… Nu doar din judeţ, ci din întreaga ţară, am aflat de la primarul Gheorghiţă Boţârcă, cel care împreună cu sora sa, Maria Boboc, au donat o suprafaţă de 4.614 mp de teren necesar ridicării acestui edificiu.
Cine vede pentru prima dată clădirea, care chiar de la intrare impresionează prin realizarea de căi de acces (rampe) destinate persoanelor cu dizabilităţi, este convins că acolo va fi un hotel, un motel, o policlinică sau altceva asemănător. Impunător, imobilul are o arhitectură deosebită, care o face să se detaşeze de orice instituţie similară.
„Obiectivul a fost început în anul 2008 de Centrul Bugetar Ion Mihalache Topoloveni cu finanţare de la bugetul de stat prin Ministerul Educaţiei, iar până în 2011 lucrările au fost executate în stadiul fizic de 40,13%. În ianuarie 2015, obiectivul a fost preluat de oraşul Topoloveni în temeiul prevederilor OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală”, ne-a declarat primarul Boţârcă.
Situată pe strada Zăvoiului într-un cadru natural deosebit, construcţia este împărţită în trei nivele, subsol, parter şi etaj, având o suprafaţă desfăşurată de 4.614 mp. Grădiniţa, care va funcţiona cu program prelungit, va fi cea mai mare şi mai modernă din întreaga ţară, iar până acum peste 300 de părinţi au depus documentaţia de înscriere a copiilor; acest număr poate creşte în perioada următoare. Sălile de curs şi dormitoarele vor fi dotate cu mobilier de cea mai nouă generaţie, au suprafeţe vitrate care asigură maximum de lumină naturală, grupurile sanitare, prevăzute cu duşuri, sunt concepute special pentru cei mici, iar pardoselile sunt din parchet natural de fag, ceea ce va conferi un spor de confort copiilor şi personalului.
Echipamentele frigorifice/de răcire, ustensilele de bucătărie, vesela, tacâmurile, echipamentele destinate spălătoriei, inclusiv pentru vase, au fost deja achiziţionate. Grădiniţa mai este prevăzută cu centrală termică proprie, cu oficii pentru materiale şi substanţe de curăţenie, cu cabinet medical etc. Foarte important: încă din faza de proiect circuitele materialelor utilizate sunt separate de cele ale activităţii, pentru a se preveni o eventuală contaminare. De asemenea, unitatea va avea sală de spectacole proprie, dotată cu sisteme de iluminat şi de sonorizare de cea mai înaltă performanţă. De notat că în zonă va fi amenajată şi o punte pietonală peste râul Cârcinov. Potrivit primarului Boţârcă, noua grădiniţă va fi gata în cel mult trei săptămâni.
Val. NICOLAU