Un concept gastronomic face furori în Argeş. Idee de milioane.
Vorbim despre puncte gastronomice unde localnicii pregătesc mâncăruri tradiţionale „ca la mama”, iar turiştii sunt încântaţi să servească preparate făcute în casă, ieftine şi gustoase.
Este o variantă convenabilă atât pentru proprietarii acestor mici afaceri, cât şi pentru clienţi.
„Ce mănânci tu, dai şi turistului”, este conceptul după care se ghidează întreprinzătorii.
Astfel, mămăliga, ciorbele (de afumătură, de perișoare, de cocoș, găină, por), brânzeturile de toate felurile, cașcavalul afumat în propriile afumători ale localnicilor, pomana porcului, preparatele la tuci cu usturoi şi nelipsitele murători toamna şi iarna sunt apreciate drept adevărate delicatese pentru turişti.
Ideea a apărut în pandemie, iar acum s-a dovedit benefică pe fondul scumpirilor alimentelor şi energiei.
E mai ieftin şi, totodată, mai sănătos.
Momentan, proiectul a fost aprobat în zona Dâmbovicioara, una dintre marile atracţii turistice ale judeţului Argeş.
Foto descriptiv / Sursa jurnalul.ro