# Certificat OSIM, 100% natural
În această lună, „Sonimpex Topoloveni” a lansat un alt deliciu preparat după o reţetă proprie, doar din ingrediente proaspete româneşti, care nu conţine zahăr adăugat sau aditivi alimentari. Noul produs adăugat în portofoliul companiei, gemul din fructe Topoloveni, se va găsi, în curând, în supermarket-uri.
În weekend, gemul din fructe Topoloveni a fost degustat de primii consumatori, noul produs al companiei argeşene îndulcind două manifestări organizate, în perioada 21-23 iunie, la Bucureşti: festivalul internaţional de folclor „Muzici şi tradiţii” din Parcul Izvor, respectiv festival vegan de la Casa Universitarilor.
Compania „Sonimpex Topoloveni” anunţă cu această ocazie înregistrarea la OSIM ca marcă proprie a toponimului Topoloveni – ca urmare a notorietăţii acestei denumiri – ceea ce garantează consumatorilor că pot beneficia de produse alimentare integral naturale, fără zahăr adăugat, fără conservanţi, fără aditivi alimentari, preparate cu respect pentru tradiţia gastronomică românească şi pentru sănătate.
„Sonimpex Topoloveni”, cu „Magiunurile Topoloveni” de prune, măr, struguri sau dovleac şi toată gama Topoloveana de zacuşti, bulion de roşii şi dulceţuri are onoarea să fie furnizor al Casei Regale a României. Magiunul de prune Topoloveni este protejat la nivelul Uniunii Europene prin certificarea IGP – Indicaţie Geografică Protejată, de altfel prima certificare de acest fel acordată unui produs tradiţional românesc şi cu sprijinul UE în state precum Canada, Republica Singapore şi Japonia. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut premieri şi certificări multiple.
În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N.C.Paulescu”, ale cărui concluzii arată că „Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectând indicaţiile medicului curant”.