Până va fi găsit antidotul la acest virus mortal, măcar noi, argeşenii, să credem şi în puterea plantelor. Ne propune acest lucru un om dedicat naturii care ne dezvăluie o metodă simplă, la îndemâna oricui.
Rugăciuni pentru chinezi
Pe buzele tuturor există în această perioadă un cuvânt: coronavirus! Îngroziţi de ceea ce văd la televizor, unii au intrat în panică. Duminică, după Sfânta Liturghie, preoţii mai multor biserici de pe cuprinsul eparhiei Argeşului şi Muscelului, în predicile lor, i-au îndemnat pe credincioşi să înalţe rugăciuni pentru „fraţii” chinezi, italieni şi de orice naţie şi religie ar fi, astfel încât divinitatea să-i apere de coronavirus. Şi în mănăstirile din judeţ, monahii cu un înalt grad de înduhovnicire îi îndeamnă pe oameni la rugăciune comună. Ei semnalează că această „pacoste” a fost îngăduită de Dumnezeu pentru că oamenii s-au depărtat mult de El , iar principiile creştinismului sunt călcate în picioare.
Un săculeţ la gât
Românii însă sunt „chinuiţi” şi de gripa „autohtonă”. Vulnerabili în primul rând sunt cei nevaccinaţi, dar unii ignoră sfatul medicilor din diverse motive. În satul Măniceşti din comuna Băiculeşti trăieşte un pensionar care îşi petrece aproape tot timpul în pădure. Îi cunoaşte toate tainele, ştie puterea tămăduitoare a plantelor şi a strâns leacuri pentru toate bolile, inclusiv cancer! Nicolae Onu ştie că Dumnezeu a pus în fiecare plantă o „putere”. Oamenii sunt ignoranţi însă şi preferă „chimicalele” din farmacii.
În privinţa „gripei româneşti”, N. Onu vă oferă în exclusivitate, prin intermediul cotidianului nostru, „soluţia” pentru a nu contacta virusul! Într-un săculeţ trebuie puse laolaltă mai multe plante mărunţite: busuioc, coada şoricelului, salvie, echinaceea, ienupăr, pelin, lichen. E o metodă rudimentară la prima vedere, dar N. Onu ne aminteşte că înainte cu sute de ani, când nu existau farmacii, înaintaşii noştri aşa reuşeau să supravieţuiască. Şi dacii, înainte de luptă, se „înarmau” cu un săculeţ cu plante uscate pe care le foloseau dacă erau răniţi. Desigur, un săculeţ chiar de mici dimensiuni este inestetic şi N. Onu ştie că nu poate fi purtat la gât, la locul de muncă sau pe Strada Mare, dar, spune el, poate fi prins cumva în interiorul gecii, a sacoului, cât mai aproape de gât. În felul acesta, viruşii, chiar dacă sunt în aer, nu se apropie de nasul şi gura celui care şi-a asigurat „protecţia” în acest fel. În plus recomandă „ronţăirea” a cât mai multor cuişoare, plante aromate importate din Indonezia sau Egipt.
Deşi metoda nu este testată pentru coronavirus, N. Onu crede că plantele din săculeţ ar forma o „barieră protectoare” şi în faţa lui.
2 Comentarii
Anonim
dl. popa ar trebui sa stie ca aparitia Covid 19 in stabilimentele bisericii va face ravagii mai rau decat pupatul moastelor. Se stie ca bolile si religia nu fac casa buna. Sa se astepte dl. popa ca aceste lacasuri de cult sa fie surse de infectie a coronavirusului si cel mai probabil vor fi inchise
Rasputin
”înainte cu sute de ani, când nu existau farmacii, înaintaşii noştri aşa reuşeau să supravieţuiască”………….pana la vreo 40 de ani, cat era speranta medie la inceputul anilor 1900, sau si mai putin in evul mediu!
O ocazie pentru un sarlatan sa isi faca ceva reclama ieftina.