„Sportul aduce obiective şi aspiraţii, indiferent dacă îl practici ca amator sau ca profesionist. Vreau să îndemn cât mai multe persoane către o activitate sportivă, fiindcă ea întăreşte muşchii, oasele şi menţine o bună sănătate mintală. Sportul trebuie practicat de la cele mai fragede vârste, este un element important în dezvoltarea armonioasă a copilului. Un copil activ este un copil sănătos!”, este de părere Mihai Laurenţiu Iorga, un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din Moşoaia, luptător profesionist de MMA.
Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, precum şi al programului de studii de master Organizarea şi Conducerea în Sport. În prezent, sportivul activează în cadrul Ministerul Apărării Naţionale.
„La vârsta de 8 ani am început să practic judo, iar după 10 ani m-am reprofilat şi m-am orientat către MMA, sport în care mă regăsesc şi care mă caracterizează cel mai bine datorită disciplinei pe care o impune…” Aşa a început povestea lui Mihai Laurenţiu Iorga.
Multe medalii în palmares
Are o colecţie remarcabilă de medalii obţinute în cadrul competiţiilor de judo, este multiplu campion naţional, vicecampion mondial la disciplina Kempo (MMA), precum şi multiplu medaliat la întrecerile naţionale de Kickboxing.
Sportivul a beneficiat de susţinerea totală a antrenorilor, printre care se numără şi cunoscutul Ciprian Sora. „Pregătirea pe care am efectuat-o cu dăruire şi abnegaţie, dar şi susţinerea necesară primită din partea antrenorilor, printre care se numără şi legenda kickboxului românesc, Ciprian Sora, m-au ajutat să lupt în cea mai mare promoţie de MMA din România, dar şi din Orientul Mijlociu. Mă antrenez la clubul Fight Academy Piteşti, alături de Laurenţiu Călugărul şi Marius Albu, dar şi în Bucureşti, la cluburile sportive Ciprian Sora şi Absoluto Fighting Center”.
„O viaţă echilibrată”
Ultima competiţie la care a participat a avut loc pe 20 iulie, în cadrul galei Brave Combat Federation, unde a reuşit să obţină o victorie în cea de-a doua repriză prin KO în faţa unui adversar cu o vastă experienţă. A fost considerat ca fiind atât cel mai brutal no kout din cadrul acelei gale, cât şi din lume, ajungând în toată presa mondială de specialitate.
Argeşeanul a menţionat şi faptul că în spatele performanţei sportive stau multe sacrificii. „Performanţele sportive necesită o viaţă echilibrată şi multe sacrificii. Factorii esenţiali care stau la baza formării şi dezvoltării unui sportiv sunt odihna şi alimentaţia corectă. Fără aceşti doi factori nu poţi face sport de performanţă. Mă consider un adevărat sportiv, de-a lungul carierei mele am cunoscut înfrângereafără de care nu puteam să fiu astăzi mândru de mine. Este un drum greu, dar frumos! Aş dori să precizez faptul că am parte de toată susţinerea din partea părinţilor şi a iubitei mele”.