- „Premiul e pentru tine, mămăiţa mea din ceruri!”
Piteşteanul Iulian Bănuţă, cunoscut sub numele Gianny Bănuţă sau Chef Gianny, este marele câştigător ale emisiunii „Chefi la cuţite”, sezonul al treilea. Gianny a făcut parte din echipa mov, condusă de Chef Cătălin Scărlătescu. De-a lungul emisiunii a dat întotdeauna dovadă de fair-play şi a avut cele mai bune mâncăruri.
Iulian nu este la prima apariţie la această emisiune; în sezonul al doilea nu a avut norocul să treacă mai departe. Pe parcursul acestei emisiuni el a dezvăluit detalii terifiante din copilărie, afirmând că nu a fost dorit de mamă, iar aceasta îl dădea afară când spunea că îi este foame sau dacă îndrăznea să pună mâna pe un colţ de pâine. Foarte multe nopţi le-a petrecut sub cerul liber, pe scaunele de la stadion, chiar sub tabela de marcaj. Salvarea a venit de la bunica lui, care i-a îndrumat calea spre gastronomie.
Într-un interviu acordat după marea victorie, Chef Gianny a povestit că primul lui gând a fost către bunica sa: „I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit în viaţă. Şi i-am mulţumit şi bunicii mele pentru că a vegheat asupra mea. Abia atunci am văzut semnele… Pe bunica o chema Violeta, iar eu am ajuns în echipa mov! Ăstea nu sunt coincidenţe!”
Ce va face cu banii?
„Premiul în bani nu a fost şi nu este important pentru mine. O parte din bani vreau să îi donez unor copii care nu au familii, unor orfani. Mi-aş dori să fac o înţelegere cu o asociaţie prin care să îi pot ajuta pe acei copii să primească hrană şi educaţie. O altă sumă de bani din premiu, mai mică, o voi investi în nişte cursuri de pregătire şi specializare pentru mine. Tot ce contează pentru mine este trofeul pe care scrie Chef Gianny, câştigător, sezonul 3, «Chefi la cuţite». Acest trofeu îmi dă încredere în mine. E o mare bucurie să îţi vezi visul împlinit!”, a declarat Iulian Bănuţă într-un interviu pentru site-ul emisiunii.
Gianny Bănuţă era pasionat de bucătărie încă din adolescenţă. A lucrat în mai multe bucătării de restaurante. A făcut liceul de chimie din Piteşti, a studiat la Universitatea din oraşul natal, iar apoi a fost ajutor de bucătar, bucătar şi, în fine, a fost numit „Chef” la câteva restaurante.
Bogdan DUMITRU
Un Comentariu
leu
bravo