spatele altarului. Apa rece şi cristalină precum cea de munte a fost captată într-un bazin special, iar deasupra se află în plin proces de construcţie un paraclis care va avea hramul Sf. Părinte Arsenie Boca. Cu toţii au fost încântaţi nu doar de măreţia bisericii, dar şi de încărcătura spirituală a locului denumit „Colina Luminii”.
La puţin timp după încheierea slujbei de la Măniceşti, părintele C-tin Onu a plecat în pelerinaj. A simţit nevoia să revadă Egiptul, să se roage la mănăstirile din pustie şi mai ales pe Muntele Sinai. De acolo ne-a trimis o fotografie însoţită de semnul binecuvântării de care să aibă parte toţi cititorii fideli ai ziarului nostru şi mai cu seamă ai paginii „Argeşul Ortodox”.
Un Comentariu
Anonim
Cam mult…