Tranzacționarea eficientă și profitabilă a criptomonedelor este o provocare pentru traderi, întrucât piața este volatilă, iar studierea acesteia și alegerea criptomonedelor potrivite sunt condiții esențiale pentru realizarea unor investiții inteligente. În multe cazuri, traderii pot să facă o serie de greșeli, poate chiar să piardă banii investiți în tranzacții pentru că nu își fac un research amănunțit înainte.
Care sunt cele mai grave 5 greșeli pe care trebuie să le evitați la tranzacționare?
1. Gândirea pe termen scurt
Există mulți traderi, în special cei noi, care aleg să investească pe piață sume de bani de care aceștia au nevoie în viitorul apropiat. Astfel, dacă într-o perioadă scurtă de timp, din cauza volatilității pieței, criptomonedele în care ați investiț tind să scadă, nu trebuie să retrageți imediat banii, întrucât pierderea va fi mai mare decât profitul.
2. Tranzacționarea pe o platformă care nu este sigură
Puteți să tranzacționați criptomonede în România pe multe platforme de trading și este important să alegeți o platformă care vi se potrivește. Înainte de a începe tranzacționarea propriu-zisă, este necesar să vă înscrieți pe o platformă de tranzacționare. Din păcate, acest prim pas este unul în care mulți începători se grăbesc, deși este unul dintre cei mai importanți pași. Securitatea platformei este vitală, taxele mici vă vor economisi bani serioși, iar asistența personalizată pentru clienți vă poate oferi îndrumarea și ajutorul de care aveți nevoie pentru a fi un trader de succes și bine informat de la început.
3. Să nu recunoașteți dacă este o investiție bună sau nu
„Lipsa know-how-ului” – Când vine vorba de investiții în criptomonede, nu veți ajunge departe fără să știți cum arată o investiție bună în criptomonede. Astfel, asigurându-vă că un proiect este de încredere veți economisi bani prin evitarea comiterii unor erori costisitoare care apar de regulă la tranzacționarea criptomonedelor care au potențial, dar sunt în incapacitatea de a-l atinge. Atunci când evaluați o criptomonedă, există anumiți factori de luat în considerare, dincolo de prețul monedei: utilitatea proiectului, echipa care construiește proectul, capitalizarea pieței, volumul tranzacțiilor (cât de mult se tranzacționează moneda), istoria monedei etc.
4. Să vindeți sub presiune
Mulți traderi tind să între în panică atunci când văd că au scăzut prețurile la monedele în care au investit. A vinde atunci când lucrurile încep să meargă prost este o capcană în care cad mulți traderi. Găsirea următorului Bitcoin sau Ethereum nedescoperit nu ar trebui să fie principala ta strategie de tranzacționare. Încă poți vinde Bitcoin sau Ethereum, acestea fiind cele mai sigure criptomonede.
5. Investiția fără un scop clar
Lipsa unui plan de tranzacționare, care să conțină un set de reguli strategice este una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face traderii. Astfel, fără un plan de tranzacționare și un scop clar nu veți ști exact ce profit se poate câștiga sau ce pierdere se poate suferi într-o tranzacție.